Интригуваща колекция мебели: Главата на Буда в маса и пуф

By Bestfurniture On October 2nd, 2011

Представяме ви мебелна колекция, която няма да ви остави безразлични. Главата на Буда, претворена в маса и пуф, е била проектирана от 21st Living Art  и безспорно ще открием някои интригуващи интериорни допълнения. Ето какво казват производителите: ‘Пуфът Beato и масата Pacifico напълно отговарят на употребата, за която са предназначени. Те има силно символично значение, което е в противовес на илюзорното иронично и спокойно излъчване. Главата на Буда, символ на отдалечената култура, се използва тук като начин да се даде нов образ на пуфа и да се превърне в гъвкава и удобна мебел. Пуфът е част от нашите моменти на релакс и интегрира в себе си околните пространства като истинска част от историята. Масата Pacifico иска да ни разкаже историята си. Отпочивайки в компанията на такива уникални мебели, сякаш възприемаме красотата и оценяваме опростеността на формите и емоциите.” Какво мислите за тези мебели? Искате ли ги и във Вашия дом?

Read the rest of this entry »

Столът на Anthony Hartley съживява сладката страна на живота

By Bestfurniture On August 23rd, 2011

Сладък дизайнерски столПомните ли онези вкусни близалки от детството или захарните петлета, без които не можехте да минете на панаирите. Английският дизайнер Anthony Hartley е приготвил за вас  “Mr. Smith the Second”  /нямаме идея откъде идва името освен че се разтърсихме и открихме, че Мистър Смит е подобен стол в тъмни нюанси/. Този стол със сигурност ще е идеално допълнение на лобито в шоколадената фабрика на Уили Уонка. Всеки стол е ръчна изработка, изработен е от мебелни плоскости и сякаш приумиците на дизайнера се усещат от всяка една многоцветна гънка. Този стол ще бъде представен на изложение в Лондон през септември.

Лампа от Gonçalo Campos приласкава светлината в чаша

By Bestfurniture On August 23rd, 2011

Дизайнерска лапма-чашаЛампата Nata, създадена от Gonçalo Campos, ни предлага източник на светлина, събрал се в необикновена форма, а именно стара чаша, тип купа. Думата ‘nata’ се използва за думата ‘крем’ в португалския език и името на лампата е свързано по-скоро със цвета на купата, а не с предназначението й. Лампата е създадена по проект, вдъхновен от ‘любопитната форма’, открита във фабрика за керамични изделия. Дизайнерът е пригодил тази бивша купа-чаша така че тя да се превърне в слънчев източник на светлина. Ако обичате керамичните изделия или ви допадат екстравагантните дизайни, то със сигурност тази лампа може да ви достави удоволствие в дома.

Уникална кръгла сгъваема маса “RoTension”, изработена във формата на годишните кръгове на дърво

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Компактна сгъваема кръгла масаПомните ли как в детството си с любопитство сте се заглеждали в  годишните кръгове на отрязаните дървета? Дизайнерката Isariya Boon (Исария Бун)е  въплътила в живота един от детските си спомени, създавайки кръглата сгъваема маса “RoTension”, която не само се трансформира по уникален начин, но и показва живота на дървото  във вид на  годишни кръгове.

При създаването на сгъваемата маса  “RoTension”е  бил обмислен всеки детайл: от свързващите механизми и обикновените метални поддържащи опори до дървения плот, който в пряк и преносен смисъл остава централно украшение. Подобно изпълнение на плота предизвиква необходимото впечатление върху всеки и неволно кара погледът да се задържа върху него.

Масата може хармонично да се впише в интериора както в сглобен вид, така и в разпънато положение.
Конструкцията й  позволява да се създават различни форми. Всичко, което се изисква е просто да се обърнат сгъваемите части както ви харесва, регулирайки при това положение металните крачета.

Тази сгъваема маса може да се постави във всяка част на стаята, при това всеки път ще се  създава нов оригинален ефект. Ако само всеки предмет от мебелировката можеше да се сгъне на две както тази маса -трансформ “RoTension” и при това да остава толкова  изящен.

Мебел «Четирите посоки на света»

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Дизайнерски стол СеверКомпанията Established & Sons демонстрира колекцията си нови работи, в която влизат четири предмета от мебелировката. С тяхната разработка се е занимавала дизайнерката Аманда Левеет (Amanda Levete).

Всички обекти са  създадени за разполагане в ъгъла на спалнята или поне близо до него, именно там те най-добре изглеждат и хармонират с интериора.

Мебелно изобретение 'Запад'Те първоначално са подложени на машинна обработка, а вече след това на ръчна с използването на различни материали. Всеки предмет съответства на името на посока от  света.
Например  маса от стъклено влакно, получила името  «Север» («North»), дървена пейкa, наречена «Запад» ,стенен рафт
«Юг», направен от камъка Кориан (Corian)  и мраморна маса
«Изток».  Доста интересна колекция!

“Макаронна” мебел. Проект Obsession Series от дизайнера Кванго Ли (Kwangho Lee)

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Ръчно изработени плетени мебелиЕдин от  модерните днес трендове, плетеният хендмейд, се отнася не само към раздела fashion и представлява  не само креативни украшения и аксесоари, като обхваща вратовръзки,чанти и дори долно бельо.  Има и други “ръкоделия”, такива като плетена пейка, плетена лампа, плетен пуф и друга плетена мебел. Списъка допълня коллекцията с името  Obsession Series от дизайнера Кванго Ли (Kwangho Lee).

Тази серия домашни мебели напомня сухи макарони за бързо приготвяне.  Едва ли “макаронките”-пружинки,от които са произведени мебелите Obsession Series, ще хрускат, но все пак ще очакваш нещо особено, готвейки се удобно да се разположиш в едно от тези кресла.

Трябва да се отбележи, че мебелите са  изготвени ръчно  благодарение на  навиците за плетене , които са останали в дизайнера от детството: по това време той се е увличал по  плетенето на макраме, и ето сега може да се  възползва от тези  знания, за да създаде необикновени  кресла, пуфики и рафтчета. Между другото някои  изделия напомнят метални обекти, сплетени от вериги, но това е само илюзия. Всъщност авторът е използвал мек трикотажен шнур със сърцевина от кабел.

Плетени дизайнерски мебели от Kwangho LeeВъпреки че в началото в работата се фигурирали тънки пластмасови  тръбички, които авторът е открил  в един от  строителните магазини, но след опита да  създаде мебели от тези тръбички толкова са го заболели пръстите и започнал да го боли гърбът, че той се отказал от тази идея в полза на този  материал, който използва днес. Той и на допир е по-приятен  и да се работи с него е по-лесно.
В плановете на  Кванго Ли (Kwangho Lee) е изработването и на друг  комплект мебели и това ще  бъде още повече  веселие, усмихва се дизайнерът.

Маса, която ходи и гледа или шпионинът у дома

By Bestfurniture On March 23rd, 2011

Мебел от серията Crazy Systems

Оригинално дизайнерско решение за масаОт днес  “Големият Брат” не само те гледа, но и ходи след теб. Работата е в това, че българският дизайнер Свилен Гамолов (Svilen Gamolov), предоставил на оня същия “Брат” такава възможност, проектирайки мебел от серията Crazy Systems. “Eye of the Storm” и “Step”, необикновените  масички за списания  от тази серия могат не само “да гледат”, но и “да ходят”.

Ходещи масиТака масичките със стъклена повърхност и необичаен постамент, напомнящи в първия  случай широко отворено око, а във втория – следа от крак , могат да послужат като мебел за апартамента, така и за улицата.

Eye of the Storm и Step, масички за списания от серията Crazy Systems

Оригинална дизайнерска масичка, която виждаПластмасата, метала и стъклото, използвани от автора за производство на мебелите, не се страхуват нито от сняг, нито от  дъжд, нито от  слънце, а простотата и лекотата в обслужването, в частност  измиването на масичките от прах и излети напитки, ще зарадва чистоплътните стопанки.

Колко  скоро такива мебели ще  се появят в магазините, авторът не уточнява, тъй като серията Crazy Systems засега е само проект, а масичките Eye of the Storm и Step са само началото на обширна колекция. А дали моделите са провокирани от изтеклите СРС-та засега е тайна.Така че внимавайте….

Табуретка-костенурка за хола

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Интересна табуретка-костенуркаАко мислите, че мебели или аксесоари с формата на животно изглеждат добре само в детската стая, вие дълбоко грешите. Така например, тази изящна табуретка или по-скоро пуф като костенурка с името Tortoise Foot Stool от американската компания Horchow идеално се вписва в стилния интериор на не един аристократичен хол.
Освен това не е просто пуф/табуретка – барбарон/, а специална табуретка за крака. И  ако обичате, седейки на мекия диван, да вдигате уморените си крака на поставка   — тази костенурка е именно това, което ви трябва.
Главата на  костенурката, опашката и краката  са направени като лакирана дървена основа. Черупката е изработена от кафява кожа, украсена с метални елементи. С една дума костенурката е  като истинска.

По принцип костенурката се смята за символ на мъдростта и дълголетието, а затова не е лошо да имате поне такъв малък  екземпляр в своя интериор, даже ако тя е само една обикновена и не чак толкова табуретка.

Мис Плейбой е новото лице на Мебели Италия

By Bestfurniture On March 15th, 2011

Светлана Василева- лице на Мебели ИталияСекс иконата Светлана Василева и Мебели Италия показват защо италианските мебели са толкова красиви и желани!

“Мис Плейбой 2009” е новото рекламно лице Мебели Италия, компанията, в която луксозните италиански мебели и обзавеждане са номер едно.
Италианските мебели са красиви, желани и стилни… Такава е и Светлана Василева, която е новото рекламно лице на компанията.

Най-сексапилната блондинка, Светлана Василева, ще рекламира луксозните италиански продукти през следващите две години.

Скандалната и желана Светлана ще участва в общо четири фотосесии на нови колекции мебели от Италия.

Мис Плейбой е рекламното лице на Мебели ИталияСобственикът на Мебели Италия, Николай Ганев, сподели, че изборът на рекламно лице е бил много труден и два месеца е отнел подборът на най-подходящото рекламно лице, което да пресъздаде стилната и провокативната визия на италианския разкош. Италианските мебели се отличават от приетите интериорни традиции, те имат нахално лъскава и луксозна визия. Ето защо разбивачката на мъжки сърца Светлана Василева е избрана за ново рекламно лице.

Светлана Василева, бившата изгора на Георги Иванов-Гонзо, ще се усмихва от множеството билбордове, които безспорно ще разсейват шофьорите.

Готовите снимки, които са дело на фотографа Кирил Христов, не са минали без лек инцидент. Авария в Енергото оставила снимачната площадка  в шоу-рума на Мебели Италия без ток и топло. Чаровната блондинка Светлана е пипнала лека настинка.

“Въпреки това  съм адски доволна от новото си амплоа на рекламно лице точно на Мебели Италия. Когато някой ден имам собствено жилище, ще го обзаведа с Мебели Италия.”, зарече се Мис Плейбой.

Миражи от огледала

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Огледалата в нашия домОгледалата съществуват от средата на  XIII век, именно по това време започнали да ги правят в Холандия и Фландрия. А след двеста години се  прославил със своите занаятчийски работилници за цветно стъкло известният остров Мурано на около километър и половина от Венеция.
Стойността на първите огледала и големи повърхности стъкло била толкова огромна , че съпоставима със стойността на средния размер имение, огледалото  струвало два пъти по-скъпо, отколкото живописно платно със същия размер на най-известните художници от  това време.
Затова не е учудващо, че колекционери на  огледала били особи с кралска кръв: английският Хенрих VIII и френския Франциск I. Такова скъпоструващо удоволствие можел тогава да си  позволи само кралят. А Людовик XIV, за да срази напълно  гостите си  с разкоша на своя дворец във Версай построил дълга огледална  галерия, по стените на която били окачени над триста огледала с голям размер. Дворецът поразил всички, посетили го, със своето великолепие, а неговият собственик  получил прякора  “крал-Слънце”.

Старинните огледалаНеизвестно на кого хрумнала идеята да  използват в мебелната инкрустация парченца огледала, но е безспорно, че това хрумване  преобразило и до неузнаваемост променило облика на  обикновените предмети. Отразявайки светлината, огледалните вложки запълват окръжаващото пространство със светлинни „пръски” , а интериорът – с парадно великолепие. Веднага възниква асоциация с дългите анфилади на дворцовите  зали, разкоша и блясъка на обзавеждането.
Интересът на човека към огледалата  е предизвикан не само от тяхното използване в ежедневния живот, отдавна огледалото се смятало за загадъчен предмет. Не случайно в приказките то се използва като магьоснически атрибут. Детето се опитва да си представи някакъв “огледален” свят, в който всичко не е така, както в реалността. Или приказката отрежда на огледалото ролята на гадател, и тогава нейните герои се опитват да узнаят своята съдба от него (“огледалце, огледалце  я кажи…”). Но това са  все приказки от нашето детство, а всевъзможните предания за  привидения и фантоми, появяващи се на пречупения кръстопът на огледалата и изчезващи в тях, не дават покой на фантазията на вече възрастния човек. И наистина огледалната повърхност, отразявайки  реални предмети, създава миражи и несъществуващи пространства. На всички е известен прийома, когато тясна стая “разширяват” с помощта на голямо огледало на стената. Но освен създаването на  двойници, огледалото е способно и наопаки сякаш да “разтваря” предмети. Най-обикновеният шкаф, ако е покрит с огледални  пластини, сякаш изчезва, превръща се в мираж.

Съвременни и красиви огледалаОгледални вложки и инкрустации се използват при украсата на мебели много отдавна. И днес антикварните вещи, огледалните елементи в които са изпитали върху себе си разрушаващото влияние на времето, изглеждат като потомствени аристократи. А пукнатините и протритото само потвърждават тяхната истинност и богат на  събития живот. В наше време се  ценят вещи “с минало”,затова  предметите със следи на  времето намират своето място и в съвременните апартаменти. Така антикварна масичка  някога предназначена за лампа или свещник, в наши дни може да се  използва като оригинална за коктейли. Поставена в центъра на  стаята, тя изгодно ще подчертае и рисунъка на килима и тапицирането на мека мебел.
А старинната лампа с пукнатини на огледалните части ще внесе във вашата обстановка нотка на  носталгия по миналото.
И така, каквито и  предмети  да  създава човешката фантазия от огледала, а ръцете на  талантливите майстори да въплъщават в живота ако са ви харесали някои от тях, може да  рискувате и да ги поставите в своя дом – усещането за празник ви е гарантирано.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели