Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебели и интериор на пиксели

Мебели и интериор на пиксели

By Bestfurniture On February 22nd, 2011

Интересни дизайнерски решения на мебелно обзавежданеДизайнерите открили за себе си  нов необичаен принт: той изглежда като увеличено много пъти изображение, докато в крайна сметка започнат да се различават пикселите. Този вид разцветка получил своето име – пиксализация и се смята за нов акцент, модерен и съвременен, и дизайнерите  с удоволствие и въодушевление го използват в различни проекти.
Идеята хрумнала веднага на няколко дизайнера, които намерили ново приложение на пикселите.
Така испанският дизайнер Кристиан Зузунага (Cristian Zuzunaga) използвал новият пикселов принт за тапицирането на мебели. С неговата идея датската компания Kvadrat под своя марка започнала да произвежда  столове, кресла, софи и дивани. Полската дизайнерка Агнешка Бартосиевич украсява с  пикселни изображения дървени мебели — шифониери, бюфети, и всякакви други предмети от  интериора.

Мебели на пиксели и цветни квадратчетаДаже призводителите на  магнити са се присъединили: компания Motifo например произвежда  специални магнити, с които може да се покрие бялата врата на хладилника, превръщайки я  в произведение съвременното изкуство и техника  на пиксализацията.
Да се украсят с този весел принт могат даже стените, както прави това компания Kredema, предлагайки тапети  за стаи с подобен рисунък.
Ако стените на цветни квадратчета в собствената спалня ви се струват  много агресивни, може да опитате тази техника  само в монохромно изпълнение. Или се снабдете поне с постер в стил «пиксел» и го окачете над леглото. Тази техника със сигурност ще бъде много модерна още няколко сезона.
Мебелите и пикселите И накрая, най-смелите използват цветните квадрати като разцветка даже в офисните пространства. Например дизайнерите от  компания Abgc не само се възползвали от  идеята за пикселизация, но и я въплътили по най-смел начин, използвайки за това  … конструктор Лего. Именно с негова помощ те създали офисна маса за конферентна зала на едно от рекламните агентства. Аргументирали своята идея с това, че такава нестандартна маса трябва като минимум да стимулира сътрудниците на  агентството към креативност.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели