Отворете Вашата дневна с тези идеи

By Bestfurniture On September 13th, 2018

Когато се занимавате с малка стая, с няколко трика могат да се направи стаята да изглежда по-просторна. Вместо да се отказвате от малките и тесни жилищни помещения – бъдете креативни и творчески настроени. Независимо от размера всеки хол/дневна има потенциал за преобразуване и и визуално оголемяване.

Няма причина да губите надежда, че основната част на дома Ви не може да бъде използвана ползотворно. Дори и най-малкият и странен хол, може да бъде преобразуван в нещо красиво, изискано и ползотворно. Тези промени са изненадващо лесни за внедряване, но не всеки собственик е готов на такава рязка промяна. За да помогнем на нашите читатели, ние съставихме списък с решения, които могат да се използват във всеки малък дом.

Най-добрите идеи за малката дневна

Идея #1: Използвайте линейни принтове – Вместо да изхвърляте старите си мебели е време да добавите различни дизайни. Добавяйки линейни и геометрични принтове, Вашите гости ще се наслаждават на илюзията за допълнителна ширина и дължина на дневната Ви. Освен че изброените принтове правят декора Ви да изглежда по-голям, също е извинение да актуализирате мебелите си.

 Идея #2: Добавете огледала – Когато се сблъскате с малко пространство, никой елемент няма да свърши по-добра работа от огледалата. Тези добавени отражения правят всяка стая да изглежда по-голяма и са чудесен начин да обогатите Вашия декор. Проверете нашия богат избор от Модерни Огледала в сайта на Мебели Италия, за да намерите перфектното допълнение към всекидневната.

 Идея #3: Напълнете пространството си на макс – Вместо да бъде изчистен декора, запълнете пространството до ръба. Добавяйки още елементи в хола, се откриват повече опции за потребителя. От допълнения към местата за сядане, тези допълнителни екстри ще заинтригуват всеки посетител на дома Ви.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Bistrò: Цветни Градински чадъри от Paola Lenti

By Bestfurniture On February 21st, 2015

Искате ли  да се промени външния вид на вашия двор? Обърнете внимание на „Bistro”, цветни  чадъри или шезлонги за открито от Paola Lenti. Чадърите се предлагат в две версии – плосък или куполовиден – предлагащи различни варианти за защита от слънцето.
Bistro е наличен в Мадрас (каре) или тамилски (плътни) тъканите, който ви дава много възможности, да предекорирате вашия двор. Структурата се предлага в осем цвята, така че можете да го съпоставите с материята.
Алуминиевата панта позволява на Bistro да се наведе, така че можете да завъртите чадъра в  най-добър ъгъл.
За да завършите външният вид, можете да комбинирате Bistro с Clique, редица табуретки и нощни шкафчета, така че полюсът на чадъра минава през допълнителните места за сядане в основата.

 

Блестящи и цветни балони като декорация за Коледа

By Bestfurniture On December 16th, 2011

 Какво ще кажете за самолетите, парашутите, нещата, които сякаш ви дават криле да полетите и да можете да докоснете небето. Помня колко много се насладих на първото си пътешествие със самолет. А вие помните ли колко мечтаехте да летите до Италия за годишнината от сватбата си? Едно фантастично преживяване може да преобърне цялата ви същност и да ви накара да се чувствате като различен човек. Бие обичаме летящите устройства, самолети, парашути, и не на последно място балони. Страхотният им дизайн и преживяването, което предлагат, наистина са страхотни. Никога не сме имали шанса да пътуваме с балон, но дано някой ден мечтата ни да се сбъдне.
Междувременно решихме да украсим елхата с тези страхотни ръчно изработени коледни декорации. Няколко малки хартиени торбички могат да се поставят на Коледните топки и да се използват необходимите материали за довършване на този проект. По този начин може да се изрази страстта ни към летящите обекти и да се създаде едно приказно Коледно дръвче с нетрадиционни Коледни орнаменти. Ако харесвате проекти ‘направи си сам’, сега имате възможността да трансформирате Коледната топка в блестящ и цветен въздушен балон!

Стелаж-робот Robox за фабриката Casamania от дизайнера Fabio Novembre

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Дизайнерски стелаж роботА по-точно, това е цяло натрупване от стелажи и рафтове (понякога възниква асоциация с определението «претрупване», но ние от него ще се въздържим) – външно напомнящи силует на гигантски робот. В интерес на справедливостта струва си да споменем,че сама по себе си идеята не е лоша. Но един нюанс предизвиква смущение – дизайнерите ще ни разберат  – с какво да се комплектова този стелажен комплекс в интериора. На този въпрос нито самият Fabio Novembre, нито мениджърите на фабриката  Casamania отговор  не дават. Ето такъв е той  Robox, вещ  за  себе си. Ако искаш го вземай, а ако искаш само гледай.
Фабио признава, че неговата композиция е направена под впечатлението на носталгията по детството (в нежната възраст дизайнерът е обичал да си играе с модели роботи). Но съгласете се, не всяко увлечение по роботите се трансформира в живота на възрастния  в пристрастие към кубизма, особенно реализирано  след това в дизайна на мебели. Техническите параметри на стелажа Robox са следните. Размери: височина 78 см, дълбочина 31 см, ширина 184 см. Достъпен е в различни цветове – всички с червено сърце (това е любов, господа, грешно е да й се присмивате).

Новите цветове на фантазията

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Диван ръце- дизайн от ИталияИталианската компания Sicis е обновила екстравагантната колекция мебели в мозайката на Sicis Next Art, «разкрасявайки» я в нови ярки цветове.
Компанията Sicis вече ни е удивяла с ваните-обувки, манекените и аксесоарите, облицовани с разноцветна мозайка. През 2010 година ни показаха мека мебел, презентираха линията дизайнерски мебели Sicis Next Art.

Дизайнерски диван рози от ИталияИталианската компания Sicis преди двайсет години отново е изобретила изкуството на мозайката. Успяла е да докаже, че мозайката органично изглежда не само на стените или пода – с нея може да украсите практически всеки предмет. Поредно подтвърждение на това е   новата линия дизайнерски предмети Sicis Next Art. Съединени длани, целуващи се папагалчета и сърца… Колекцията явно е създавала романтично настроена натура.
«Първата лястовичка»на линията Sicis Next Art е колекцията мека мебел, създадена от дизайнерката Карла Толомео (Carla Tolomeo) в нейния  фирмен «фантасмагоричен» стил. Диванът с чудновата облегалка във вид на длани, столовете с облегалки-папагали или сърца са тапицирани с текстил от лукс клас  и са украсени с разноцветна мозайка Sicis, създадена  по стари технологии. Идеята за серията Sicis Next Art оДизайнерски стол от Италият компания Sicis е да съедини авторският поглед на художника с възможностите на декоративната мозайка.

Чудноватите предмети, родени от фантазията на дизайнерката Карла Толомео (Carla Tolomeo), тази година са «пребоядисани» в нови цветове. При това в едни случаи се е променил само цветът на меката тапицерия на изделията, а в други – и нюанса на мозаичния декор, отличителен знак на колекцията.

Новаторска колекция от Quinti

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерски офис мебелиИталианската компания Quinti представи серия офисни мебели Alluminia с нестандартен механизъм за регулиране на височината на  седалката.
В новата серия мебели от компания Quinti влизат кресла за кабинета на ръководителя,за стаята за преговори, а също така столове за посетители. Отличителна особеност на колекцията е отсъствието на привичната ръчка, която активизира механизма за повдигане. Затова за да се вдигне или отпусне седалката е  достатъчно просто да натиснеш копчето. Кабелът, съединяващ механизма с копчето, е скрит в корпуса на креслото и е съвършено незабележим.

Достъпни са версиите на модели с висока или ниска облегалка, върху крак -«примка» или въртяща се опора (както с колелца, така и без тях). Каркасите и всичките механизми на креслата са изпълнени от алуминий, с което и се обяснява името на  серията. Моделите  могат да бъдат тапицирани с  натурална или изкуствена кожа, а също с  екокожа или текстил – може да изберете  от 130 варианта на разцветката.

 

 

 

Три слънца Le Soleil от Foscarini

By Bestfurniture On April 14th, 2011

Уникални лампи от FoscariniСпециалистите от  италианската компания Foscarini непрекъснато експериментират в областта на формите и материалите. Осветителните тела на фабриката съчетават в себе си креативни идеи, смели решения и интересен дизайн.

Компанията сътрудничи както с опитни, утвърдили се, така и с млади, дръзки дизайнери, благодарение на което моделния диапазон Foscarini постоянно се попълва с разнообразни изделия. Стилна и необичайна е новата лампа от Foscarini «Le Soleil», създадена от известния дизайнер Vicente Jimenez.

Външният вид «Le Soleil»е доста оригинален и своеобразен. Абажурът на  осветителното тяло напомня контура на фасадата на Нюйоркския музей за съвременно изкуство «Соломон Гугенхайм». «Le Soleil» е изпълнен от асиметрични ивици, които задават на сферичната лампа динамика, представяйки я всеки път в нов вид от различни точки на обзора. Благодарение на многослойната структура се създава особена естетика на меката светлина с възходящи и низходящи лъчи, осветяващи всеки слой, които правят  играта на светлината и сенките още по-необикновена.

В превод от френски «Le Soleil» означава слънце, и този модел се нарича така заради изменчивостта на неговото светене, играта на светлината и формата. Навярно затова лампата се произвежда в няколко цвята: бял, червен и изумруден.

Моделът е изпълнен от  поликарбонат, благодарение на което се създава такъв уникален светлинен  ефект. Каркасът на  «Le Soleil»е произведен от неръждаема стомана. Размерът на осветителното тяло е  200×62(диаметър) см. Тази лампа както и всяко друго прекрасно осветително тяло от Foscarini, ще стане светлинен  център на пространството и ще подхожда  както на частен, така и на обществен интериор!

Още една страхотна кухня – NOT FOR FOOD, Berloni, дизайнер Енцо Еузеби

By Bestfurniture On April 14th, 2011

Кухня за забавленияВ един прекрасен ден производител на мебели с доста традиционни възгледи се  е решил на необикновена крачка – разработката на кухненски  модул, около който можете да се забавлявате 24 часа в денонощие. Тоест да го използвате не само за приготвяне и поглъщане на храна, но и за друго домашно прекарване на времето – работа или отдих. Както се казва само с единия хляб не се живее …
Но да започнем все пак с храната. Както винаги  в повърхността на  изящната конструкция са вградени плот и мивка. Под мивката, от външната страна на модула, печка и грил с лавови камъни. Има и мини-хладилник –той се е разположил в кабинетната част, близо до оборудваното работно място, за да бъдат прохладните напитки винаги под ръка.
Работното място между другото  не е просто вдлъбнатина в плота. В импровизираната работна маса е вградено светодиодно осветяване, а във вертикалната му част – малък екран с течни кристали: той може да е съвсем излишен,имайки предвид, че наблизо се разполага уайърлес за влизане в интернет. Оттук  с мини-компютъра се осъществява управлението на  всички прибори на модула.
Още един управляващ панел е вграден в страничната стена около просторно кресло – зоната за почивка. Големите размери  не са единствените достойнства на това кресло: в него е вградена система за затопляне/охлаждане (температурата се регулира  с точност до градус) и масажен механизъм. Още един монитор-телевизор, музика, лееща се от колоните, ненатрапчив масаж… И започва особено да ни  радва фактът за  присъствието на  дистанционно: за да се изключи печката не се налага  да напускаш райското място за седене!

Хибрид на маса и стол от компанията UNStudio

By Bestfurniture On April 7th, 2011

Модерен хибрид маса столКомпанията  UNStudio е известна със своите експерименти в областта на смесването на  различни форми и търсенето на нови функционални решения. Хибридите на различни обекти и новаторските идеи на комбинирането предизвикват  интерес в света на интериорния дизайн.

И това е добре : новите необикновени обекти позволяват да ги използват по-новому, а дизайните изглеждат непривично и завладяващо. Традиционната роля на мебелите се  трансформира така, че да  съответства на новите нужди и потребности. Амстердамската компания Unstudio е създала много прост, но крайно привлекателен хибрид на маса и стол. Наречен от  своите създатели SitTable, този хибрид е представен в два варианта. Голяма маса с два стола и по-малка масичка с един стол.

Модерно обзавеждане за дома и офисаСпектърът на използване  на SitTable е много широк, започвайки от масата в библиотеката и завършвайки с  офисна маса. Краката на масата са направени от стомана, а плотът се предлага в два варианта: дъбов или от пластмаса под високо налягане(HPL). Освен тясно практичната функция масичката може да  служи като  прекрасен елемент от декора. Дизайнът й  се е разработвал с оглед на растящите изисквания на интериорния дизайн. Хибридът SitTable съчетава в себе си два най-популярни предмета от интериора. SitTable е практичен и предлага множество възможности за неговото използване при създаването на уникален авторски интериор.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели