Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Домашна биоенергетика

Домашна биоенергетика

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Биоенергията и мебелиАко вярвате, че всеки предмет, до който се докосваме в бита си има определени енергийни характеристики, които оказват въздействие върху околната среда, включително и на нас, то като знаете особеностите на това взаимодействие ще можете да хармонизирате живота си.

Вземете например мебелите или други обикновени битови предмети. Мебели най-вече биват  или от дърво, или дори с употребата на дървен материал елементи и компоненти. А всички дървени предмети са пропити с енергията на дървета, от които са направени. Но техните свойства зависят и от формата. Така че, ако мислите, че сте били засегнати от неблагоприятно въздействие от нечия страна, е полезно да имате под ръка маса с шест крака. Като се заврете под нея, можете да се отървете от урочасване и  от други енергийни пакости. И членовете на вашето семейство ще бъдат възхитени от съзерцанието на главата на семейството в такова интересно положение.
Огледалото отдавна има репутация на магически атрибут. Според легендата ако се счупи  – ви чакат седем години нещастна любов. Но това ужасно последствие може да бъде избегнато, ако счупвайки огледалото, направите ритуал: да хвърлите сол през рамо, три пъти да се завъртите обратно на часовниковата стрелка, а след това да подпалите парчетата огледало. Почернелите от огъня отпадъци трябва да се съхраняват в продължение на година и след това да се закопаят . След това ви очаква само една лоша година вместо седем. Въпреки това, ако не искате да се търпите липсата на късмет една година, можете просто да забравите за съществуването на това знамение и да живеете безгрижно.
И все пак се смята, че огледалото носи добър късмет. Колкото повече огледала има в къщата, толкова по-добре. В коридора огледалото е необходимост: поглъща отрицателната енергия, която може да донесат в къщата домакините или гостите. Не без основание има поличба: ако се върнете по средата на пътя за забравено нещо  винаги се погледнете в огледалото, в противен случай път няма да има. Ако имате лошо настроение, застанете пред огледалото и се вгледайте внимателно в очите си. Настроението ви ще се подобри.

Препоръчително е да окачите огледало до масата в хола или кухнята – то ще привлече в къщата богатство. Никога не закачайте огледало в такова положение, че да “отреже” главата на някой от домакинството. В този случай, той ще страда от главоболие. Но да окачите огледалото твърде високо също не си струва.
Енергията и мебелите у домаПодовете в стаите е прието да се покриват с килими. Енергетичните свойства на килима зависят до голяма степен от неговата форма. Кръглите килими символизират мир и духовност. Най-добре е да се поставят на пода в спалнята, хола, трапезарията, където трябва да цари спокойна обстановка. Квадратните и правоъгълните черги и килими са свързани с материалната, интелектуалната и технологичната сфери. Те са идеални за класни стаи, офиси, библиотеки, коридори и стълбища. Овалните килими притежават универсална енергетика и винаги ще бъдат на място, особено ако сте в състояние  органично да ги впишете в интериора.
Ако имате финансови затруднения, поставете под килима парче от изсушен мъх или от сушени морски водорасли. Това привлича пари. В никакъв случай не трябва незабавно да обръщате килима, ако случайно сте го сложили  нагоре с опакото.  Ако минете по килим, обърнат наопаки-това носи щастие. Вие не можете да сложите килим върху неизмит  под- заедно с праха се наслагва цялата натрупана отрицателна енергия в помещението. Преди почистването на килима с прахосмукачка, поръсете билки върху него и разпръснете сол. Това също така неутрализира отрицателната енергия.

Много важни свойства  от гледна точка на биоенергията притежават предметите, които са в кухнята. Но не забравяйте, че важното тук  все пак е  храната! Печката е  свързана със стихията  на огъня; китайците вярват, че тя задължително трябва да бъдат обърната с фасадата си на юг-изток  и като свещен предмет е необходимо да се поддържа чиста. Според легендата в близост до печка не може да  плачете,да се карате, целувате и да пеете. Вие не можете да режете лук  както на самата печка ,така и близо до нея.
Не по-малко важен атрибут на кухненската магия е масата за хранене. Тя символизира домашния олтар, така че трябва да се постави по начин, по който енергията да  тече около основите на строежа и го облива, т.е. успоредно на стената. На масата не може да седне, да се слагат пари на нея, ключове – това може да донесе лош късмет.
Различните технически средства отдавна са част от нашия живот, а повечето от тях са се заселили именно в кухнята. Но ние често забравяме, че машините също имат “душа”. Благодарение на възможността за динамично въздействие, техногенните устройства са на много по-високо енерго-информационно ниво, отколкото обичайните неща. Ето защо техниката приема някои от чертите, присъщи на едно живо същество, а не на неодушевен предмет. Типична ситуация – устройството не работи при грубо отношение към него. Докато собственикът го проклина със следните думи: “О, ти си такова-онакова! – проблемът продължава да съществува. Заслужава ли си да говорим с него нежно: “Какво ти има, скъпо?” Хайде, скъпо! ” –машината се оправя от само себе си. Така че, когато следващия път кухненският ви робот откаже да смила, опитайте се  да го убедите “като член на семейството”, и едва след това го носете за ремонт.
Всички електронни устройства излъчват не много положителна радиация. Затова не е желателно да се пребивава в една стая  с телевизора, компютъра или микровълновата фурна.Телевизорът има “вампирски наклонности.” Повечето хора се чувстват отпаднали  след като са гледали телевизионни предавания . Често се случва така, че човек се прибира от работа и първото нещо, което прави – включва телевизора, преоблича се, вечеря, говори по телефона – всичко това под акомпанимента на телевизора. В това състояние, той на практика не приема странична информация, лесно се дразни от малките неща, не може да се концентрира върху нищо. Това се дължи на неравномерния обмен на енергия със синия екран.
Компютърът е може би най-сложният домакински уред. Затова и енергийният му потенциал  е  няколко нива по-висок. При “комуникацията” с компютър влиза в сила закона на обратното взаимодействие. С други думи  ние обменяме информация с компютъра. Човек се приспособява към машината и машината към човека. В резултат на това чувстваме дискомфорт когато работим на някой друг компютър. И ако някой чужд седне на  нашия компютър, машината може да започне без видима причина “да забива.” Проверено е повече от веднъж. Неблагоприятната енергия може да се неутрализира като поставим в непосредствена близост до компютъра малка пирамида, притежаваща свойството за защита от патогенно излъчване.

Интериор в кухнятаТелефонът  също е много чувствителен механизъм. Чрез телефонната мрежа се предава част от нашия биоенергиен потенциал. Поради това често ние преди да вдигнем слушалката знаем предварително, кой е на линия. Между другото ако някой, който ни звъни, има доста силна енергетика, телефонът може да се повреди. При телефонен разговор с неприятен човек за нас, ние се чувстваме зле, както в личното общуване с него. За да се избегне това, по-добре изключете телефона, ако не искате да говорите с някой. Ако телефонът звъни и някак си не искате да вдигнете  – не го правете.

 

 

 

 

 

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели