10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

DEDON: Първите Висящи Градински Мебели

By Bestfurniture On February 23rd, 2015

 

DEDON и дизайнера Daniel Pouzet грабнаха нашите сърца с първите по рода си люлеещи се градински мебели SwingMe  и SwingUs.
Градините не се статични, затова Pouzet създава концепцията за висящи от дърветата градински мебели.
Можете да изберете единични мебели (single-seater) или да се люлеете с вашия любим/а (loveseat).

 

Marocchino: Полу-шкаф от Rossella Ramanzini

By Bestfurniture On February 23rd, 2015

Marocchino: Уникален шкаф от Rossella Ramanzini
Италианската художничка Rossela Ramanzini е създала уникални портфолия с модерни, ръчно изрисувани мебели, които премахват всички предубеждения на жанра. Marocchino е нейният най-нов проект и това е шкаф, който се различава от това да бъде типичният, а половин шкаф с две врати. Вратата на „полу-шкафа” разполага с подписа на Ramanzini, различни  пластове от пъзело-подобен дизайн.
Вместо обичайната вратата отляво, той е бил заменен със стоманен рафт, където можете да покажете своите съкровища. Другата страна е мястото, където можете да постовите и заключите всички ваши важни неща.

Креативен стол-диамант Bertoia

By Bestfurniture On December 16th, 2011

 Днес решихме да ви представим един много интересен стол, наречен Бертоя. Той е дело на Harry Bertoia. Може би ще се учудите, че дизайнът е ок 1952 година. Да, но той все още изглежда невероятно модерен. Има опростен и минималистичен дизайн, точно тип дизайн, който се очаква от тенденциите в съвременното мебелно обзавеждане.
 
През 1950 година столът е бил експеримент, създаден от огънати метални прътове и..превръщането им във функционално изкуство. Столът има много опростен дизайн и форма на диамант. Harry Bertoia всъщност създава много по-сложна колекция, която включва този шикозен стол. Столът-диамант е иновативен, истинско произведение на мебелното изкуство, което е и много удобно. Външният вид е напълно комбиниран с комфорта и функционалността. Колекцията Bertoia непрекъснато се произвежда от 1952 година насам и това е доказателство, че успешният дизайн е преминал етапа на експеримент и се превръща в непреходно изкуство.

Блестящи и цветни балони като декорация за Коледа

By Bestfurniture On December 16th, 2011

 Какво ще кажете за самолетите, парашутите, нещата, които сякаш ви дават криле да полетите и да можете да докоснете небето. Помня колко много се насладих на първото си пътешествие със самолет. А вие помните ли колко мечтаехте да летите до Италия за годишнината от сватбата си? Едно фантастично преживяване може да преобърне цялата ви същност и да ви накара да се чувствате като различен човек. Бие обичаме летящите устройства, самолети, парашути, и не на последно място балони. Страхотният им дизайн и преживяването, което предлагат, наистина са страхотни. Никога не сме имали шанса да пътуваме с балон, но дано някой ден мечтата ни да се сбъдне.
Междувременно решихме да украсим елхата с тези страхотни ръчно изработени коледни декорации. Няколко малки хартиени торбички могат да се поставят на Коледните топки и да се използват необходимите материали за довършване на този проект. По този начин може да се изрази страстта ни към летящите обекти и да се създаде едно приказно Коледно дръвче с нетрадиционни Коледни орнаменти. Ако харесвате проекти ‘направи си сам’, сега имате възможността да трансформирате Коледната топка в блестящ и цветен въздушен балон!

Мебели Artsy от Sicis – колекция Theodora

By Bestfurniture On December 13th, 2011

Theodora е колекция от екзотични и изящни мебели от Sicis, компания, която прави изкуство от мозайките. Техният специален продукт, както и името само подсказва за себе си, е екстравагантна мозайка, но също така са работили и с дизайнери, които добавят мебели и аксесоари към своя репертоар в съответствие с бранда. Ние особено много харесваме колекцията Theodora, дело на френския моден дизайнер by Christian Lacroix, който дамите обожават. Невероятната колекция включва лампи и меки мебели, които определено излъчват стил и качество. Луксозни материи, елегантни форми с модерно глобално усещане, тези произведения със сигурност ще добавят малко драматична нотка към всяка стая.  

Read the rest of this entry »

Мебели в шахматен стил

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Мебели-шахматРобърт Остин Гонзалес (Robert Austin Gonzalez) представя ограничена серия от своите необикновени, скулптурни мебели.

 

 

 

Стилните мебели у домаПредметите от тази колекция са направени от повалени дървета, които направо от гората се изпращат при дърводелците,  за да им придадат красива форма и резба. Гонзалес в своята работа взема предвид всичко: идентичността на дъските, цветовото им съотношение, отсътствието на цепнатини и надрасквания. Именно благодарение на такова отношение  неговите работи се ценят от общественността, а популярността им расте с всеки ден.

Шахмат мебели за домаСтилът и изяществото са главните принципи при създаването на мебели за изтънчени хора, ценящи стила и удобството. А още елементите на тези мебели приличат  на шахматни фигури, не мислите ли?

 

 

WWF(Всемирен Фонд на Дивата Природа): Ротангов дизайн

By Bestfurniture On May 28th, 2011

Ротангът е влачещо растение от семейство Палмови, някои разновидности на което достигат сто метра на дължина. Фондът WWF е учредил специална програма, насочена  към създаването на екологично чисти производства за заготовката и обработката на ротангова дървесина в района на протичането на река Меконг. «В този район досега са се съхранили гори с естествено разнообразие на флората и фауната, практически изчезнали в други части на света» – казва Тибалд Ледек, мениджър от Rattan Project WWF. Главната задача на проекта е пропагандата на принципите на чистото производство на ротанг – оптимизацията на материалните и енергетичните потоци, намаляването на потреблението на ресурси и минимизацията на обема на вредни  отпадъци.
За популяризацията на проекта възпитаниците на Лундския университет (Швеция) съвместно с местните производители пускат  серия дизайнерски работи върху основата на традиционни техники за обработка на ротангова суровина и за използването на съвременните принципи на естетиката и пластиката. В частност  дизайнерското бюро Per Brolund и камбоджийският художник и скулптор Ем Рием са разработили линията на оригинални мебели от ротанг, едновременно оригинална и напълно практична. Колекцията включва в себе си няколко дизайн-проекта на кресла, а също така поставка за кулър на вода за пиене.

Read the rest of this entry »

Мебелна колекция «Biknit» за «Moroso» / дизайнер Patricia Urquiola

By Bestfurniture On May 28th, 2011

 Дизайнерът Patricia Urquiola представи на ежедневната  изложба Кресло Шезлонг от Флоренция«Salone Del Mobile 2011» (Флоренция) своята последна работа — кресло и шезлонг «Biknit», които ще  се произвеждат от мебелния  бренд «Moroso» (Италия).
Колекцията се състои от два предмета: кресло и шезлонг. Главният елемент на дизайна  са преплетените големи плетени «чорапи», играещи  ролята на повърхност за седене/лежане и части от конструкцията. Контрастиращите материали, форми и текстури се  обединяват в предмети от обстановката, които могат да се използват както в интериора, така и на улицата.
Циклично повтарящите се хармонични преплитания на плетени елементи формират декоративните седалки, способни са да издържат значителни натоварвания. «Чорапите»са  прикрепени към  стоманения каркас, конструкцията от вълна  и метал лежи върху масивна дървена основа, огъваща се нагоре от страната на облегалката. Шезлонгът и креслото отдалечено напомнят някакъв жив организъм.

Read the rest of this entry »

Новите цветове на фантазията

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Диван ръце- дизайн от ИталияИталианската компания Sicis е обновила екстравагантната колекция мебели в мозайката на Sicis Next Art, «разкрасявайки» я в нови ярки цветове.
Компанията Sicis вече ни е удивяла с ваните-обувки, манекените и аксесоарите, облицовани с разноцветна мозайка. През 2010 година ни показаха мека мебел, презентираха линията дизайнерски мебели Sicis Next Art.

Дизайнерски диван рози от ИталияИталианската компания Sicis преди двайсет години отново е изобретила изкуството на мозайката. Успяла е да докаже, че мозайката органично изглежда не само на стените или пода – с нея може да украсите практически всеки предмет. Поредно подтвърждение на това е   новата линия дизайнерски предмети Sicis Next Art. Съединени длани, целуващи се папагалчета и сърца… Колекцията явно е създавала романтично настроена натура.
«Първата лястовичка»на линията Sicis Next Art е колекцията мека мебел, създадена от дизайнерката Карла Толомео (Carla Tolomeo) в нейния  фирмен «фантасмагоричен» стил. Диванът с чудновата облегалка във вид на длани, столовете с облегалки-папагали или сърца са тапицирани с текстил от лукс клас  и са украсени с разноцветна мозайка Sicis, създадена  по стари технологии. Идеята за серията Sicis Next Art оДизайнерски стол от Италият компания Sicis е да съедини авторският поглед на художника с възможностите на декоративната мозайка.

Чудноватите предмети, родени от фантазията на дизайнерката Карла Толомео (Carla Tolomeo), тази година са «пребоядисани» в нови цветове. При това в едни случаи се е променил само цветът на меката тапицерия на изделията, а в други – и нюанса на мозаичния декор, отличителен знак на колекцията.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели