Диван плюс кресло

By Bestfurniture On March 20th, 2010

В наше време, под понятието “мека мебел” обикновено означава набор от диван и два фотьойла. Също така към мека мебел може да се прибави ъглова мека мебел, дивани, кушетки, и др. В днешно време, купувачът обикновено сам избира вариантите на мека мебел. Например, две двойки дивани, няколко стола и диван, или голям диван от много сегменти, които могат да се използват заедно, така и поотделно.Като тенденция е да се използва дивана като легло.Все повече популярност придобива т.нар. вариант за гости на мека мебел, в който съществува механизъм за разтягане.Цената се определя от дизайна на дивана ,наличието или липсата на механизъм за разтягане, опаковъчен материал, вида на тапицерия,плат или кожа и др.Вътрешната част на дивана е от пяна като се използват синтетични материали (синтепон, полиуретан и др). Също така често се използват пружинни блокове.
Изборът на материя за тапицерия на меката мебел е доста разнообразна. Най-скъпите и престижни тапицерия, е кожа. По скъпите платове също така включват велур, жакард, кадифе. Диваните и столовете имат различни механизми за разтягане. Има общо около десет, те могат да бъдат условно разделени на три вида: -“Книга” – механизъм за разтягане, при който на гърба на дивана се сгъва на две,а седалката дивана се вдига.
“Флип” – това легло е скрито под седалката на дибана, ако е необходимо, в едно легло.Викатен механизъм – Допълнително спално място се вдига от дивана и възглавниците компенсират различната височина на основните и допълнителни легла. Ъглов диван (или ъгъл) – мека мебел, състояща се от набор от няколко елемента.Този тип диван е много популярен днес. Ъгловите дивани, са различни по форма и обикновено са проектирани според наличието на свободно пространство в хола и вкуса на хазяйна.Ъгловият диван може да има едни и същи страни или различни дължини, под формата на буквата “П”, или всякаква друга геометрична конфигурация.Обикновено ъгълът се състои от основни модули, които позволяват да се направи голямо разнообразие от варианти.Много необичайни и интересни са “мобилнилните” ъгли мека мебел с модули на ролкови лагери или колела.Също така ъгловите дивани могат да имат различни механизми за разтягане,като “Френска мида” или “Делфин”. В процеса при закупуване на диван,продавачът трябва да покаже как се разтяга механизмът.Също така препоръчваме да седнете на дивана или стола избран от Вас ,за да оцените комфорта и удобството на закупените мебели.
Някои полезни съвети при покупката на диван: – Ако диванът или стола който купувате за висок човек, седалката трябва да бъде дълбока (защото на седналият човек няма има опорна точка и трябва да седи в постоянно напрежение).- На възрастен човек ще му е трудно да стане от ниска седалка.- Много мекият диван не осигурява необходимата опора.- Подлакътниците е необходимо да са разположени на удобна височина
Твърде ниска облегалка не обезпечава опора на главата и раменете.
Ъгълът на наклона на дивана трябва да бъде удобен за сядане (седнали под ъгъл на наклона 90 градуса е много неудобно).
Фотьойлите обикновено са включени в комплект мека мебел. По желание можете да си купите няколко фотьойла поотделно или заедно с други елементи на мека мебел.Креслата изглеждат удобни в хола около камина, телевизор, ниска маса, където да пиете чай, кафе.Съвременните мебелни дизайнери и производители търсят да проектират удобни и комфортни продукти за сядане, съответстващи на изискванията на ергономията.
Изборът на модели в мебелните магазини е изключително широк. Ако желаете, можете да си купите един голям кръгъл фотьол с пухеста обвивка, в който ръжете минават бавно по подлакътниците,можете да стане собственик на изискан модел с твърда права облегалка и подлакътници, изработени от дърво. В допълнение към фотьойла можете да си купите няколко чанти ушити от красив плат или кожа.Като подложка на седалната част, се използват различни изкуствени и естествени материали: вата, филц,синтепон, пяна и др.
Също както и меката мебел, и столовете могат да се сгъват (фотьол-креват). От механизмите за разтягане е най-често се използва “Мида” механизъм. Ако е необходимо, фотьол-креват може да се превърне в допълнително легло.
Модерните столове могат да имат различни устройства: поставка за крака с вградени в механизми за повдигане,люлеещ се стол, както и топло пухкаво одеало – чудесен начин да се отпуснете след натоварен ден на работа.
Новина от пазара на мебели – масажен стол с регулиране на наклона на седалката-назад,с разтегателна поставка за крака. Такъв стол може да Ви направи няколко вида масаж. Има модели с вграден в седалката бар и пепелник.

Мебели от кожа: за или против

By Bestfurniture On February 12th, 2010

Бързите темпове на съвременния живот, e изпълнен със стрес и конфликти като правило, ние си запазваме на прага на къщата си, които търсят подслон за спокойствие почивка и отдих. Както останалите? В различните начини: някои хора предпочитат да седят в мълчание, някой да слушат любимата си музика или да участват в любимото си хоби, някои хора които просто да лягат и медитират в мълчание … Тогава какво е почивката? Разбира се, тя е на любимия диван или стол. Сега, когато производителите на мебели предлагат невероятно разнообразие, тъй като отделните елементи са завършени и при двата вида мека мебел, изборът си е само за нас.
Качествената мека мебел трябва да бъде наистина мека и удобна, да не избледнява при излагане на светлина и да е лесна за почистване. Тапицерията на модерната мека мебел, обикновено е изработена от естествени материи, които са подложени на специална химична обработка. Такава подложка не избледнява, и мърсотията лесно да се почистват у дома.
Да поговорим малко повече за мебели от кожата. Кожа – продукт от естествен произход. Но преди да стане мека диван или стол, кожата минава дълъг технологичен процес на обработка, която ще ви кажа с повече подробности. Първо кожата е изложена на химическа обработка. Обработката започва с червеното на кожата, която не позволява на кожата да изгние. Ключови танини – различни химични съединения на хрома. Танините не прониква в дебелата кожа,те са разпространене в околната среда и са безопасни за хората. Проблемите започват, когато остарелият диван или стол по някакъв начин трябва да се бракува. Обикновено, като изходен материал за дъбилни форми, са използвани плодове и листа от дървета, без да причиняват значителни щети на плантациите. Мебелите обработени по такъв начин са абсолютно чисти екологично и съответно скъпи. Качеството на тази кожа не е по-малък от хром кожа, въпреки че кожите, третирани с растителни танини, са с по-ниска устойчивост на светлина. Въпреки това, някои производители на кожени мебели напълно премахват използването на суровини на базата на хрома.
Следващият етап на обработка на кожата -е цветът. Растителните багрила – бежов, черен, кафяв – имат ниска устойчивост на светлина и така бързо избледняват. За по-широка цветова гама, са използвани синтетични багрила, наречена анилин. Въпреки това, анилинът остана само в името на тези багрила, както и преди, използвани за производството им. Сега, вместо анилин се използват по-малко токсични вещества. Технология на цвета на кожата е такава, че порите на кожата остават отворени, добре запазена текстура и структура на кожата
Как да почистите меката мебел от кожа? Много производители на кожа я подлагат на импрегниране със специални химикали, които се противопоставят на различни замърсители. Ако при вас има същия възникнал проблем, опитайте се бързо да отмие петното с чиста кърпа.

Спокойствие

By Bestfurniture On November 17th, 2009


Покажете забавната си страна с този диван от Schoenhuber. Специално направен за двора, тази мебел поддържа самочувствието. На каквото и да е възраст, всеки ще обича да се сгушва в този стол с добра книга в един хубав слънчев следобед. Формата на фотъойлчето естествено ще Ви пази сянка. Дупките на калинката ще Ви охлаждат с лек е свеж въздух. Насладете се на това удобство, докато си почивате от тежък работен ден.

Ретро стил

By Bestfurniture On November 16th, 2009


Ако искате да създатете ретро стил във Вашият хол, този диван ще Ви хареса. Уникалният диван е тапициран със съвременни тъкани и платове и създава една уютна обстановка във вашата всекидневна. Изключително цветен, диванът има големи и меки възглавници и удобни облегалки.


Краката отзад са неподвижни дървени, а отпред са с колелца за по-лесно придвижване на дивана. Платовете са ръчно зашити. Този голям диван ще внесе малко колорит и настроение в дома Ви. Имате възможност сами да си изберете платовете и цветовете, по този начин освен, че ще бъде в ретро стил, но и по Ваш вкус.

Ултра модерен дизайн

By Bestfurniture On November 16th, 2009


Съвременният дизайн и необичайното диванче от Brühl, е решение за всички, които искат да създадат съвременни облик на своя дом. Проектиран в минималистичен стил допълвано от изкуство, тази лъскава и ултра модерна мебел е решение за всеки ден. Диванът има извънредно интересен дизайн.


Вдъхновяващи със своите новаторски материали и комбинации, Brühl създава една уникална мебел. Вдъхновен от природата, съчетаващ устойчиво развитие, екология и естетика. Предлага се в различни цвята страхотен за всички, които харесват модерното.

Неокласически осъвременен стил

By Bestfurniture On July 4th, 2009

диван

диван


Дизайнът на мебели се развива постоянно и варира от прост до изящен в зависимост от предназначението им. В днешно време се радваме на най-различни изкусно сътворени мебели, които придават стил и неповторимост на много домове.
При дизайна на мебели се набляга главно върху елегантността и изящността на изработката, както и на неповторимостта на всеки отделен елемент.
Поредното невероятно предложение на Мебели Италия е с точно такъв дизайн – модерен диван с остри ръбове. Това е мека мебел, дизайнерски проектирана с остри ъгли, но без никаква острота на формите. Определено е мебел с въздействащо присъствие.
Така изглеждащите остри ръбове са напълно омекотени и това е нормално за категорията на тази мебел, а именно мека мебел.
Тази съвременна мека мебел наистина е сътворена така, че да гали всички човешки сетива. Toва е диван, притежаващ красиви, изящно извити форми и едновременно остри и строги линии.
Мебели Италия дава възможност на своите клиенти да се насладят на удобството и внушителния дизайн, които дава тази изключителна мебел. Направен изцяло от естествена италианска кожа, с голямо разнообразие от цветове по избор, този диван е мебел, която вдъхновява с присъствието си.
Изкусителният вид, прецизиран от всеки ъгъл, от който се погледне, прави този невероятен диван наистина неповторим.
Голямо разнообразие от модели и стилове, можете да намерите тук.

Надуваем диван Честър

By Bestfurniture On June 9th, 2009

Надуваема мека мебел

Надуваема мека мебел


Mебелната компания Blofield предлага на пазара на мебели продукти, които са известни със своята лекота. Това е така, защото те са надуваеми.
Никой не очаква хората да купуват подобни мебели за дома си, но за случаите, когато излизате навън на пикник или за риба те са много подходящи. Такива мебели, за разлика от всички други могат много лесно да се пренасят, но това не е най- голямото им предимство. На пазара има изобилие от всякакви надуваеми мебели, но няма подобен надуваем диван с толкова стилния, класически дизайн на Честърфийлд.
Съберете дивана в един сак

Съберете дивана в един сак


Така наречената мека мебел се предлага в три различни рамера- фотьойл , двойка и тройка диван и в три различни цвята- зелено, бяло и тъмно сиво. Така иамте възможността да пренесете цялата си холна гарнитура на открито.
В цената на диваните са включени и чантите, които се използват за пренасянето им от едно място на друго, както и автоматична помпа за лесно и бързо подготвяне на импровизираните мебели за изпълнение на функциите, за които са предназначени.

Ако не сте от ексцентричните хора, които биха закупили подобен продукт, можете да се възползвате от преференциалните цени на Мебели Италия на комплекта мека мебел в стил Честър само до края на месец юли. Не са ви нужни надуваеми имитации, когато можете да имате истински стилна мека мебел.

Разтегателни ъглови дивани

By Bestfurniture On June 1st, 2009

Кожен ъглов диван

Кожен ъглов диван


В условията на съвременните тесни жилища, изборът на мека мебел е нелесна задача. Все по-често се наблюдава тенденцията към изоставяне на комплектите от дивани и фотьойли и насочване към модерната ъглова мека мебел. Освен че заема по- малко пространство отколкото комплектите мека мебел, настаняващи същият брой хора, ъгловият диван има и редица други предимства.
Обикновено, съобразно нуждите на по-голяма част от потребителите, ъгловите дивани се изработват така, че едната част от тях да изпълнява и функциите на кушетка- за отпочиване и излежаване през деня. Тази част – лежанката може да се използва както за сядане на няколко човека, когато са събрани да изпият следобедното си кафе, така и за излежаване пред телевизора, когато сте уморени късно вечер.
Разтегателен ъглов диван

Разтегателен ъглов диван


Мебели Италия предлага един още по-функционален вид ъглови дивани- с широко място за складиране под лежанката и разтегателен механизъм за спане под двойният диван. Много често, потребителите не се осмеляват да изоствят остарелите големи тройни дивани точно заради това тяхно предимство- че се разтягат и се превръщат в удобно легло. Диванът 7155-vp има и тази практична функция. В допълнение към това изключително удобство е и допълнителната табуретка, чийто капак също може да се повдига и под него да се държат вестници и списания например.
Ако все още се колебаете какъв вид мека мебел да изберете за хола си, ние улесняваме вашият избор с това комфортно и едновременно естетично предложение на разумна цена.

Как да освежите хола си

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Нов интериор, без нови мебели

Нов интериор, без нови мебели


Повечето мебели, които са бихи хубави преди десет години, може би сега имат отчайваща нужда от освежаване. Ако не можете да си позволите да подмените стария, изтърбушен диван с нов или дори да подновите тапицерията му, тогава ще трябва да използвате хитрините на аксесоарите. Някои малки щрихи могат да постигнат големи резултати.
Опитайте се да намерите калъфи за дивана. Изберете за него мек пастелен тон, ако смятате, че е време да въведете нов цвят в стаята, който ще се съчетае с вече съществуващите цветове. Когато поставяте калъф върху меката мебел, трябва много добре да съобразите размерите му, защото ако се окаже по-широк, калъфът може да изглежда като провиснала рокля върху мебелите.
Когато вече диванът е покрит, използвайте голям брой възглавници за да го декорирате. Можете да използвате възглавници с различен десен и от различен материал, но издържани в еднакви цветове.
Ако имате дървени столове в хола си, които са с тапицирана възглавница за сядане, опитайте се да поставите калъф и на нея- в същия цвят на дивана. Ако обаче столът няма подобна мека възглавница, можете да поставите като облегалка за гърба голяма декоративна възглавница.
Декоративните възглавници

Декоративните възглавници


Ако не искате да харчите пари за калъфи, тогава можете само да добавите новите декоративни възглавници направо върху канапето. Можете също така да постелете част от дивана или дори целият с приятен на допир плат, чийто десен да се съчетава или дори да повтаря друг елемент в хола.
Ако обаче сте решили напълно да смените вида на интериора, премахнете всички стари цветови акценти от стаята (например- възглавници, вази, снимки и декоративни елементи). Ако килима е в цветове,които вече не искате, поставете върху него още един килим в новите желани от вас тонове. Ако пода е само с дървена настилка, препоръчително е да сложите килим в посочените цветове, за да може по-лесно да се претъпят предишните.
Диван с калъф

Диван с калъф

Диваните с висока облегалка

By Bestfurniture On April 14th, 2009

Луксозни дивани с висока обегалка

Луксозни дивани с висока обегалка


Ниските ъглови дивани са най-разпространения тип мека мебел в съвременен стил. За разлика от тях, класическият френски дизайн на диваните се характеризира с комплекти от отделни дивани с масивна и тежка конструкция и луксозен външен вид. Техният уникален дизайн се отличава с особено висока облегалка за гърба, чиято форма елегантно е закръглена. Изключително скулптурираният профил продължава с линията на тънките нежно извити крака. Кадифена мека тапицерия в романтичи бледи цветове, украси на листа по рамката на конструкцията и златисти линии подчертават елегантния дизайн.
Зашеметяващите пропорции на дивана са причина за отличителното присъствие на тази мебел в интериора. Високата облегалка за гърба я отличава от останалото обзавеждане на интериора и я прави уютно място за почивка. Диванът има толкова силно индивидуално присъствие, което не е нужно да се отежнява от още мебели в подобен стил. Нещо повече, акцентът върху него като централна мебел в интериора пада още по-тежко, когато той коренно се различава от стила на останалите мебели.
Когато някоя стая в дома се използва с няколко различни цели и всеки кът от нея трябва да се отдели подходящо, високата облегалка за гърба по много деликатен начин може да послужи като такава граница. Ако и вие сте изкушени от комфорта и красотата на този диван-посетете Мебели Италия.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели