Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Кожата на щрауса-екзотична и модерна

Кожата на щрауса-екзотична и модерна

By Bestfurniture On February 20th, 2011

Мебели от щраусова кожаВсе с  по-голяма популярност при дизайнерите от цял свят се ползва рядката и екзотична кожа на щраусите. Уникалната структура, мекост и гъвкавост на щраусовата кожа я правят  отличен материал за произвоството на  дрехи, обувки и галантерия. На световния пазар щраусовата кожа е доста скъпоструваща и търсена продукция.

Кресло от кожа на щраусаИзделията от  кожата на  щраус, заедно с изделията от крокодилска и змийска кожа, заемат първите места в световния списък на разкошните  предмети. Главни потребители на кожата на  щрауса в света са Франция, Италия, Испания, Япония и САЩ.Щраусовата кожа се смята за  най- красива и качествена. Възможностите за  използването на  кожата на  щрауса от  областта на гърба и гръдната част на  птицата практически са безгранични:якета, шлифери, поли, жакети,ръкавиции, портфейли,чанти, обувки, колани, тапициране на мебели – далеч не е пълното изброяване на  произвежданите от нея  стоки. Кожата на  щрауса от краката на птицата идеално подхожда за производството на обувки, колани , чанти и други аксесоарои.

Средната площ на кожата е  0,7 – 1,5 квадратни метра. Кожата на  щрауса от гръбначната и гръдната област се  характеризира с  мехуреста украса  на фоликулите. Кожата на  щрауса от краката пък има своя неповторима люспеста  структура.
Кожата на  щрауса превъзхожда по качество кожата на  слоновете и крокодилите. Тя много добре се носи и е по-устойчива към водата, отколкото крокодилската. Кожата на  щрауса принадлежи към продуктите с  най-висше качество и в последно време с успех измества от пазара кожите на  животните, причислени към списъка на  застрашените видове . Нейната особеност е в това,че повърхността на  кожата е гладка, мека, гъвкава, но нееднородна. Най-голямо търсене има кожата от областта на  гърдите и гърба, тъй като е украсена с дребни, равномерно разположени издутинки – фоликули, образуващи се в основата на перото. Колкото по-отчетлив и плътен е рисунъкът на фоликулите върху кожата, толкова по-висока е цената й . Кожата на  щрауса е уникална –независимо от дебелината си , тя е поразително мека, чрезвичайно дълговечна и еластична. Например, изделие от кожата на  щраус ще се използва средно 30 години, в същото време пък изделието от кожата на  теле само примерно 5-6 години. Трябва да се отбележи,че кожата на  щрауса е невероятно еластична и водоустойчива, в сравнение с крокодилската, с нея е  лесно да се  работи, да се оцветява и да се шие ръчно, при това тя прекрасно се поддава на  обработка – това качество особено привлича дизайнерите, такива като Prada, Marcela Calvet, Botega Venetta и Gucci. Лесно се различава от имитацията, защото имитираните фоликули не се издигат над повърхността на кожата и не издават характерното поскърцване, което се чува когато  поглаждаш  истинската кожа с пръстите си .

Търговията с  кожата на  щрауса днес в света не се подлага на  ограничения, тъй като тази птица е домашна, отглеждана в условията на  ферма изключително за потребителски цели. За това знаят потребителите на  изисканата галантерия -ръкавици, чанти, колани , якета – и даже мебели. Кожата на  щрауса  се подлага на оцветяване, благодарение на което  изработваните от нея изделия имат над сто цветови оттенъци. Освен моделиерите, автомобилната промишленост е  крупен потребител на  щраусовата кожа. Автомобилните седалки, приборните панели, седалките на мотоциклета и гарнитурата на панелите на вратите –  всички могат да  бъдат покрити или комбинирани с кожата на  щрауса. Много от производителите на коли предлагат като повишена комфортност седалки от кожата на  щраус.

Тази практика е особено популярна сега в европейските страни. Най-много след пазара на автомобили и мотори кожата на  щрауса се използва в мебелните работилници  за тапициране на дивани и пр.
Изделията, произведени от кожата на  щраус , принадлежат към групата на  дефицитните стоки в цяла  Европа, което е свързано с модата на  изделия от щраусова кожа в страните от  Западна Европа.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели