Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Сellular Сhair: Клетъчен стол по проект на Матиас Бентсън

Сellular Сhair: Клетъчен стол по проект на Матиас Бентсън

By Bestfurniture On May 28th, 2011

 Датчанин по произход и лондончанин  по дух и получено образование, дизайнерът Матиас Бентсън (Mathias Bengtsson) представи  проекта си Сellular Сhair – леко и стилно кресло на основата на епоксидни смоли. То не само изглежда като причудлива форма на органичен живот, но и в своята конструкция се  базира върху принципите на ръста на костите на човешкия скелет.
Външният слой на креслото е зададен от формата на отливката, затова вътрешната структура и геометрия на «клетките»е  съвършено уникална и е зададена от  компютърен симулатор за генерация на клетките. Програмата приема геометрията на прес-форма за базовия каркас и на неговата основа започва «да нараства » пориста субстанция, осигурявайки нейната устойчивост и здравината на цялата конструкция.
Матиас Бентсън коментира своята работа: «Аз исках да се избавя от клишетата и да разруши границата между дизайна, занаята и цифровите технологии, комбинирайки най-неочакваните инструменти в работата над този проект. Две неща, които винаги ме очароват– това са технологиите и еволюцията, а също така съчетанието на тези понятия».
Проектът Сellular Сhair е представен на Седмицата на дизайна в Милано, в секцията на датския дизайн и занаят Mindcraft 11.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели