Ballo: Стол за активно седене

By Bestfurniture On February 21st, 2015

Вдъхновен от топката за упражнения, Don Chadwick проектира Ballo, за фирмата Humanscale, с цел да замени стария си скучен офис стол. Ballo е многофункционален стол, който се движи чрез насърчаване на ниско интензивна физическа активност, подобно на топката за упражнения. Столът има заоблено дъно, което означава, че трябва да използвате вашите крака и тяло, за да остане в изправено положение.

И двата върха и дъното са без приплъзване, „трапчинките” на въздушните куполи, които са изработени от TPV (термопластичен вулканизиран материал), който не съдържа ПВЦ. Конкретна противотежест се намира в долния купол, за да се запази стола в изправено състояние, когато не се седи върху него.
Тежестта на Ballo е само 5кг, която го прави супер лек, така че можете да го движите до мястото, където имате нужда от него.
Той е наличен в 7 цвята: черен, червен, сив, зелен, небесно син, жълт и син.

 

Новаторска колекция от Quinti

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерски офис мебелиИталианската компания Quinti представи серия офисни мебели Alluminia с нестандартен механизъм за регулиране на височината на  седалката.
В новата серия мебели от компания Quinti влизат кресла за кабинета на ръководителя,за стаята за преговори, а също така столове за посетители. Отличителна особеност на колекцията е отсъствието на привичната ръчка, която активизира механизма за повдигане. Затова за да се вдигне или отпусне седалката е  достатъчно просто да натиснеш копчето. Кабелът, съединяващ механизма с копчето, е скрит в корпуса на креслото и е съвършено незабележим.

Достъпни са версиите на модели с висока или ниска облегалка, върху крак -«примка» или въртяща се опора (както с колелца, така и без тях). Каркасите и всичките механизми на креслата са изпълнени от алуминий, с което и се обяснява името на  серията. Моделите  могат да бъдат тапицирани с  натурална или изкуствена кожа, а също с  екокожа или текстил – може да изберете  от 130 варианта на разцветката.

 

 

 

Съвременни дизайнерски маси за офиса

By Bestfurniture On March 11th, 2011

Офис стол ЕленВ днешно време масите се правят не само от дърво  както преди. На ход са най-новите материали, пък  и самите маси са  мутирали в истински предмети на  изкуството.
Признаваме: това, което разработват креативните съвременни дизайнери, е  способно да украси всеки интериор. И в дома, и в офиса измислените от тях маси ще се впишат органично. Такива шедьоври имат само един съществен минус –скъпи са.
Обосновани ли са цените, които създателите искат  за създадените от тях мебели, и  по-точно  за масите? Какво има в тях необичайно и свръхестествено? Действително ли са удобни, както казват  дизайнерите и продавачите? Да погледнем  пет креативни маси, направени в последно време.
1. «Маса – елен»
Названието не е случайно. Това чудо на съвременната дизайнерска мисъл много напомня благородното животно. Чистата, бяла и даже в нещо футуристична маса със сигурност ще привлича вниманието на посетителите  във всеки  офис.

Масата изглежда крехка и изящна. Да слагате на нея нещо тежко няма да можете, но да четете и пишете върху  такова произведение на  изкуството ще е удоволствие.
2. Офисна маса «Луна»
Офис стол Луна Това име е официално и именно под тази марка масата се продава. Авторството принадлежи на  италианското дизайн-студио Uffix. Това явно е масата на началника, при това мъж, а не обикновен офисен чиновник . Поставен в центъра на кабинета, този предмет от мебелировката е способен направо да потисне психиката на  всеки посетител.

3. Масата на ковчежника

Офис мебели и обзавежданеЕ, на какво прилича …Погледнете само колко различни чекмеджета има: от най-малките  до А2. Може и пари да се трупат, и документи, и просто важни бумаги. Място ще има. Оригинално решение е полупрозрачния покрив, през който отчетливо се вижда: кое къде лежи.

4. Универсална разтегателна маса
Съвременни офис столове Масата е именно разтегателна, а не сгъваема. Идеално подхожда за малки офиси ограничено пространство, където е  неудобно да се осъществи даже монтаж на окачени тавани. Необходимо е да се направи  събрание -моля. Да проведете събеседване с няколко кандидати –веднага! За автора -аплодисменти.

5. Работна маса  Duplex
Офис стол Duplex На пръв поглед проста дървена маса. Но работите по нейното производство  май са много трудоемки. Опитайте да направите ето такъв «капишон»…Това е  стопроцентна офисна маса. Няма в къщи я да вдигате  «гюрука», за да поработите на компютъра. А в офиса това ще  бъде напълно нормално, освен това може да минете за отговорен служител, който толкова е съсредоточен върху изпълнението на  задачите си, че даже се е само изолирал от външната среда.

Как да обзаведем офиса с мебели

By Bestfurniture On March 10th, 2011

Избор на офис мебелиЧували сме поговорката, че ако се провалим да планираме, то трябва да планираме да се провалим…
За да постигнем целите си и да пожънем желаните резултати, то трябва добре планираме офис пространството.
Офисът е мястото, където кипи усилен работен процес и често се раждат големи идеи.
Трябва правилно да изберем правилните мебели за офиса, дизайнът, които съответства на стила на работа и работната атмосфера. Има три препоръчителни стъпки, които ще Ви помогнат да изберете офис мебели, съответстващи на нуждите Ви:
1.  Какви задачи ще се изпълняват в офиса и с какво пространство разполагаме- Анализирайте различните работни задачи, които трябва да извършвате в офиса и се заемете с дизайна.
Можете да вземете предвид:

 • Ще водите ли телефонни разговори
 • Ще използвате повече компютри или папки
 • Подготовка на документи, бележки и писма
 • Изпращане на поръчки и постоянна комуникация с куриер или доставчик
 • Пакетиране на материали, които ще бъдат изпращани на адрес
 • Въвеждане на данни, изпращане и получаване на факс
 • Ще посещават ли клиентите офиса или ще могат да разгледат Вашия шоуруум.

2. Обмислете внимателно всеки елемент и мебелно обзавеждане в зависимост от задачите Ви- След като вече сте установили какви задачи ще се извършват, ще можете лесно да прецените какви мебели и компоненти ще са необходими в офиса.

Как да изберем изберем офис мебели И тук обръщаме внимание на:

 • Бюро или писалищна маса
 • Лампи на бюрото и комфортни кресла
 • Компютри и периферия
 • Телефони
 • Шкафове и чекмеджета за съхранение на важни файлове
 • Офис консумативи-папки, моливи, химикали, бележки, хартия, телбод и други
 • Материали за опаковане

3. Оценете работната среда- след като избрали подходящите мебели за офиса и сте ги подредили така че да пасват на интериора, време е да проверите от какво се нуждае работното Ви място.

Например:
Проверка на вентилацията, електричество и захранване, осигуряване на достатъчно светлина, нужда от разделение на пространството или поставяне на изолация

Знаейки какви задачи ще извършвате в офиса, Вие ще сте по уверени в избора на подходящи мебели. Нещо повече, планирането на офис пространството ще Ви помогне да си осигурите приятна работа среда.
Винаги можете да експериментирате с нови мебели и дизайнерски решения, но предварителният план Ви помага да прецените какъв ще е предварителния бюджет.

Как да изберем правилните офис мебели

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Ако мислите да започвате бизнес или да се захванете  с обзавеждането на офиса, то със сигурност сте изправени пред тежката задача да изберете офис мебели. Добрите мебели за офиса ще Ви помогнат да се чувствате добре на работното място и не е изключено дори да повишат продуктивността на екипа Ви. Има няколко основни офис мебела, които са задължителни за всеки офис.
Първо си поставете реалистичен бюджет. Преди да започнете да избирате модерни офис мебели е добре да дефинирате бюджета си. Решете колко пари можете да си позволите, за да обзаведете добре офиса си. Решете какъв е минимума мебелно обзавеждане. След като сте направили груба сметка на сумата, необходима за закупуване на офис мебели, то вземете решение дали искате да направите покупката наведнъж или на лизинг.
Големи бюра за офиса- (не) доброто решение
Големите бюра в офиса създават комфорт, но има и редица недостатъци, които са съпътствани от такава мащабна покупка. Големите бюра Ви предразполагат да разхвърляте предмети наоколо. От друга страна по-малките или правоъгълни бюра са наистина по-добри, защото обикновено се поддържат по-лесно подредени и чисти.
Правоъгълните офис бюра с чекмеджета са функционални, защото лесно можете да съхранявате офис папките и други важни документи.
Изберете предмети за офиса, които представят типа усещане, което искате да създадете у служителите и клиентите си.
Столовете в офиса може да са тапицирани със синтетична кожа, кожа или интересна, луксозна материя.
Последната дума на технологичните нововъведения смело показва, че офис техниката не е с размерите си от едно време. Да, но всичките тези лаптопи, факс машини и т.н. са обемисти, ако са сложени накуп.
Трябва да замените големите бюра и обемисти столове с елегантна, лека мебел. Съветваме ви да се стремите към минималистичен вид, малки работни станции и компактини компютърни бюра.

По-олекотените като дизайнерско решение мебели са и по-евтини, лесни за транспортиране и внедряването им в офиса е ценово ефективно.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели