Модерна баня

By Bestfurniture On November 12th, 2009


Тази модерна баня от Delpha е толкова зашеметяваща, че е невъзможно да откъснем очи от нея. Какво е това, което я прави толкова неустоима? Разбира се това е специалното внимание, което се отделя на детайлите.Те се характеризират с мебели за баня, които са центъра на внимание. Уникалната баня е в марокански стил. Типични за този сбор от Delpha, баните са професионални, почти подредени като офис! Това ще се хареса на тези, които обичат всичко да им е подредено и спретнато.


Друг тип баня е зашеметяващата геометрична баня в розово и зелено. Уникална и пикантна, тч е блестяща и е с флорални мотиви.

Печатни стъклени плочки и душ врати от Sprinz

By Bestfurniture On October 9th, 2009

Добавете малко свежест в дома си с тези печатни проекти от Sprinz. Техният дизайн е съсредоточен върху стъклени плочки и душ врати – две части на вашия дом, които обикновено са голи и изглеждат празни. Но сега, особено за хора, които искат нещо по – различно за банята си, новите конструкции обещават да вдигнат атмосферата и настроението на всички свои посетители.

Независимо дали се намирате в банята, кухнята и коридора у дома си, релаксирате на места като спа – център, хотел, или пък тренирате във фитнес клуб, тези невероятни печатни стъклени плочки ще ви вдъхновят дотолкова, че веднъж влезли там, никога не ще напуснете тази очарователна обстановка.

Съчетаване на несъчетаемото в банята

By Bestfurniture On July 20th, 2009

баня
Първото, което трябва да направим при определяне на интериора на банята е да определим цветовете в нея. При избора трябва да разчитате изцяло на собствения вкус, но има и някои тънкости, които трябва да спазите.
Желателно е цветът на банята да изглежда хармонично спрямо цвета на дома ви като цяло. Специалистите дават различни съвети относно цвета на банята. Някои съветват да бъдат пастелени тонове – бежов, светло син или розов.
В този случай е добре и цялото оформление на интериора на банята да се подчинява на винаги актуалната класика. Тънки линии, изящни позлатени детайли – всичко това създава една наистина царска атмосфера.
Но ако класиката е банална за вас и искате да направите банята си по-интересна и неповторима, то нека тя да е ярка, като бразилски карнавал.
При това не трябва да се боите да импровизирате, изберете за стените различни цветове, използвайте различни съчетания на материалите. Имате пълна свобода да разгърнете въображението си.
обзавеждане за баня
Изберете за основа на интериора еклектика – съчетаване на несъчетаемото.
Не се ограничавайте в избора си, дайте на банята облика, който отговаря на вашите желания и се насладете на пълна релаксация в нея.
Тук ще намерите идеи за перфектното обзавеждане на вашата баня.

Подновена колекция Artē Decò

By Bestfurniture On July 2nd, 2009

аксесоари за баня

аксесоари за баня


Това е едно предизвикателство, което отправя италианската компания към традиционните разбирания за обзавеждане. Концепцията, заложена в тази серия е за постигане на луксозна ексклузивност на интериора на банята. “Скъпоценните” материали и аксесоари с уникални акценти обогатяват плавните и романтични линии на мебелите и аксесоарите за баня.
мебели за баня

мебели за баня

Artē Decò колекцията е съвременна луксозна колекция с нотки на класическа елегантност, отличаваща се със синхронизиращи си цветове и прецизен дизайнерски почерк, балансирано съчетание между класически ретро стил и ултра модренизъм.
Злато и сребро с бляскава повърхност добавят последните щрихи към комфортните аксесоари за баня, постигайки топла атмосфера в банята. Съвременната еволюция и креативност на мебелните дизайнери дават на банята нова концепция за съществуването й обогатявайки стила й и изучавайки нейните функции. Това е намерило резултат в един по-удобно обзаведен дом.

баня

баня

Arte Bagno Veneta се стреми да отговори на модните тенденции с иновативен интериор, предлагайки високо естетични решения.
Компанията е основана през 1976 година и се е разраствала основавайки производството си на високотехнологичните достижения, но въпреки това тя все още отдава дължимото на творческите възможности, индивидуалните умения и ръчната изработка, в съответствие с традиционните схващания.
Компанията работи в Италия и доставя продуктите си на международните си клиенти и дистрибутори в цял свят.
Сега всеки има възможност да реализира мечтите си за луксозен интериор, защото с мебелите за баня на Arte Bagno Veneta можете да се сдобиете чрез Мебели Италия.

Защо да изберем душ кабина

By Bestfurniture On April 10th, 2009

Душ кабина с вградена аудио система

Душ кабина с вградена аудио система


Ако не обичате дълго да стоитр във ваната, а сте свикнали да си взимате освежаващ душ сутрин или релаксиращ вечер преди да отидете в леглото, тогава душ кабината е най-доброто решение за вас. Като алтернатива на ваната, душ кабината става все по-популярна в днешни дни. Има няколко причини за тази широка разпространеност. Първо, в сравнение с ваната, с душът се използва пет пъти по-малко вода от нея. Второ, вземането на душ отнема много по-малко време от ваната. Трето, душ кабината спестява от мястото в банята и е по-компактна. И- душът е много по-хигиеничен от ваната, защото мръсотията се отмива веднага от течащата вода. Предимствата на душа са очевидни.
Приоритет при купуването на душ кабина има необходимостта от определяне на дизайна й. Има отворени и затворени душ кабини. Отворените душ кабини имат частична преграда около душа, а затворените за изцяло оградени, а освен това имат и покрив, който предотвратява излизането на парата и кондензирането й по стените на банята. Определено, затворените душ кабини са много по-комфортни, но и много по-скъпи.
Вратитите на душ кабината обикновено са направени от стъкло, което по-често е матирано. Единична или двойна врата, която се отваря и в двете посоки – изборът обикновено зависи от пространството в банята. Плъзгащите се врати са още по-компактни.
Душ кабина за банята

Душ кабина за банята


Когато избирате душ кабината е необходимо да знаете, че размрера й не трябва да е по-малък от 80х80 см, иначе ще имате чувствителена нужда от още място.
Материалът, от който е направен пода на кабината може да бъде чугунен, стоманен, керамичен, мраморен, както и от синтетичен материал- акрил. Всеки от тези материали има свои собствени характерни особености. Например чугунените материали са много стабилни, но от друга страна, когато се затоплят, те остават горещи за дълго. Стоманените пък трополят под удара на струята вода, а пък керамичните могат да се счупят много лесно. Мраморът е много по-скъп, но цената му си заслужава: издръжлив е, практичен е и е изключително красив. Всяка мраморна баня е уникална, защото всяко едно парче мрамор има неповторими цвят, структура и украси. Акрилът е добре изглеждащ, но не е много издръжлив на голяма тежест и му трябва специална рамка, на която да се закрепи, но пък лесно се поддържа дори и да се надраска.
Не на последно място, грапавостта на повърхността на материала, който изберете за пода на кабината трябва е такава, че да може да предотврати подхлъзване.
Функционалните възможности на душ кабината надхвърлят тези от използването на душа. Съвременните кабини не просто заместват ваната, а комбинират функциите на сауната, масажа и терапевтичните процедури.
Например, хидромасаж се осигурява от струи вода, течащи под високо налягане. Процепите, през които излизат тези струи имат различна форма и предлагат видове масаж. Някои душ кабини осигуряват и масаж на стъпалата.
Обливане за кратки периоди със студена и много гореща вода – също опция на повечето душ кабини. Хромотерапията пък се осигурява от специално монтирани в структурата на душ кабината светодиодни лампички, които сменят цвета си през определен интерал от време и осветяват по различен начин пространството отвътре.
Сауната се осигурява от генератор на пара. Водните пари с температура 45-60 градуса запълват душ кабината. Почти всяка душ кабина има и ароматизатори за парата с фитокозметични субстанции.
Вградените адуио функции на кабината задължително са придружени и от контролно табло, чрез което да се регулират настройките му, които пък се показват на екран.

Единствената работа по монтирането на една душ кабина е свързана със свързването на водопроводните канали. Затова не чакайте много, а се свържете с Мебели Италия, за да направите най-добрия си избор.

Как да изберем най-подходящите принадлежности за баня?

By Bestfurniture On January 21st, 2009


Важно ли е да седнете и да помислите за обзавеждането и декорирането на банята? Нужно ли е да се похабяват толкова време и пари за тези неша? Просто помислете колко много време, особено жените, прекарват в банята и директно ще разберете колко е важно наистина.
Страхотно е да се събудиш сутрин и да влезнеш на място, където ще се ободриш и да получиш добър старт на деня. Организирането на банята е толкова важно, колкото и обзавеждането на всяка друга стая. Просто трябва да следвате няколко определени съвета за това как точно да изберете най-подходящите неща.
Освен фаянсовите издели в банята могат да присъстват и други мебели, като шкафове за кърпи, рафтове за тоалетни принадлежности, огледала, плотове и други.
Започнете с основна тема в интериора и избора на огледало.Факт е, че повечето хора прекарват времето в банята гледайки се в огледалото през по-голямата част, отколкото в използването на всички други неща там. Затова е толкова важно и избирането на подходящо огледало. Освен това, което виждате в огледало, важно е и самото то- размерите му, както и формата и стила на рамката му. В зависимост от това, около огледалото могат да се подредят тоалетни принадлежности, а стила му трябва е в съчетание с останалите неща.
Изберете цветове, материи и стил, които ще подхождат на банята. Всичко трябва да си пасне още от първия път. Когато пазарувате трябва да се съобразявате с това, което вече имате в дома си. Няма смисъл да купувате нещо, което би изглеждало добре само в магазина. Винаги съчетавайте цветовете, за да няма нужда да пребоядисвате след като сложите новите си фаянсови изделия в банята. Освен това, принадлежностите за баня могат да бъдат направени и от дърво, метал и всякакви други материали. Бъдете сигурни, че накрая всичко ще изглежда като част от едно цяло.
Не пренебрегвайте функциите заради формата. Начина, по който изглеждат всички неща е важен, но по-важна е целта, за която служат и от колко от тях наистина имате нужда. Също така помислете за качеството на материалите и бъдете сигурни, че това което купувате наистина отговаря на нуждите ви. Не бива да се лишавате от комфорта заради красотата, поне не и в този случай.
Експериментирайте с материала на шкафовете. Размерите и формите им трябва да са подходящи за това, за което ще ги използвате. Не избирайте прекалено големи неща. Съобразете размерите. Шкафовете са тази част от оборудването на банята, с която можете да експериментирате относно материалите, докато при другите основни неща като мивката и огедалото има ораничени възможности за това. Това е и начин да се позабавлявате докато намирате тези мебели за банята. И все пак заради дръзките си решения не пренбрегвайте и пинципа за хармония и съчетание с останалите фаянсови, стъклени и прочие неща.
В зависимост от това кой използва банята, тя трябва да бъде различна. Баните, които използват малките деца или пък млада влюбена двойка нямат нищо общо. Докато банята на децата може да има игриви елемени или дори анимации като декорация, за влюбените подходящи биха били интензивното червено и страстните извивки. Затова преди да избирате принадлежностите за баня, помислете кой най-често ще я използва.
С пари не може да се купи добър вкус. Затова разумно инвестирайте средствата си.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели