Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Плетени мебели в хола

Плетени мебели в хола

By Bestfurniture On February 23rd, 2009

Ратанови мебели

Ратанови мебели


Плетените ратанови мебели за обзавеждане на всекидневната си пасват много добре с почти всеки тип идеи за декорация на хола. Те могат да изглеждат елегантно и официално и в същото време да оставят ориенталско усещане в атмосферата. Крайната обработка на ратановите мебели ги оприличава много на дърво и те лесно се съчетават с останалите мебели от стаята. Ратановите мебели са не само красиви и изработени в разнообразие от стилове, но са и едни от най- здравите и издръжливи мебели на пазара. Освен това те се поддържат много лесно. Изискват много малко грижи. Те са леки и затова могат лесно да се местят от едно място на друго, правейки и чистенето под тях много лесно.
Ратановите мебели имат високо качество, което не се губи с течение на времето- те са устойчиви на ежедневно използване. За разлика от другите мебели, направени от дърво, ратановите мебели са екосъобразни. Те всъщност са направени от пълзящи растения, които растат много бързо и могат да се берат на всеки 7 до 10 години. Ратанът всъщност е вид пълзяща палма, която се среща в тропичните джунгли на Далечния изток. Лианите растат до 800 метра дължиа. Те са солидни и здрави като стомана, но са и гъвкави и пластични и затова от тях лесно могат да се направят мебели, след като материалът бъде изсушен. Освен от ратан, такива мебели могат да се правят от други естествени и синтетични материали като върба, тръстика, клони от други растения, водорасли, кожа, хартия, метал или пластмаса. Бамбуковите плетени мебели пък се правят от растение, което всъщност е вид трева и е кухо и съвсем не гъвкаво. За разлика от ратана, той има по-ограничена употреба и може да се разплита след време, затова е най-добре да се използва само като акцент в мебелите, а не като основен материал. Тръстиката пък се използва за направата на рамките, които са основа за изплитането на ратана, както и като материал, който подсилва връзките между отделните плетки. Тя се използва много често и за направата на седалките и облегалките на ратанови столове.
Елегантните ратанови мебели могат да бъдат внедрени лесно както към обзаведждане в традиционен неофициален стил, така и към луксозен стил, в зависимост от това каква материя се избере за тапицирането им. Повечето плетени дивани и столове са с подвижни възглавници, затова лесно тяхната калъфка може да се сменява, за да е подходяща на декорацията на стаята като цвят и материя. Така без да се харчат купища пари за претапициране, както при традиционните мебели, може да се постигне завидна хармонияя.
Висококачествените плетени мебели често са боядисани в бяло, за да паснат на цялостната тема на интериора. Популярни са и цветовете в пастелни или орехови тонове на гладки и плътни покрития. Те допълнително подсилват естествената красота на ратановите мебели и правят уникална всяка отделна мебел.
Не е препоръчително да се използват продукти на силиконова основа върху ратана, тъй като това може да ги уплътни и заглади и да ги направи неспособни да абсорбират влагата и маслата, благодарение на които са така жилави и здрави, по този начин самите нишки ще отслабнат. Всичко, което е необходимо да правите, за да държите ратановите мебели в добър вид е на почиствате прахта редовно с кърпа и понякога да нанасяте тънък слой лимоново масло, което да ги защитава.
Плетените мебели обикновено се използват като екстериорни, градински мебели, но те могат изцяло да преобразят хола, ако се използват като заместител на традиционната мека мебел. Донесете си и вие азиатската романтика вкъщи с мебелите на Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели