Bistrò: Цветни Градински чадъри от Paola Lenti

By Bestfurniture On February 21st, 2015

Искате ли  да се промени външния вид на вашия двор? Обърнете внимание на „Bistro”, цветни  чадъри или шезлонги за открито от Paola Lenti. Чадърите се предлагат в две версии – плосък или куполовиден – предлагащи различни варианти за защита от слънцето.
Bistro е наличен в Мадрас (каре) или тамилски (плътни) тъканите, който ви дава много възможности, да предекорирате вашия двор. Структурата се предлага в осем цвята, така че можете да го съпоставите с материята.
Алуминиевата панта позволява на Bistro да се наведе, така че можете да завъртите чадъра в  най-добър ъгъл.
За да завършите външният вид, можете да комбинирате Bistro с Clique, редица табуретки и нощни шкафчета, така че полюсът на чадъра минава през допълнителните места за сядане в основата.

 

Стилни кухни от Gabriele Centazzo

By Bestfurniture On December 27th, 2011

Velcucine винаги е била фокусирана върху доволните клиенти. Рядко може да очакваме такова произведение на изкуството и то у дома. Съгласете, че това е изкуство, което те кара да помечтаеш за стил и лукс.
Дизайнът е много опростен. Всъщност много ни допада минималистичния дизайн. Кухнята е традиционен стил, но излъчва модерно усещане и е напълно фукционална.  стилна и цветна тази кухня е всичко, за което може да си помечтаете. Използвайки модерния дизайн създателите успяват да я превърнат в нещо наистина уникално и непотворимо като определено е обърнато внимание на взаимодействието между ползвателите и пространството на тази просторна кухня.
Tази кухня определено крие нещо тайнствено и именно то ни привлича, като всички кухненски принадлежности са надлежно скрити от любопитните погледи и остава само възможността да се полюбуваме на мебелите за кухня като изкуство, както и на интериорния дизайн.
Можете да намерите всичко, което търсите и където желаете, както и умело да скриете всичко, което не ви трябва в момента. Тази кухня е иновативна, гениална и много функционална. определено този дизайн би допълнил красотата на всяка кухня.

Кресло- гнездо

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

В наши дни има много мебели, които са вдъхновени от природата, животните и всичко заобикалящо ни. Дори птиците и гнездата са нещо, което очевидно вдъхновява дизайнерите. Pawel Grunert представи последния си дизайн наречен Nest Chair. Това е един необикновен и различен стол. Както подсказва и името, този стол е вдъхновен от гнездото. Всъщност той и прилича на гнездо, естествено, недокоснато от човешка ръка. Този стол ще бъде официално представен на 2011 Salone Internazionale del Mobile in Milan.
Столът-гнездо е доста модерен и малко сюрреалистичен, но определено е компактен. Той е направен от неръждаема стомана и е произведен със съвременни технологии. Благодарение на използваните материали, столът е идеален за интериора и екстериора. Столът е много модерен и със сигурност ще подхожда на всеки интериор тип арт деко. Това страхотно произведение на мебелното изкуство ще ви накара на се почувствате като у дома…в гнездото.

Сellular Сhair: Клетъчен стол по проект на Матиас Бентсън

By Bestfurniture On May 28th, 2011

 Датчанин по произход и лондончанин  по дух и получено образование, дизайнерът Матиас Бентсън (Mathias Bengtsson) представи  проекта си Сellular Сhair – леко и стилно кресло на основата на епоксидни смоли. То не само изглежда като причудлива форма на органичен живот, но и в своята конструкция се  базира върху принципите на ръста на костите на човешкия скелет.
Външният слой на креслото е зададен от формата на отливката, затова вътрешната структура и геометрия на «клетките»е  съвършено уникална и е зададена от  компютърен симулатор за генерация на клетките. Програмата приема геометрията на прес-форма за базовия каркас и на неговата основа започва «да нараства » пориста субстанция, осигурявайки нейната устойчивост и здравината на цялата конструкция.
Матиас Бентсън коментира своята работа: «Аз исках да се избавя от клишетата и да разруши границата между дизайна, занаята и цифровите технологии, комбинирайки най-неочакваните инструменти в работата над този проект. Две неща, които винаги ме очароват– това са технологиите и еволюцията, а също така съчетанието на тези понятия».
Проектът Сellular Сhair е представен на Седмицата на дизайна в Милано, в секцията на датския дизайн и занаят Mindcraft 11.

«Цветен» сюрреализъм

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Флорални мотиви лампаИталианската марка Vanin Giancarlo предлага да украсим интериора с гигантски «цветя». Екстравагантните предмети – мебели, лампи и аксесоари – сякаш са слезли от платната на художниците-сюрреалисти.
Компанията Vanin Giancarlo показа на изложбата Abitare il Tempo колекцията си от  предмети-«маргаритки» Margaret.
Дизайнерите на колекцията Винченцо Антонучо (Vincenzo Antonuccio) и Марилена Калбини (Marilena Calbini) са се вдъхновили от творчеството на художниците-сюрреалисти.

 

Флорален пуфПо тяхно мнение Салвадор Дали и Джорджо де Кирико умеят «да превръщат реалността в мечта и да съживяват сънищата».
Колекцията Margaret включва пет предмета във вид на цветя: за под и настенно огледала (с два варианта на височина: за мъже и за жени), висяща лампа, пуф и килим. Всички те са изработени ръчно  и пуснати в ограничен тираж.

Мебелна география от Fratelli Barri

By Bestfurniture On April 15th, 2011

Мебели Fratelli BarriКомпанията Fratelli Barri е продължила патриотичната традиция да  посвещава колекциите си мебели на  известни италиански градове. Например  новата серия предмети е посветена на град Римини.
В асортимента на марката Fratelli Barri вече има колекции мебели, породени от красотата на Флоренция, Палермо, Верона, Венеция и Рим. Сега към тях се добавил градът Римини, името на който  носи новата серия предмети за хол, столова, спалня и кабинет.

Fratelli Barri- Мебели колекцияКолекцията Rimini включва мека и корпусна мебел, а също така декоративни аксесоари – например високи свещници.
Предметите са изпълнени с елементи на стила ар деко и съчетават в себе си както класически, така и съвременни черти.
В гарнитурата е използван черен и бял матов лак, отделните детайли са отделени с златен цвят. На фасадите на  предметите се  повтаря «фирмения» декор на колекцията –изкусна рисунка на стилизирани филизи.

 

 

 

 

Кожен дует от Poltrona Frau

By Bestfurniture On April 14th, 2011

Дизайнерски идеи за мебели ИталияИталианската фабрика Poltrona Frau толкова се  гордее с кожата на  собствената тапицерия, че използва този материал за обличане не само на столове, но и на маси. Примери има на изложбата Salone del Mobile.
Кожената тапицерия  с най-високо качество е визитна картичка на  бренда Poltrona Frau. Двете нови вещи са  разработени от  дизайнера Роберто Лацерони (Roberto Lazzeroni).
Корпусът на стола с подлакътници Ginger е изпълнен във формата на раковина и напълно е обвит с естествена кожа. Може да се избере един нюанс на тапицерията или да се използват два контрастни тона.
Вариантът на стола със стационарна основа се  предлага да се използва в столова, кухня или хол. А моделът на въртяща се  опора –да се  комбинира с новото бюро Fred. Неговият плот  и обратната страна на отсека под подвижното чекмедже са оформени с кожа от същите цветове, като на стола Ginger.
За производството на каркасите и на  двете новости е използван масивен ясен, тониран като венге /много тъмнокафяв, като натурален шоколад/.

Стая за Ева

By Bestfurniture On April 6th, 2011

Дамска стая за ЕваБританската компания Eden е посветила на Ева своята първа колекция мебели. Дизайнът на  серията е инспириран  от сказанията за Райската градина.
Марката Eden представя серия «дамски» мебели Eve, т.е. «Ева». Централен предмет на колекцията е  конзола, която може да изпълнява функции на тоалетна масичка. Вниманието привлича плотът от прозрачно стъкло, под който е  скрит подвижен рафт с релефна украса  във вид на дърво.

Украсата носи не само декоративен характер – в «клоните » се предлага да се пазят украшения. Освен това  моделът е снабден с подвижно чекмедже, пространството на което е разделено на няколко части. Масичката може да се допълни от табуретка с аналогичен растителен декор на седалката.
Каркасите и на двата модела са изпълнени от масивен дъб, а  седалката  от композитен материал Corian.

Темата за  Райската градина се повтаря и  при оформянето на стенното и за под огледала. На « клоните » на стенния модел може да се окачи бижутерия, а «филизите » на версията за под служат за закачане на дрехи. Впрочем за  блузки и рокли е  предвидено и специално «дръвче» – отделно стояща закачалка за под.

Мебелите от лукс класа

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Луксозни мебели ИталияКонцептуално мебелите може да се разделят на два вида: мебели за бита и друга мебел- за очите, за душата.
Едните мебели са предназначени за това да удовлетворяват елементарните потребности на човека, натрапени от  западната цивилизация: да се яде на маса, да се спи нависоко ,да се слагат ризите на закачалки в гардероба. Такъв род мебели се избират по съотношението цена-качество. Тоест оптимален вариант е  средно качество на приемлива цена. Естетическите изисквания към  такива мебели са минимални: да не бие на очи, в най-добрия случай да е в тон с тапетите.

Има мебел от съвсем друг сорт. Мебел, която е знак за вкуса и положението на своя стопанин.Такива  мебели не се продават в магазини за всички и не се произвеждат във фабриките в  милионни партиди. Наричат ги мебели с  класа “лукс”.
В очите на еснафа  за мебелите с класа “лукс” са характерни преди всичко, оригинална концепция и използването на естествени  материали – дърво, кожа, естествени тъкани, цветни метали за гарнитура. И естествено – задоблачната стойност на стоката  “не е за всички”.
Отношението към мебелите не винаги се определя от  материалното състояние, а по-скоро от мирогледните позиции. Този, който иска да превърне мястото за живеене  в дома на своите мечти, едва ще ли почне да икономисва от интериора.

Разкошни мебели и стил от ИталияНезависимо от  времето и развитието на  мебелната индустрия както отвътре (усъвършенстването на технологиите и материалите), така и настрани (излизането на мебелния пазар на все нови компании и страни), световен лидер на пазара на  елитни мебели остава Италия.
“Luxury” – разкош – винаги е била определяща характеристика на италианските мебели. Но днес мебелите с  класа “лукс” се отличават не само  и не толкова по цената, колкото с други качества.

Модерни мебели от ИталияИзследователите на пазара  на италианските мебели сред останалите черти отбелязват, колкото и да е парадоксално да звучи, достъпността. Тоест все по-голям брой хора  са способни да  украсят своя бит с истински качествени мебели. Казвайки”мебели”, имаме предвид, в това число, осветителни тела, аксесоари, текстил, сребърни прибори – всички подвижни предмети от дизайна в интериора.
За последните няколко години се наблюдават промени в определението “лукс” в дизайна на интериора и мебелите, които не са свързани с модата. Категорията лукс се определя вече не от стойността и майсторството на производителите, а по други критерии, които някога били признати за вторични: възпроизводство на нравствени ценности, успехи в изследването на материалите, екологичност и други. Всички тези качества не бият на очи, но значително повишават ценността както на всеки  предмет от мебелировката, така и единната композиция на дизайна на интериора. При това важни съставящи качества на елитните мебели остават оригиналността, новото, красотата и преди всичко функционалността.
Оказва се,че  мебелите от класа “лукс” служат не само на имиджа на собственика , но и изпълняват функции на мебелите въобще – осигуряват уют и комфорт в дома. Днес функционалността на  мебелите подразбира двустранна връзка между дизайнера и потребителя. Дизайнерите вече не гонят  екстремално  нови форми, а се стремят да направят стилната красива мебел максимално ергономична. С тази цел се създават нови креативни решения и се актуализират образците от класическия дизайн.
Не се стеснявайте от  разкоша. Нали мебелите  не са само за тялото, но и за душата!

Мис Плейбой е новото лице на Мебели Италия

By Bestfurniture On March 15th, 2011

Светлана Василева- лице на Мебели ИталияСекс иконата Светлана Василева и Мебели Италия показват защо италианските мебели са толкова красиви и желани!

“Мис Плейбой 2009” е новото рекламно лице Мебели Италия, компанията, в която луксозните италиански мебели и обзавеждане са номер едно.
Италианските мебели са красиви, желани и стилни… Такава е и Светлана Василева, която е новото рекламно лице на компанията.

Най-сексапилната блондинка, Светлана Василева, ще рекламира луксозните италиански продукти през следващите две години.

Скандалната и желана Светлана ще участва в общо четири фотосесии на нови колекции мебели от Италия.

Мис Плейбой е рекламното лице на Мебели ИталияСобственикът на Мебели Италия, Николай Ганев, сподели, че изборът на рекламно лице е бил много труден и два месеца е отнел подборът на най-подходящото рекламно лице, което да пресъздаде стилната и провокативната визия на италианския разкош. Италианските мебели се отличават от приетите интериорни традиции, те имат нахално лъскава и луксозна визия. Ето защо разбивачката на мъжки сърца Светлана Василева е избрана за ново рекламно лице.

Светлана Василева, бившата изгора на Георги Иванов-Гонзо, ще се усмихва от множеството билбордове, които безспорно ще разсейват шофьорите.

Готовите снимки, които са дело на фотографа Кирил Христов, не са минали без лек инцидент. Авария в Енергото оставила снимачната площадка  в шоу-рума на Мебели Италия без ток и топло. Чаровната блондинка Светлана е пипнала лека настинка.

“Въпреки това  съм адски доволна от новото си амплоа на рекламно лице точно на Мебели Италия. Когато някой ден имам собствено жилище, ще го обзаведа с Мебели Италия.”, зарече се Мис Плейбой.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели