Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Грижа и поддръжка за мека мебел

Грижа и поддръжка за мека мебел

By Bestfurniture On August 5th, 2009

мека мебел

мека мебел


Когато се полагат необходимите грижи за меката мебел, тя отговаря с излъчване, което те кара да се влюбиш, само с един поглед.
С правилно почистване и поддръжка е възможно вашата гарнитура да изглежда като нова за много по-дълго време. Струва си да се полагат необходими грижи, и никак не е трудно да се направи.
Когато избирате подходящата материя за точното място, правите поддръжката на тапицерията лесна задача. Винаги бъдете сигурни, че сте избрали материя, която е подходяща за вашия начин на живот. За пример, синтетичните влакна са по-добър избор за мека мебел, ако тя е в зона на тежко ползване.
ъглова гарнитура

ъглова гарнитура


Голяма част от работата по поддръжката е свършена още във фабриката, когато тапицерията минава процеса на приключване. Обикновенно там тъканите се третират с водни репеленти и инхибитори. Допълнителна структурна защита на меката мебел може да бъде приложена в магазина, от който се купува, или вкъщи.
Макар това да помага разлятите течности да не се абсурбират във влакната на тапицерията веднага, не може да замести задължителното почиствне на петната. Никога не възприемайте фабричната защита като невидим щит за мебелите. Почиствайте своевременно всяко петно и следвайте инструкциите за правилна грижа, които дават производителите.
Изпипан метод за удължаване живота на вашата гарнитура са декоративните възглавнички. С тяхна помощ внасяте разнообразие и същевременно мебелите не гупят своята идентичност, а се постига по-бавно и равномерно износване на тапицерията.
Вакуумирайки меката мебел също я предпазвате от замърсяване.
мебели

мебели


Също така може да се използва четка за нежно отстраняване на замърсените участъци. Важно е четката да е с мек косъм за да не се наранява плата на мебелите.
Тук ще намерите изобилие от модели, чиято грижа и поддръжка ще се превърне в удоволствие за вас.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели