Иновативна маса с дистанционно

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Каква може да е целта на една маса с дистанционно? Gorenje промя отговорите на привидно лесните въпроси чрез изключително иновативен подход. Едно от особено забележителните решения е Масата на бъдещето носи напитки в офисаSmarTable, иновация от световен мащаб, която въвежда нови размери за многообразието и гъвкавостта. Тази иновативна масичка с дистанционна е уникална, престижна маса с дистанционно манипулируем хладилник, вграден в централното цилиндрично краче на масата.

 

Маса с дистанционно управление Първоначално погледът се спира на масичката, но постепенно оставаме зашеметени от красотата на стъклото, масивността на естествения камък, топлината на идеалното дърво. Вътре в масичката изненадващо откриваме деликатеси, плодове, изстудено вино, както и други екстри, идеални за изключителни ситуации.
Елегантна офис масаОчевидната концепция на тази оригинална маса с дистанционно се крие в това, че тя се асоциира с иновативност плюс брилянтност за малкия бизнес, тоест SmarTable е просто идеална за всякакви малки бизнес площи.

 

Оригиналната маса на бъдещетоКакво ще кажете да смаете гостите си с бутилка изстудена бира…директно от масата?
Тази година, уникалната масичка получи наградата на аудиторията на  Observeur exposure, което се проведе в the Cité des Sciences, Рим.

 

 

 

Уникална и модерна декорация за маса от Rachel Boxnboim

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Идеи за декорация на масатаРядко аксесоарите и приборите са маса са ексцентрични, тъй като дизайнерите се колебаят дали е редно да разчупят традиционните правила. Струва ни се обаче, че колекцията Alice не страда от такива задръжки и можем да поздравим израелския дизайнер Rachel Boxnboim. Това, което прави колекцията наистина уникална е двупластовия дизайнерски процес и фактът, че включва и порцелан, и текстил.

 

Оригинално изкуство за масаОригиналната колекция ангажира вниманието на посетителя още от самото начало, за да го поведе към последния елемент порцелан на масата. Крайният резултат е красиво изработено порцеланово произведение на изкуството със следи от съшивания  и лека текстура.

 

Back To School Collection – Ginger Side уникалнa масичкa

By Bestfurniture On August 10th, 2011

Crate and Barrel са обновили сайта си с новата колекция Back to School и наистина сме очаровани от стила им. Колекцията съответства на днешните дизайнерски тенденции и би допаднала, както на учениците, така и на техните родители. Ginger Salt Side е масичката, която най-много привлече вниманието ни, защото въплъщава съвременна естетика и елегантен стил. Стилът келтски възел е постигнат чрез лазерно рязане,а  стоманената конструкция ще издържи десетилетия. Имайки предвид своя шикозен дизайн, масичката идеално се вписва във всякакви пространства, независимо дали я купувате за ученическата бърлога или офиса у дома. Цената на тази интересна масичка е около 299 долара.

Read the rest of this entry »

Tubetable: Маса с карта на лондонското метро по проект на Alex Hammond

By Bestfurniture On May 28th, 2011

Масичка с Лондонското МетроЛондонският дизайнер Алекс Хемънд е разработил дизайна на  оригинална масичка за кафе, наречена Tubetable (Tube, «тръба» – разговорно наименувание на лондонското метро). Масата представлява конструкция от стоманена рамка с прахообразно  напрашване и закрепени вътре в нея  два стъклени блока. Между стъклата по принципа на сандвича е поставен лист бял акрил, върху който с лазер е нарисувана пълната схема на лондонското метро.

 

 

Acoustable: «Акустична маса» по проект на Jerome Spriet + Wolfgang Bregentzer

By Bestfurniture On May 28th, 2011

Акустична масичкаЗа много хора музиката, а по-точно музикалната среда е задължителна част от средата  на  обитаване. Правилният подбор на композициите и качественото звучене създават атмосфера на дома, помагат да се настройвате за работа и отдих. Не по-малко важна и широко разпространена съставна част на интериора е зоната за почивка или работното място с масичка за кафе.
Белгийските дизайнери Джером Сприт и Волфганг Брегентцър са съединили тези два елемента на средата за живот в хибридния проект Acoustable – Акустична масичка. Вътре в плота на Acoustable е скрита мощна стереосистема. Работната повърхност на кръглата масичка е произведена от полимербетон и има диаметър около 120 см. Стереосистемата е  скрита в конусообразната основа на масичката на три крака и съвършено е незабележима отвън. Тя е снабдена с колонки, нискочестотен репродуктор  и стереоусилвател и има гнезда за USB и iPod.

 

Стъклен плясък от Tonelli

By Bestfurniture On April 24th, 2011

За Миланската седмица на дизайна екстравагантният  Карим Рашид е разработил за марката Tonelli нова масичка за списания  във формата на локвичка.
Стъклена масичка като локвичкаСтъклото е основен материал, с който работи италианската компания Tonelli. Не е чудно, че именно от него е направена новата масичка за списания  марката, на която беше представена на изложбата Salone del Mobile – 2011 в Милано.
Новата мебел с името Splash (англ. – « плясък ») е разработена от Карим Рашид(Karim Rashid). Дизайнерът не за първи път си сътрудничи с бренда Tonelli. Например за миланската изложба миналата година  той създаде за фабриката масата за обяд Unit. Обаче ако миналогодишният модел се отличава със строги форми, то новата масичка има необикновени очертания –плотът на модела напомня локва  от разлята вода.

Интересен детайл: краката на масичката са кухи, затова могат да се използват като рафтове за списания или книги. За разлика от плота, изготвен от безцветно стъкло, опорите могат да бъдат както безцветни, така и опушени или покрити с лак.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели