Вграден Бар-Шкаф, вдъхновен от „късметлийската монета”

By Bestfurniture On February 23rd, 2015

С извити, сегментирани панели от дървен фурнир, бар-шкафът Dime е първият уникален продукт с формата на въртяща се „късметлийска монета. Проектиран от Splinter Works, монтиран на стената шкаф се отваря с плъзгане, за да разкрие бар с пространства за поставяне на бутилки вино или алкохол, както и рафтове за потреждане на посуда.
Панелите, които затварят шкафа са на принципа на вентилатор. Външната страна е изработена от американски фурнир орех. Вътрешната страна е изработена от фурнир явор, който контрастира на външния по-тъмен фурнир орех.
Подвижните панели позволяват на потребителя по желание да скрие или покаже своята уникална колекция с напитки.

Масичка за кафе от Jacob Strobel

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Немският дизанер Jacob Strobel създава уникална масичка за кафе за Австрийския производител на мебели Team 7.
Скулптура или масичка е големият въпрос! ‘Звездата’, която убеждава със своите геометрични форми и необикновена конструкция, е със сигурност и двете! Тя е носител на силно желаната и престижна награда Интериорна Иновация 2011 заради своя смел дизайн. Основният компонент е пръстен с форма на възлова точка, която се откроява технически и официално.
От нея започват 8 идентични лъча, всеки от които е изработен от луксозен и естествен дървен материал. Подредени нагоре и надолу, тези лъчи са всъщност са носещата конструкция на кръглия стъклен плот. Изглежда все едно плотът се носи върху кръга от лъчи и по този начин се създава оптическа  лекота. 8мм като плътност на стъклото и многостранна от долната част, стъклената повърхност сякаш си играе със светлината и провокира очарователни ефекти.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели