Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Основни правила при избирането на конферентна маса

Основни правила при избирането на конферентна маса

By Bestfurniture On January 20th, 2009


Конферентната маса е не само средство, което съпровожда една среща или презентация. Тя е централната мебел в конферентната зала, с чоято помощ се показват проектите, които може да са от голяма роля за бъдещия успех на бизнеса. Всеки мениджър би искал конферентната зала да изглежда професионално, но и да е предразполагаща, да е ефикасна, но и атрактивна.
На пръв поглед може да изгежда толкова просто колкото е купуването на достатъчно голяма маса, която да събере всички и да ги настани удобно, където всеки седнал на нея би имал възможността да вижда другите. Но има и други неща, които трябва да имате предвид преди да направите последното решение. Те са онези малки неща, които определят масата като напълно отговаряща на вашите изисквания.
Масата е първото нещо, което хората виждат когато влезнат в стаята. Затова не бива тя да е прекалено голяма или прекалено малка за пространството. Тя трябва пропорционално да запълва центъра на залата. Измерете размерите на стаята, за да знаете с колко точно пространство разполагате за голямата маса. Това също ще ви даде и по-добра представа за това какви други мебели са ви необходими в допълнение на масата, които бихте могли да добавите в последствие.
Атмосферата и формалният характер на конферентната зала в голяма част се определят от формата на масата, базата и стила й. Най-разпространените форми на конферентни маси са правоъгълните, изпъкналите от двете дълги страни, овалните. За по-малки по размери конферентни зали популярен избор са кръглите маси, квадратните и тези с осмоъгълна форма.
Типът на масата придава сила, стабилност и обособеност. Основно типове маси са с подпора от масивни панели, с Х-образни крачета или от подобна на скеле база. Много конферентни маси също имат и традиционни масивни крачета. Когато избирате типът на подпората на масата, трябва да имате предвид дизайна, който искате да постигнете, здравината и стабилността на масата.
Колко стабилна и здрава е конферентната маса зависи от материалите, използвани в нейната конструкция. Ламинираните повърхности са широко използвани за офис мебели, включително и за конферентни маси, защото са здрави, издръжливи, лесно се поддържат и не се износват бързо. Стъклените повърхности са елегантни, но ако често използвате конферентнта си маса, такава от масивно дърво е по-добрия избор.
Стилът, който изберете за масата е израз на вас и вашия бизнес. Традиционните маси се характереизират със средно до тъмно оцветяване, а детайлите и орнаментите от дърворезба са във формата на листа и заоблености. Преходния стил между традиционния и съвременния има елементи, линии и форми, които са семпли, но въпреки това изискани. Модерният стил конферентни маси са с геометрични форми и гладки повърхности.
Ако дребни хапки и напитни съпътстват срещата, конферентната маса трябва да има защитна повърхност. За такива случаи изберете и офис столове с тапицерия, която да е устойчива срещу петна и лесно да се поддържа, както и да е годна за химическо чистене.
Пъровото впечатление е важно. Типът на конферентната маса която изберете за конферентната зала ще ви помогне да създадете позитивен вид, който е толкова необходим в условията на съвременния пазар. С тези основни правила имате всичко необходимо, за да направите едно информирано решение когато избирате идеалната конферентна маса.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели