Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебелите от лукс класа

Мебелите от лукс класа

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Луксозни мебели ИталияКонцептуално мебелите може да се разделят на два вида: мебели за бита и друга мебел- за очите, за душата.
Едните мебели са предназначени за това да удовлетворяват елементарните потребности на човека, натрапени от  западната цивилизация: да се яде на маса, да се спи нависоко ,да се слагат ризите на закачалки в гардероба. Такъв род мебели се избират по съотношението цена-качество. Тоест оптимален вариант е  средно качество на приемлива цена. Естетическите изисквания към  такива мебели са минимални: да не бие на очи, в най-добрия случай да е в тон с тапетите.

Има мебел от съвсем друг сорт. Мебел, която е знак за вкуса и положението на своя стопанин.Такива  мебели не се продават в магазини за всички и не се произвеждат във фабриките в  милионни партиди. Наричат ги мебели с  класа “лукс”.
В очите на еснафа  за мебелите с класа “лукс” са характерни преди всичко, оригинална концепция и използването на естествени  материали – дърво, кожа, естествени тъкани, цветни метали за гарнитура. И естествено – задоблачната стойност на стоката  “не е за всички”.
Отношението към мебелите не винаги се определя от  материалното състояние, а по-скоро от мирогледните позиции. Този, който иска да превърне мястото за живеене  в дома на своите мечти, едва ще ли почне да икономисва от интериора.

Разкошни мебели и стил от ИталияНезависимо от  времето и развитието на  мебелната индустрия както отвътре (усъвършенстването на технологиите и материалите), така и настрани (излизането на мебелния пазар на все нови компании и страни), световен лидер на пазара на  елитни мебели остава Италия.
“Luxury” – разкош – винаги е била определяща характеристика на италианските мебели. Но днес мебелите с  класа “лукс” се отличават не само  и не толкова по цената, колкото с други качества.

Модерни мебели от ИталияИзследователите на пазара  на италианските мебели сред останалите черти отбелязват, колкото и да е парадоксално да звучи, достъпността. Тоест все по-голям брой хора  са способни да  украсят своя бит с истински качествени мебели. Казвайки”мебели”, имаме предвид, в това число, осветителни тела, аксесоари, текстил, сребърни прибори – всички подвижни предмети от дизайна в интериора.
За последните няколко години се наблюдават промени в определението “лукс” в дизайна на интериора и мебелите, които не са свързани с модата. Категорията лукс се определя вече не от стойността и майсторството на производителите, а по други критерии, които някога били признати за вторични: възпроизводство на нравствени ценности, успехи в изследването на материалите, екологичност и други. Всички тези качества не бият на очи, но значително повишават ценността както на всеки  предмет от мебелировката, така и единната композиция на дизайна на интериора. При това важни съставящи качества на елитните мебели остават оригиналността, новото, красотата и преди всичко функционалността.
Оказва се,че  мебелите от класа “лукс” служат не само на имиджа на собственика , но и изпълняват функции на мебелите въобще – осигуряват уют и комфорт в дома. Днес функционалността на  мебелите подразбира двустранна връзка между дизайнера и потребителя. Дизайнерите вече не гонят  екстремално  нови форми, а се стремят да направят стилната красива мебел максимално ергономична. С тази цел се създават нови креативни решения и се актуализират образците от класическия дизайн.
Не се стеснявайте от  разкоша. Нали мебелите  не са само за тялото, но и за душата!

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели