10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

15 примера за красиви мебели в стил холивудство регентство

By Bestfurniture On August 28th, 2011

Холивудското регентство е стил в мебелното изкуство, който изглежда не увяхва. Изящен и луксозен, този интериорен стил черпи вдъхновение от барока, арт деко и други интересни стилове. Ще ви покажем най-любимите ни примери за мебели в стил Холивудстко регентство, които са символ на луксозен стил в декора.

Стилна кухня и столова в къщата на актрисата Уинона Райдър

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Кухните на Уинона РайдърХоливудската актриса Уинона Райдър е обявила за продан своята къща в Лос Анжелис, която е  купила още през 1998 г. Уютният и просторен дом, разположен в комфортен район от Града на Ангелите, е оценен  на четири и отгоре милиона долара. А ние  отново ще се възползваме от удобния случай, за да погледнем няколко любопитни идеи за оформянето на кухненския интериор и столова в стила на  холивудската знаменитост.
В дома има  четири спални и четири бани, голяма парадна гостна, столова, отделна стая за домашен бар и невероятно уютно дворче-патио с камина, столова на открит въздух и басейн. Вътрешен  двор, изграден с тухли, напълно затворен  от чужди очи дом и гараж и обкръжен с буйна южна растителност.
Къщата е в испански стил, каквито са немалко в Лос Анжелис, построена е през 1936 г. Създавайки интериора за  Уинона, архитектът и дизайнерът са се постарали да  съхранят в дома колкото се може повече оригинални детайли. Именно затова къщата е съхранила винтяжното очарование и притежава особен чар.

Кухнята в стил Уинона – мебел плюс акценти

Стените, изградени със старинни тухли, придават на тази кухня лек повей на старина, а ултрасъвременната техника с блестяща метална повърхност я прави  много съвременна. Подът е покрит с широки масивни дъски с  топъл жълт оттенък. Повърхността на дъските е  деликатно реставрирана. Структурата на  състарената дървесина добавя на кухнята уют и усилва обаянието на «дома с история».

Кухненско обзавеждане Уинона РайдърКухненската гарнитура е  подчертано лаконична. Простите бели дървени  фасади оживяват само оригиналните кръгли метални ръчки. Плотът в работната  зона и на кухненския остров е направена от натурален мрамор с  топъл пясъчен нюанс. Актрисата предпочита да оборудва кухнята с  вградена техника, която напълно хармонично се  вписва в традиционния интериор с нотки кънтри и при това е много функционална.
Кухнята и столовата се съединяват с полукръгъл отвор в стената, оформен със същия стар кирпич. Долната част на стената е  задействана по максимума –плотът служи за  барна стойка, а под него са се  разположили доста обемни шкафове  за кухненски съдове и запаси.

Дизайнът на  столовата в духа на  Уинона Райдър – простота и елегантност
Дизайнерите предложили да се обзаведат в дома две столови зони. Първата, по-малката, е разположена между кухнята и изхода в двора-патио и най-често служи за място за закуски и скромни семейни вечери. Дървеният  под с  меден оттенък, кръгла маса  със стъклен плот, строгите дървени столове  със седалки, тапицирани с тъмна кожа, кованата лампа и огледалото в масивна рамка от плочки – такава обстановка на столовата изглежда много елегантно. За приема на гости и тържествени маси служи просторната столова, разположена по съседство. Дълга  масивна маса от тъмно-кафяво дърво, столове, тапицирани с плътен светъл плат, елегантен килим и стилни декоративни акценти на белите стени – интериорът се получил строг, графичен и много експресивен.

И в кухнята, и в столовата дизайнерът е  предложил да се използват шкафове-ниши от гипсокартон. Те са боядисани със същата бяла боя, която са  използвали за стените и тавана. Получило се е и много  стилно, изразително и при това уютно пространство, изпълнено със светлина и въздух.

Интериорът на кухнята от Упи Голдбърг – експерименти в стил лофт

By Bestfurniture On March 23rd, 2011

В кухнята на Упи ГолдбъргМалко бохемна небрежност, високи тавани, усещане за простор, изобилие на въздух и светлина, огромно пространство, запълнено с любими вещи и аксесоари в етно-стил. Именно такъв си представя идеалният интериор за своя дом актрисата Упи Голдбърг. Огромният си апартамент  в Ню Йорк афроамериканската звезда е оформила в стил лофт.
В кухнята на Упи Голдбърг Тя явно е решила да не прибягва към услугите на декоратор. Бунтарката Упи, която преди началото на актьорската си  кариера е  успяла да поживее в комуна на хипита, работила е като нощен пазач, редяла е тухли и е гримирала покойници в моргата и тук остава вярна на себе си. В дома й няма никакъв гланц и външен блясък.
На пръв поглед може да ви се стори, че в огромния лофт има прекалено много вещи, прекалено много мебели, книги и аксесоари. Но да си  призная, лично мен апартаментът на  Упи ме порази със своята естественост. Интериорът на нейният дом е  съвършен в своето несъвършенство. Той явно е от тези, които са били създадени, за да се чувстват техните обитатели комфортно, а не за гланцираните дизайнерски каталози.

Интериорно решение за кухнята на Упи ГолдбъргДизайнът на кухнята от Упи Голдбърг е  практически еталонно въплъщение на лофт стила. Лофт, в превод от английски означава чердак  –бивша фабрика, гараж или всяко друго промишлено помещение, превърнато в жилищно пространство. Истинска кухня в стил лофт може да се  създаде само в просторен апартамент  със свободно студийно планиране. Но ако са ви  по сърце съвременните интериори в технологичен стил, няколко дизайнерски трика може да ви влязат в употреба.

Какво е характерно за дизайна на кухнята и столовата в стил лофт?

 • Съчетанието на нови и стари или изкуствено състарени материали по-добре ще придаде  духа на стара фабрика или склад.
 • Контраст на художествения маниер – например, грубият и изразителен художествен маниер на старото дърво с гланцираният блясък на съвременните супер-технологични довършителни материали. Стъклото и дървото си съседстват със стоманата и старата тухлена  зидария.
 • Дървеният под в стил лофт е подовата дъска от масив, покрита с матов или блестящ лак, или нейната имитация от качествен ламинат.
 • Бетонни или тухлени стени. Като вариант, стени, боядисани с обикновена водоемулсионна боя  със светли нюанси, най-често в бяло. Стената обикновено е само фон за мебелите и аксесоарите, които играят в интериора на  лофта главна роля.
 • Таван, боядисан в същия цвят като стените.

Кухнята в стил лофт – детайли

 • Панели от неръждаем материал или пластмаса, метална печка, мозаични плочи в един тон – най-често бял, сив, кафяв, син или кобалтов цвят.
 • Ъглова мебел за кухнята с прости, лаконични фасади и минимум гарниране и най-обикновена  фурнитура. Много открити рафтове,пълни с какво ли не – фигурки, декоративни бутилки, кухненски  съдове. Плотовете са от дърво или метал, по-рядко от пластмаса. Обикновено кухненската гарнитура е  разположена  покрай едната стена. От зоната на столовата и от жилищното  пространство лофтът го отделя кухненски  остров, честичко мобилен на колелца. Той може да послужи по съвместителство и като барна стойка.
 • Главното украшение на пространството, оформено в лофт стил са  конструктивните елементи на помещението. Розетките, кабелите, тръбите и другите инжинерни комуникации нищо не скрива.
 • На такава кухня идеално ще подхожда битова техника със стоманен цвят, със студена, блестяща хромирана повърхност. Стоманената печка, абсорбатора, микровълновата и дребната техника от рода на тостера и кафеварката често се допълват от  хладилник в стил ретро. При това с напълно нетрадиционен цвят –светло син, син, ален, бордо или розов.
 • Дълга маса от дъски с груба повърхност  и също така дървени столове. Като вариант, могат да се покрият с калъфи от плат в тон с останалите мебели.
 • Много лампи–за всяка функционална зона да има своя система на осветяване. Идеално ще е , ако тя е оборудвана с регулатор за яркост на светлината.

-Преди всичко  лофт стилът предполага спокойни приглушени цветове. Впрочем,ако ви се прииска да направите  интериора по- ярък и изразителен, по-добре е да използвате в едно помещение един или два ярки нюанса.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели