Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Три слънца Le Soleil от Foscarini

Три слънца Le Soleil от Foscarini

By Bestfurniture On April 14th, 2011

Уникални лампи от FoscariniСпециалистите от  италианската компания Foscarini непрекъснато експериментират в областта на формите и материалите. Осветителните тела на фабриката съчетават в себе си креативни идеи, смели решения и интересен дизайн.

Компанията сътрудничи както с опитни, утвърдили се, така и с млади, дръзки дизайнери, благодарение на което моделния диапазон Foscarini постоянно се попълва с разнообразни изделия. Стилна и необичайна е новата лампа от Foscarini «Le Soleil», създадена от известния дизайнер Vicente Jimenez.

Външният вид «Le Soleil»е доста оригинален и своеобразен. Абажурът на  осветителното тяло напомня контура на фасадата на Нюйоркския музей за съвременно изкуство «Соломон Гугенхайм». «Le Soleil» е изпълнен от асиметрични ивици, които задават на сферичната лампа динамика, представяйки я всеки път в нов вид от различни точки на обзора. Благодарение на многослойната структура се създава особена естетика на меката светлина с възходящи и низходящи лъчи, осветяващи всеки слой, които правят  играта на светлината и сенките още по-необикновена.

В превод от френски «Le Soleil» означава слънце, и този модел се нарича така заради изменчивостта на неговото светене, играта на светлината и формата. Навярно затова лампата се произвежда в няколко цвята: бял, червен и изумруден.

Моделът е изпълнен от  поликарбонат, благодарение на което се създава такъв уникален светлинен  ефект. Каркасът на  «Le Soleil»е произведен от неръждаема стомана. Размерът на осветителното тяло е  200×62(диаметър) см. Тази лампа както и всяко друго прекрасно осветително тяло от Foscarini, ще стане светлинен  център на пространството и ще подхожда  както на частен, така и на обществен интериор!

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели