Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Стъклен плясък от Tonelli

Стъклен плясък от Tonelli

By Bestfurniture On April 24th, 2011

За Миланската седмица на дизайна екстравагантният  Карим Рашид е разработил за марката Tonelli нова масичка за списания  във формата на локвичка.
Стъклена масичка като локвичкаСтъклото е основен материал, с който работи италианската компания Tonelli. Не е чудно, че именно от него е направена новата масичка за списания  марката, на която беше представена на изложбата Salone del Mobile – 2011 в Милано.
Новата мебел с името Splash (англ. – « плясък ») е разработена от Карим Рашид(Karim Rashid). Дизайнерът не за първи път си сътрудничи с бренда Tonelli. Например за миланската изложба миналата година  той създаде за фабриката масата за обяд Unit. Обаче ако миналогодишният модел се отличава със строги форми, то новата масичка има необикновени очертания –плотът на модела напомня локва  от разлята вода.

Интересен детайл: краката на масичката са кухи, затова могат да се използват като рафтове за списания или книги. За разлика от плота, изготвен от безцветно стъкло, опорите могат да бъдат както безцветни, така и опушени или покрити с лак.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели