Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Италианският стил в интериора на кухнята – очарованието на традициите

Италианският стил в интериора на кухнята – очарованието на традициите

By Bestfurniture On March 15th, 2011

Италиански стил в кухнятаИталианският стил е мир и спокойствие, семейни връзки и твърди традиции. Той дарява едно удивително  усещане за дом и уют, защото италианският стил в интериора на кухнята изглежда много органично.

Италиански стил – довършителни работи

Традиционният италиански стил, който често може да се срещне в селата на Тоскана, е да се използват само естествени и екологично чисти материали. В такъв интериор на кухнята трябва да има много естествено дърво, камък или неговата високо качествена имитация от тъмен метал.
Подът е покрит с дървени дъски, декоративен камък или плочки. На стените ще изглежда чудесно декоративната мазилка в комбинация със зидария  от камък или тухла. Ако височината на тавана позволява, можете да украсите с дървена ламперия или декоративни греди. Всичко това внася в дизайна на кухнята, онзи особен чар, който е силно свързан с италианския стил в интериора. Италианският стил е  игра на контрастни цветове и текстури. Грубата мазилка на стените подчертава елегантността на украсата на красивите плочки за кухня и гладкостта на плота от  естествен камък.
При избора на цвят за декориране на кухнята, отдавайте предпочитание на наситените природни нюанси. На дълбокия светлосин  цвят на италианското небе и море и сочната зеленина на тосканските хълмове. На лавандуловия нюанс на цъфналите ливади и ярките полъхвания на дивите цветя. Топлина на интериора  в италианския стил придават наситените червен, оранжев и жълт цветове. Тъмното дърво напомня за стари маслинови дървета, дъбове и лози, а кърваво-червеният и бордото за известни италиански вина.

Италианският стил в интериора – кухненски мебели

Стилните италиански кухниИталианската кухня е масивна дървена мебел от естествено дърво,покоряваща със своята строгост, мраморен плот и сложни метални части. За италианския стил е важно усещането,че кухненските мебели са се предавали в семейството ви от поколение на поколение. Масивната маса за хранене е сърцето на италианската кухня, дървените столове или дългите пейки са идеални за семейни тържества и приятелски събирания по италиански. Истинските италиански мебели за кухни често са украсени с дърворезби, изобразяващи маслини, пшеница, или животни. За прибирането на тенджери и тигани е много добър просторният шкаф. Италианските мебели добре допълват кухненски уреди с метални цветове. Истинската кухня в италиански стил е трудно да си представим без камина, може и електрическа, но  направена от естествен камък.

Италианският стил на обзавеждане – декор

Специален чар на италианските кухни добавят елементите “с художествен безпорядък “. Именно благодарение на тях кухнята изглежда  обитавана и много уютна. Тук кухненските прибори стават пълноправен декор. Те не се крият в шкафа, а умишлено се поставят на видно място на специално пригодени за целта закачалки за тенджери и тигани.
В италианският интериор на кухнята са уместни медта и месинга, глината и теракота. Италианският стил перфектно допълват метални украшения в старинен стил. Кухнята и дори подът се декорират с ярко украсени рисувани керамични плочки. Най-чест мотив е традиционната италианска храна и всичко свързано с нея: маслини, големи тумбести бутилки със зехтин, кани с вино, плодове, чесън и традиционни селски ястия. Като допълнителен декор служат  плетени кошници,в които е удобно да се държат много необходими неща. Такава кухня, украсена с всякакви  ръчно изработени изделия – бродирани кърпи и салфетки, черги и декоративни възглавници, калъфи за столове и покривки за маса.

Осветлението на кухнята в италиански стил

Комфорт на италианската кухня придава меката странична светлина. Перфектното осветление на кухнята в италиански стил ще бъдат осветителни тела, имитиращи свещи и антични фенери. По-добре е  да се използват много светлини разпръснати в различни функционални зони. Много красиво изглеждат стилните старинни полилеи и свещници на масата за хранене или върху барната стойка, стенните осветителни тела и дори  малката настолна лампа на рафта или работния плот.
Основно правило на италианския стил в интериора е, че трябва да бъде уютен и привлекателен. Така че не се страхувайте да експериментирате. Уместно е всичко, което прави кухненския интериор удобен за вас и вашите близки и дава прекрасното чувство за щастие само от факта, че сте си у дома.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели