Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Полилеите

Полилеите

By Bestfurniture On April 16th, 2009

Кристални полилеи

Кристални полилеи


Когато обзаведете една стая и остава тя да бъде декорирана, има няколко елемента, които винаги трябда да бъдат включени: килим за пода, завеси за прозорците и лампи. Е, разбира се, има и много хора, които не биха се съгласили с всички тези неща. Но точно това са малките последни щрихи в стаята, които добавят в атмосферата уют и топлина. Често красивите тежки завеси се заместват от щори, пода се покрива само с пакретна или теракотена настилка, а за осветление се използват дълги тръбовидни лампи с флуоресцентна светлина.
Но трите класически елементи на декорацията могат да превърнат една обикновена стая в специално място. Текстилните завеси допринасят за меката и романтична атмосфера. Меките килими внасят уют, а кристалният полилей е короната на декорацията. Един напълно завършен интериор включва всички тези неща.
Освен, че ще се погрижат за доброто осветление на дома ви, полилеите ще внесат и блясък и стил в интериора. Освен това трапезариите и предверията не са единствените подходящи места за поставяне на полилеи. Някои хора може и да не отделят специално внимание на осветлението, но с него всъщност могат да се постигнат страхотни неща в декора на дома. Да се смени осветлението е един от най-лесните начини да се подобри вида и атмосферата в интериора. Можете да използвате полилеите, за постигане на драматичен и величествен ефект. Той ще е особено силен, ако ги окачите на съвсем нетрадиционни места. Полилеите са бижуто на една стая.
Когато си избирате полилей, първо трябва да решите кой стил най-много ви харесва. След това помислете за размера- ако смятате да го окачите в малка стая, не мислете, че само малките по размер полилеи биха били подходящи. Можете да използвате дори и един голям полилей, който да се превърне в център на внимание или да окачите няколко малки в редичка един до друг.
Полилей в трапезарията
Няма сециални правила за това как и къде трабва да бъдат поставяни те. Просто направете това, което наистина ви харесва.
Ако сте решили да поставите полилей в банята- имайте предвид, че не бива да го слагате по традиционния начин – в средата на тавана. Представете си колко романтично би било да имате кристално изящество над ваната например. Особено пищно изглежда и отражението на полилея в огледалата на банята.
Колко нависоко да сложите полилея? Е, не трябва да се удряте в него, когато вървите из стаята, но и не бива да го окачвате плътно на тавана. Оставете го малко да виси. В трапезарията например можете да оставите полилея възможно най-ниско над масата. Това дори създава още по-интимна обстановка по време на вечеря.
Тъй като на един полилей обикновено се слагат много на брой осветителни тела, по-разумно е електрическите крушки, които използвате да бъдат с матирано покритие. Така светлината от един полилей се разпръсква на няколко слоя, осигурявайки нежно осветление на голяма площ.
Полилей

Полилей


Освен традиционните кристални полилеи, съществуват и различни видове, направени от метал и такива, които имат отделен полилеи за всяка отделна крушка, направен от цветна мозайка от стъкло.
За да се сдобиете и вие с подобно кристално изящество в дома си, свържете се с Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели