Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Очарователна тоалетка от масивно дърво

Очарователна тоалетка от масивно дърво

By Bestfurniture On February 10th, 2009


Най-често дървото е материалът, който носи класа и комфорт на интериора, усещане за елегантност и завършен вид на всеки дом. Проблемът в повечето случаи е, че хората обикновено се концентрират в избирането на атрактивна мебел и често оставят на заден план качеството и издръжливостта. Внимателното избиране на тоалетка може да ви спести много бъдещи проблеми и пари.
Сух дървен материал- ако влажността на дървото е повече от 8-12%, то бързо ще започне да се цепи и цялата ви инвестиция ще отиде на вятъра. Дори и да струва повече, качественото дърво е по-издръжливо и ще придаде на обзавеждането ви страхотен вид.
Отваряйте и затваряйте всички шкафчета, преди да купите- тоалетката трабва да издържи не само на времето, но и на натоварванията от ежедневното използване. Никакво скърцане не бива да се чува, когато шкафчетата и чекмеджетата се движат.
Проверете качеството на връзките и облицовката- връзките между отделните елементи на една дървена мебел трябва да бъдат постигнати чрез точни сглобки. Никакви крепежни елементи като скоби не са подходящи за използване. При по-дълъг период на експлоатация, те не запазват първоначалните си качества. Облицовката пък трябва да бъде устойчива срещу петна и надрасквания. Тя има функцията да защитава дървото от вредни влияния, затова трябва да е съвсем гладка на допир. Ъглите на вратичките и вътрешната страна на шкафвете трябва да бъдат със същата повърхност като външната.
Стил, който пасва на дома ви- съчетайте цвета, формата и материала на тоалетката с останалите мебели на спалнята, след като вече сте се уверили в качеството й. Не забравяйте, че контрастиращите стилове понякога също стоят много добре. За да е пълен комплектът, заедно с тоалетката изберете и подходящ стол или табуретка за нея. Най-важно при неговото избиране е височината му да бъде напълно съобразена с разположението на огледалото от тоалетката. От особено значение за комфортното положение е и пространството, оставено за краката- най- удобният вариант за конструкцията на тоалетката е разположението на шкафчетата и чекмеджетата за принадлежности от двете страни на мястото за сядане. Така, удобно настанени ще можете да се виждате отблизо в огледалото.

Придайте очарование на спалнята си с една елегантна тоалетка. Но не забравяйте, когато я избирате, че има много други неща освен външния вид, които са от значение.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели