Съвременна кухня- Carola и съвършенството

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

Carola не представя обикновен дизайн на кухня. Различното и учудващо за тази кухня е, че тя е перфектна комбинация от модерен и традиционен стил, но също така е било необходимо и голямо майсторство за нейното създаване. Carola е направена от солиден дъб и е част от последната колекция на италианския производител Arrex.
Този дизайн е много интересен от гледна точка на пренасянето на традиционния дизайн в модерния начин на живот. Традиционният италиански стил се усеща от материалите като например дъбовото дърво, естествените нюанси и цялостното оформление. След като естетическия, традиционен стил е бил завършен, дизайнерите са решили да използват детайли и да приложат последните иновационни нововъведения.
Модерните елементи, които са били използвани, включват LED светлини, автоматично задействащи се чекмеджета и врати. По този начин се получава отличен краен продукт, който е и функционален, и напълно завършен в естетическо отношение.

Read the rest of this entry »

Кухня и столова в средневековен стил от актрисата Холи Бери

By Bestfurniture On May 21st, 2011

Кухнята на Холи БериАктрисата Холи Бери се различава със завиден предприемачески дух в сферата на недвижимите имоти. Звездата по различно време много изгодно купува и продава няколко къщи в Лос Анджелис. Според американските таблоиди, сега първата чернокожа притежателка на “Оскар” има четири недвижими имота. Актрисата е собственик на къща в Малибу, две къщи в Бевърли Хилс и къща за почивка в Канада.
Една от къщите на актрисата, намираща се в престижния Бевърли Хилс, преди известно време, е обявена за продажба. Брокерите оценяват очарователната вила с две спални, разположена на хълм, на  5 милиона$ . Владенията на Холи Бери са заобиколени от залесена красива площ, в двора е разположена невероятна градина и се създава цялостно впечатление, че къщата е потънала в зеленина и цветя. Нещо като замък от приказка, напълно откъснат от останалата част на света с каменна ограда и порти  от ковано желязо.
Тази къща е в традиционен средиземноморски стил, построена е през 1948 година. Въпреки това, от една страна, благодарение на здравите каменни стени и високото качество на зидарията е напълно запазена. И второ, преди няколко години, тя е напълно реконструирана и внимателно възстановена. В същото време предизвиква невероятно впечатление на „къща с история ” . Това усещане се подкрепя от естествените материали и умишлено грубата текстура.
В интериора се използват активно традиционните за дом в селски  стил материали – дърво, метал, керамика. Дървени подове от широки дъски, масивни греди на тавана, обикновени бели стени, старинни дървени врати и красиви акценти  от ковано желязо – дръжка, скара, полилеи, лампи …
Тясната малката кухня е впечатляваща: зад средновековния антураж е скрит супер модерен пълнеж. Абсолютно всички уреди  са  с блестяща хромирана повърхност цвят металик. Тя контрастира много ефектно с по-масивните мебели за кухня, стилизирани като стари и с  естествени каменни плотове.

Поглеждайки дървените шкафове в кухнята и мебелите в трапезарията по поръчка, изглежда  те сякаш са действително направени от средновековни майстори. Това впечатление се подсилва от тясната и груба дървена маса, от високите столчета, с тесни облегалки, и от полилеите и свещите, от каменната зидария, както и от липсата на пердета.
В тази къща има малко неща и детайли, но те са много на място. Резултатът е блестящ, жив, необичаен и много комфортен интериор, къща със свой  характер!
Ето как изглеждат  кухнята, трапезарията и мястото за отдих в близост до къщата.

 

 

 

 

Кухненският минимализъм на Ernestomeda

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Кухня с особен характер

Компанията Ernestomeda, известен производител на кухненски мебели, пусна нова колекциКухненско обзавеждане от Ernestomeda я от кухненски мебели под името Emetrica. Тя се отличава с елегантни линии, хармония, необичайна структура и отличителни белези. Разработена е от дизайнерите на студио Andreucci & Hoisl, изпълнена е в строг лаконичен стил. По мнението на авторите това създава визуален ефект на лекота.
Кухненският дизайн е много прост, но има някои много интересни подробности. Например шкафовете са създадени с дръжки по цялата дължина на вратите, които идеално се вписват в дизайна на кухнята. Елементите от дърво допълват атмосферата на топлина и уют. Говорейки за особения характер на тази колекция, не можем да не споменем, че, заедно с мебелите може да се поръчат цокли,гарнитури и даже дръжки за врати  в същия стил и форми.  Обработката на предметите от  колекцията Emetrica  са матов лак, меламиново покритие, имитиращо дърво.

Тази кухня е идеална за апартаменти с отворено планиране и за любителите на простотата в дизайна.

Minotticucine и приказката на една кухня

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерска идея за кухня MinottiНа пръв поглед тази кухня ни се струва цялостно парче камък. Наистина знаменитият италиански архитект си е издигнал монумент приживе. При това неговата цялостност нищо не нарушава: нито дръжките, ни битовата техника, нито даже мивката: при поднасянето  на ръцете фотоелемент подава сигнал, и водата потича направо през прорези в камъка.
Аналогична е ситуацията с техниката и местата за  прибиране на съдовете: плотът и мивката са скрити под подвижна каменна плоча, а всичко останало надеждно е скрито в стена-килер.
Със самия камък историята е друга. TERRA е монолит от лабрадорит, който се смята за полускъпоценен, а по-късната версия NAZCA е направена от светлосин бразилски гранит с омагьосваща рисунка.

Майсторството на тези, които са го  обработвали, предизвиква искрено уважение: жилките са подбрани една към друга, а всички свързвания са направени така, сякаш камъкът не е истински, а пластичен изкуствен.
Основателят на компанията Алберто Миноти е убеден, че е настъпила епохата на неоминимализма, когато синоним на лукса стават скъпите  екзотични материали, а формите при това могат да бъдат  най-аскетични. Специалният изложбен образец NAZCA е  ода на  тази философия: всяка фасада е направена от тази или онази  рядка разновидност на мрамора, и цялата композиция те кара отново да откриеш за себе си  красотата на природния камък.

 

 

Кухните, които изумиха света

By Bestfurniture On April 13th, 2011

Сферични кухни GattoСъвременните кухни – това винаги са повече от кухни. Това са  многофункционални и трансформирани агрегати, обзаведени с най-нови технологии. При това формата е толкова  съвършена, колкото и съдържанието. Пред вас са най-известните и нови  примери. Можете колкото си искате да мечтаете за дъбови шкафове, резбовани  пилястри или плетени корнизи.  Те сами готвят, показват филми и влизат в интернет. Те възникват от стените и се крият в шкафовете. Променят се сами и променят и пространството около себе си.
Запознахме ви с Z. ISLAND, Ernestomeda & DuPont Corian на  дизайнерката Заха Хадид ,единствената жена-архитект, удостоена с премията Прицкер (своеобразен архитектурен «Оскар»), създала тази футуристична и необикновена кухня още в средата на 2006 г.

Сега е ред на Кухнята-Сфера, Sheer by Gatto

Сферични идеи за кухнятаЗа производството на този революционен модел италианската фабрика Gatto е създала отделен бренд и от експозициите й в  салоните я закупуват  моментално. Невъзможно е да останеш равнодушен, щом един път видиш, как матовата полусфера се вдига нагоре, превръщайки се  в абсорбатор  и оголвайки  под себе си пълноценно оборудван кухненски остров.
За кухнята напомняща космически кораб, са се използвали космически технологии: материалът на корпуса е от въглеродно влакно, разработено от специалисти на NASA. Нашествието на  извънземни той точно ще издържи. Корианът, от който е направен плота, също се препоръчва като дълговечен материал. Благодарение на неговите уникални свойства в повърхността на долната полусфера е интегрирана мивка с две крила, плот със сензорно управление и три кулъра за бутилки. Диаметърът на сферата е само 163 см, но благодарение на допълнително подвижния плот и двете мобилни масички полезната площ се увеличава до 3 квадратни метра.

Кухни от GattoЗа да бъде концепцията на кухнята съвършена в пълна степен, в комплект към чудо-сферата бил измислен  чудо-паралелепипед –също от карбоново влакно и неръждаема  стомана. Този шкаф също е пълен със сюрпризи –след вдигането на  кухия преден панел се  откриват подвижни чекмеджета за  тенджери, кутии за кухненските прибори, поставки за чаши, отворени рафтове  с осветяване за съдовете. А най-неочакваното е специално обзаведеното място за вграждане на домашно кино! Защото панела-вратичка  напълно може да послужи за екран.
Видео-проекторът и кулърът за шампанско са разбира се  полезни прибори в кухнята. А какво ще стане  с пълноценния хладилник, печката, микровълновата печка, съдомиялната машина? Е шкафа и на това има отговор– в подвижните модули на страничните  напречни разрези на гредите. Между другото самият шкаф може още и да зонира помещението, тъй като неговата задна стена естетично е гарнирана от неръждаема стомана.

Млечен път

By Bestfurniture On April 8th, 2011

Луксозна кухня млечен пътКухнята Z.Island е направена от дизайнерката Заха Хадид за известната италианска фабрики Ernestomeda. На iSaloni (а по-точно на Eurocucina, кухненското  подразделение на Миланския мебелен салон) са я показали още през в 2006-а. Кухнята  в духа на технофутуризма веднага била наречена една от главните новости на годината. Z.Island е белязана с почерка  на Хадид. Плавните форми и кипящо-белият цвят предизвикват асоциации с космическите далечини.
Тази кухня е  аналог на умния дом. И на звук реагира, и се управлява със  сензорен панел. Хадид заявява, че Z.Island е проект по борбата със синините. Тя преднамерено е загладила ъглите  и е закръглила линиите. «Докога можеш да удряш лактите си и колената! А децата? Помислете за децата! – възкликва дизайнерката.
Кухнята, което е необичайно, се  състои от два острова (в по-стандартните модели островът като правило е един). На единия остров е зоната за  готвене, на втория –миенето(тук се намират мивките и вградената съдомиялна машина).
Двата острова, а също стенните панели и модулните шкафове, са разработени от  Хадид, са направени от материала DuPont™ Corian®. Отчасти именно на свойствата на кориана кухнята е задължена  за своите плавни форми. Това е материал, който  позволява да се  създават безшевни конструкции с всякаква форма.
Към  Z.Island може да се включи iPod, също така е предвидена възможността за влизане  в интернет. Кухнята даже има свой…парфюм. Тя притежава системата Oikos Fragrances, позволяваща да се заобиколите с любимите си  аромати.

Кухня в жълт цвят – енергията на слънцето в интериора

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Енергията на слънцето и кухнята в жълтоЖълтата кухня е най-доброто средство срещу  мрачното време, сезонната депресия и киселото настроение. Топлият и енергичен жълт цвят напълно запълва липсата на слънчева светлина. Кухнята и трапезарията в златисти тонове изглеждат много уютно. Тук е приятно да прекарвате времето, да  се насладите на спокойното хранене със семейството и с приятелите. Жълтото има едно много ценно предимство – то визуално увеличава  малкото пространство .Искате ли да създадете слънчево настроение в кухнята си?

Жълтият цвят е много активен. Той подобрява апетита и активизира производството на стомашен сок. Ако сте на диета често и смело се борите с желанието да похапнете, не изкушавайте  тялото си – по-добре изберете за мебели и оцветяването на стените в по-неутрален и безопасен за фигурата ви цвят. Но в кухнята можете спокойно да използвате жълти акценти. Те правят светъл и тих интериора, по-жив и изразителен. Освен това, можете да използвате в дизайна на кухнята спокойното горчично-жълто или прохладните жълто-сиви нюанси.

Палитрата от нюанси на жълтото е много разнообразна. Сред тях със сигурност ще намерите този, който ще предизвика у вас само приятни усещания. Много естествено в интериора на кухнята ще изглеждат нежните, полупрозрачни нюанси на жълтия цвят. Например  класическият кремав  или златистият. Те ще ви доставят  удоволствие в продължение на години, без да предизвикват излишен стрес. Ето защо те са най-подходящи за кухненски мебели. За стените, можете да изберете боя или тапети в по-ярки жълти нюанси. Но е важно да не се прекалява, важно е да се придържаме към правилата: колкото  по-ярки са  цветовете, толкова по-малка трябва да бъде  заеманата площ. Един добър вариант е да се направи ярка акцентна стена и останалата част от повърхността  да се остави неутрално-бяла. Много сочните, киселинно жълти нюанси са особено добри за  кухнята в съвременен стил. По-спокойни –  в класическа обстановка. Още един детайл – от два харесани  нюанса е винаги по-добре да изберете този, който е по-светъл.

Жълта кухня – успешни комбинации

Модерно съчетание на жълти нюанси в кухнятаЕдна от най-подходящите цветови комбинации за позитивен  интериор е съчетанието на  яркия и сочен жълт цвят и сияещия кипящо бял, сметанов или млечен. Жълтото е добро с това, че върви добре с много ярки и експресивни цветове.
Жълтото в кухнята перфектно допълват:
– всички нюанси на зеленото
– сивото и среброто
– синьото
– розовото
– спокойно червеното
– кафявото
– черното
Златисто жълтият плюс червения придава на  кухнята лек ориенталски ритъм. Такъв  интериор изглежда луксозно, но и уютно. Много естествено, хармонично съчетание, сътворено от природата е  жълтото плюс кафяво. Добавяме малко зелено и ще получим  стилен и много актуален интериор в стил  Еко.

Кухня-островче от категорията “всичко в едно”

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Кухня-островче SoriaАко живеете в неголям апартамент, «кухнята-островче» от категорията «всичко в едно»ще  стане за вас истинска находка. Напълно функционалната « кухня-островче » Soria представлява  полусфера – в такъв вид тя заема минимум място и в същото време вмества в себе си  всичко необходимо. На повърхността на полусферата са  разположени 4 котлона  и мивка, и още остава място да се поставят тенджери,чинии, дъски за рязане  и т.н. Вътрешният обем на полусферата заемат рафтове и подвижни шкафчета. Освен това от полусферата се  предвижва плотът, тоест ползвателят може да икономиса място и за кухненска маса също. Отлична концепция!

Прозрачна кухня и една феерия

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Прозрачна кухняОсобените свойства на стъклото и пластмасата са прозрачност, неутралност, многообразие на вариантите на обработката ,които предоставят много възможности за творчески решения. Стъклото и пластмасата могат да излизат на пръв план, ставайки главен герой в интериора, а могат и да служат като универсален фон. Благодарение на цвета и вида — матова, гладка или грапава—изразителността на формите се усилва, а комбинирайки ги  с топлата дървесина или студените метали, може да се получават всеки път много нови,неочаквани резултати. Прозрачните материали – това е функционално, красиво, модерно и, което е немаловажно, уместно и органично в кухни от всякакъв стил.
Полупрозрачни и прозрачни елементи все по-често се срещат не само в горната, но и долната част на кухненските мебели. Напълно вижданите рафтове на работните блокове са идеално място за съдове. Практични и красиви, те стават естествено допълнение към интериора. Появяват се модели с фасади почти напълно от стъкло или пластмаса, поставени в стоманен или алуминиев профил. Такъв дизайн изисква от стопаните си идеален, «изложбен » ред и чистота. Затова производителите « хитруват», използвайки полупрозрачно стъкло: отвън се вижда кое къде се намира, но дейталите са  скрити зад матова мъгла. А «за да не се губят »съдовете, активно използват вътрешно осветление, което придава на кухнята особена зрелищност.
Включването на стъклото и пластмасата в структурата на моделите става прийом, без който вече е невъзможно. Леките, ефемерни маси и  столове са станали неразделна  част от интериора, те са ефектни и визуално не натоварват пространството. Но в кухните от  последното поколение «невидими» стават и работните плотове   и кофите за боклук, и даже ширма.
Стъклото …
Прозрачните впръсквания в «класиката» зрително облекчават конструкцията, те са украшение и  по-различен начин оформени, могат да подчертаят и да допълнят стила. Например комфортния образ на кухня в английски дух ще засилят витражите или платно с белоснежна украса, нанесена с напръскан метод. На  стила кънтри най-добре ще подхождат тънките прозрачни пластини в кръстосан обков. А за помещения в средиземноморски маниер удачна находка ще бъдат гравирани или изрисувани ръчно вложки. Идеално допълнение към подобен интериор ще  стане декоративната посуда в ретроинтонации,стенни пана, забавни и стилни«въздушни» дреболии и даже аксесоари от цветна пластмаса.

Стилна кухняСинтетиката се  асоциира в нашето съзнание по-скоро със съвременни мебели, но това не трябва да се възприема като  догма. Много дизайнери смятат съчетанието на привичното дърво с полупрозрачна пластмаса за  прийом, позволяващ да се съедини традиционния подход със съвременните концепции.
…ПЛАСТМАСА
През 1980-те синтетиката била изхвърлена от употреба  с присъдата «неекологична». След това се научили да я преработват за вторично използване  и в последните години тя  с триумф се завръща в интериора. Именно кухнята става полигон за експерименти с нови композити. Дизайнерите ценят пластмасата заради демократичността и неограничената свобода на формите и цветовите вариации. Полиестер със стъклено влакно, полиуретанова пяна, полистирол, полипропилен, метакрилат – са  цели етапи в производството на мебели. Днес химиците продължават да ги усъвършенстват и да ги видоизменят. Изкуствените добавки са създали поколението на нечупещото се  стъкло и такова, което може да се огъва както ви харесва. За  производството на мебели започват да използват синтетичен прозрачен TecnoGel, изобретен за  медицински цели. Впрочем  пенополиуретанът по своето време бил находка за военната промишленност, което не попречило да го използват и по-нататък за мирни цели.
И МЕТАЛА


Разкошни съвременни кухниМебелите от стъкло
винаги ще бъдат  суперсъвременни, а благодарение на внедряването на  метални конструкции високотехнологичният материал днес е придобил необичайна популярност. За първи път съчетание на метал и стъкло започнали да използват в здания със стъклени покриви , позволяващи в пълна сила да се използва естественото осветление  – търговски  центрове, гари, изложбени павилиони. Металните алуминиеви елементи, допълнени със стъкло, в последно време започнали да се използват практически във всички предмети от мебелировката: в креслата, масите, столовете, и шкафовете. Идеалните по качество гладки плоскости от матово или тонирано стъкло закриват фасадата на такъв шкаф. С помощта на специални дръжки  те се разтварят или в хоризонтална или във вертикална плоскост. Съвременните технологии, позволяващи да се шлифова и полира ръба на стъклата , да се пробиват в стъклените пластини отверстия с всякакъв диаметър, да се лепят повърхности, да се произвежда удароустойчиво стъкло и влагоустойчиви стъклени повърхности, предоставили на майсторите широко поле за дейност.
Несъмнено, «общуването» с такъв многофункционален материал, като стъклото, изиксва много повече внимание от всеки друг материал. Нали стъклото не е такова тежко и осезаемо като дървото, — даже малката форма започва активно да работи в интериора

Ekokook – шокираща кухня на бъдещето от Faltazi

By Bestfurniture On March 29th, 2011

Ekokook- шокираща кухня от бъдещетоУлтра-съвременен, футуристичен и шокиращ еко-дизайн на кухня Ekokook предлага френската  компания Faltazi. Според замисъла на авторите, използването на такива «зелени» системи ще  позволи да се подобри здравословното състояние на  потребителите, микроклимата вътре в дома и екологичната обстановка на планетата като цяло.

Кухнята е  най-активният  «производител» на боклук и отпадъци  в дома, затова в минималистската конструкция Ekokook, освен вградени хладилници, съдомиялна машина, пароварка, варовика ламперия , индукционна печка, газова горелка и забавни окачени системи за съхранение, «замаскирани» като саксии с цветя, са предвидени  мощни системи за  очистване, филтрация и управление на  отпадъците с цел тяхното сортиране, съкращаване и компактност.

В корпуса са вградени  специални механизми с такива необикновени елементи, като например  стоманено топче, необходимо за раздробяване на счупено стъкло, раздробител за хартиени отпадъци, формиращ ги  в брикети, а също така механизъм за смакчване на различни кутии и пластмасови бутилки.

Под вградената в плота двойна мивка е разположена система с механизъм за  рециркулация, разпределяща използваната, очистена  и събрана  в специални кани вода за растителността, интегрирана в необикновената  кухненска конструкция  или за приготвяне на храна в  пароварката. Авторите на еко-кухнята установили,че благодарение на такова разпределение, за ден се  икономисват  около 15 литра вода.
Наличието на  растения, използването на ефективни методи за  обработка и приготовяне на  храната  несъмнено ще способстват за здравословен начин на живот на собствениците на еко-кухнята.

Шокираща кухня на бъдещето от FaltaziА сега внимание – обещаният шок! Органическият боклук  се преработва тук от съвсем истински земни червеи! В третото отделение е разположен непрекъснато въртящ се барабан, помогащ на  червеите равномерно да преработват бързоразвалящите се органически отпадъци. След три месеца такава обработка  отпадъците се  превръщат в тор за растенията, събирайки се в малко подвижно чекмедже, разположено под барабана. Ще рискувам да предположа, че мнозина, даже най-съзнателни представители на екологичния, здравословен начин на живот не ще се съгласят на подобни иновации в дома си.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели