Стол Papa Bear от Hans J. Wegner

By Bestfurniture On February 11th, 2015

Докато повечето от 500те дизайнерски стола на Hans J. Wegner са вдъхновени от историята, това не винаги е било така, дизайнерът разчупва концепцията си – The Flag Halyard Chair, който в момента е достъпен, е в резултат на семейна екскурзия до плажа – докато един най-нови столове – Papa Bear Chair – черпи вдъхновение от скромното мече.
За повечето хора, плюшено мече е свързано с комфорт; да има нещо, което да гушка, когато бяхме деца. Столът Papa Bear е предназначен да Ви обгърне напълно, да Ви накара да се чувствате уютно и луксозно, чрез своите размери, възглавници от пяна на седалката, на ръцете и гърба, напълнени с естествени влакна за допълнително уплътнение. Това не е всичко; Papa Bear Chair, разполага с големи подлакътници във формата на мечешки лапи, които ви обгръщат когато седите. Тапицерията е в пълен контраст от масивната дървесина във формата на “лапи”.
Докато голяма част от модернистичната ера за мебели бе проектирана в стил, който е смел и ярък, редица проекти на Вегнер показа, че модернизма и чувство за уют и релаксация може да са рамо до рамо в една и съща фигура. Няма съмнение, че столът Papa Bear е създаден за комфорт.

Внимание! Атака, огън, стрелба, фалшива тревога

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Дизайнерски стол на дупкиНастоящите събития в Лондон са наистина ужасяващи, но столът, който ще ви представим днес,  Stray Bullet не е бил вдъхновен от вълната от бунтове, която обхвана Англия. Проектиран от Design da Gema, този стол е вдъхновен от истински стол, който е оцелял престрелка в бар в Рио де Жанейро.

 

Стол с куршуми Гледайки стола от разстояние, бихме си помислили, че това мебелно чудо е било неохотен свитедел на някакви ужасяващи събития. Факт е обаче, че гледаме едни най-обикновени столове, покрити с дупки от куршуми. Stray Bullet Chair може да бъде използван както вън, така и вътре, въпреки че сме сигурни, че няма да ви е лесно да откриете мебели, които да допълват вашия ‘изстрадал’ стол.

 

Ефект на прозрачността от Casamania

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Еротични мебелиМарката Casamania е обновила «очовечения» стол, измислен от авангардния  дизайнер Фабио Новембре. И е представила «обезцветената» версия на модела.
Разработеният от дизайнера Фабио Новембре (Fabio Novembre) провокационен стол Her (англ. – «За нея ») от компании Casamania постоянно обновява своя външен вид. Пуснатият в производство през 2008 година модел вече е «пребоядисван» в различни цветове, правели са неговата повърхност матова и са я покривали с гланциран лак.
Сега столът е станал още по-«откровен»: пусната е прозрачна версия под името Trans Her (от. англ. transparent, т.е. «прозрачен»). Моделът изглежда  така сякаш е произведен от стъкло (безцветно или опушено), обаче всъщност  материалът е поликарбонат. Независимо от външната крехкост и чупливост, той е много здрав и издържа на сериозно натоварване.

Може ли стола да има различни лица

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Плетен стол от Bertjan Pot

Плетен дизайнерски столПредставяме ви стол на холандския дизайнер Bertjan Pot. Представен  по време на мебелната изложба в Милано през тази година. «Jumper» е нова британска марка. Столът се състои от стомана и дърво, след това е покрит с материал. Необикновеният мебелен продукт има интересен външен вид. Плетеното  покритие на стола може да се сваля и да се изпира или да се дава на химическо чистене. Копчетата се  използват, за да съединят материала. Неговият вид е необичаен и динамичен, облегалката напомня сърце, а подлакътниците приличат на ръце.

Стол кактус от дизайнера Deger Cengiz

Дизайнерски стол кактусСтолът кактус е провокационен дизайн на стол, разработен от  дизайнера Deger Cengiz. Това е идеален вариант за тези, които обичат кактуси  и се наслаждават на  необикновените  мебели. Столът може да стане централен елемент във всеки съвременен интериор. Столът е направен  от зелено тонирано стъкло с високо качество и истински кактус, обкръжен с  речни камъни.

Стол от Nelson Coconut – мебел на двадесети век

Дизайнерски стол Nelson CoconutВ случая, ако мислите, че столът Кактус е прекалено необикновен за вас, но вие все още искате стол, вдъхновен от  природата, тогава обърнете внимание на стола на Нелсън. Столът изглежда като парче  кокос и е  класик на модернизма в дизайна на  мебели. Първоначално той бил представен от Герман Милър през 1955 година. Столът има прости, ярки форми и е много удобно място за почивка с книга в ръка. Тапицерският материал е черна кожа. Тапицерията е захваната от обикновени, ярки пластмасови обвивки, леки, но здрави. Столът не само осигурява комфортно седене, но и е много здрав.

Смешен стол «Бомба» от дизайнер на Adrenalina

Кресло БомбаКогато за пръв път видях този  стол, си помислих колко е бомбастично страхотен. Този забавен и в стил фънк стол се нарича «бомба» и е на  италианската компания Adrenalina. Точно е наречен на разработения гореупоменат обект, широко използван по време на Втората световна война. Сигурни сме, че всички ваши приятели ще поискат да поседнат на този интересен стол. Вие как смятате?

Кожен стол във вид на футболна топка от дизайнера Паоло Лилус

Стол за футболни маниациМного хора са «приковани» към телевизора, за да гледат футболни мачове и да подкрепят любимия си отбор. Във връзка с това било  разработено креслото във вид на футболна топка  от дизайнера Паоло Лилус. Удобно и красиво, то е посветено на всички футболни запалянковци… вие един от тях ли сте ?


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели