Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Прозрачна кухня и една феерия

Прозрачна кухня и една феерия

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Прозрачна кухняОсобените свойства на стъклото и пластмасата са прозрачност, неутралност, многообразие на вариантите на обработката ,които предоставят много възможности за творчески решения. Стъклото и пластмасата могат да излизат на пръв план, ставайки главен герой в интериора, а могат и да служат като универсален фон. Благодарение на цвета и вида — матова, гладка или грапава—изразителността на формите се усилва, а комбинирайки ги  с топлата дървесина или студените метали, може да се получават всеки път много нови,неочаквани резултати. Прозрачните материали – това е функционално, красиво, модерно и, което е немаловажно, уместно и органично в кухни от всякакъв стил.
Полупрозрачни и прозрачни елементи все по-често се срещат не само в горната, но и долната част на кухненските мебели. Напълно вижданите рафтове на работните блокове са идеално място за съдове. Практични и красиви, те стават естествено допълнение към интериора. Появяват се модели с фасади почти напълно от стъкло или пластмаса, поставени в стоманен или алуминиев профил. Такъв дизайн изисква от стопаните си идеален, «изложбен » ред и чистота. Затова производителите « хитруват», използвайки полупрозрачно стъкло: отвън се вижда кое къде се намира, но дейталите са  скрити зад матова мъгла. А «за да не се губят »съдовете, активно използват вътрешно осветление, което придава на кухнята особена зрелищност.
Включването на стъклото и пластмасата в структурата на моделите става прийом, без който вече е невъзможно. Леките, ефемерни маси и  столове са станали неразделна  част от интериора, те са ефектни и визуално не натоварват пространството. Но в кухните от  последното поколение «невидими» стават и работните плотове   и кофите за боклук, и даже ширма.
Стъклото …
Прозрачните впръсквания в «класиката» зрително облекчават конструкцията, те са украшение и  по-различен начин оформени, могат да подчертаят и да допълнят стила. Например комфортния образ на кухня в английски дух ще засилят витражите или платно с белоснежна украса, нанесена с напръскан метод. На  стила кънтри най-добре ще подхождат тънките прозрачни пластини в кръстосан обков. А за помещения в средиземноморски маниер удачна находка ще бъдат гравирани или изрисувани ръчно вложки. Идеално допълнение към подобен интериор ще  стане декоративната посуда в ретроинтонации,стенни пана, забавни и стилни«въздушни» дреболии и даже аксесоари от цветна пластмаса.

Стилна кухняСинтетиката се  асоциира в нашето съзнание по-скоро със съвременни мебели, но това не трябва да се възприема като  догма. Много дизайнери смятат съчетанието на привичното дърво с полупрозрачна пластмаса за  прийом, позволяващ да се съедини традиционния подход със съвременните концепции.
…ПЛАСТМАСА
През 1980-те синтетиката била изхвърлена от употреба  с присъдата «неекологична». След това се научили да я преработват за вторично използване  и в последните години тя  с триумф се завръща в интериора. Именно кухнята става полигон за експерименти с нови композити. Дизайнерите ценят пластмасата заради демократичността и неограничената свобода на формите и цветовите вариации. Полиестер със стъклено влакно, полиуретанова пяна, полистирол, полипропилен, метакрилат – са  цели етапи в производството на мебели. Днес химиците продължават да ги усъвършенстват и да ги видоизменят. Изкуствените добавки са създали поколението на нечупещото се  стъкло и такова, което може да се огъва както ви харесва. За  производството на мебели започват да използват синтетичен прозрачен TecnoGel, изобретен за  медицински цели. Впрочем  пенополиуретанът по своето време бил находка за военната промишленност, което не попречило да го използват и по-нататък за мирни цели.
И МЕТАЛА


Разкошни съвременни кухниМебелите от стъкло
винаги ще бъдат  суперсъвременни, а благодарение на внедряването на  метални конструкции високотехнологичният материал днес е придобил необичайна популярност. За първи път съчетание на метал и стъкло започнали да използват в здания със стъклени покриви , позволяващи в пълна сила да се използва естественото осветление  – търговски  центрове, гари, изложбени павилиони. Металните алуминиеви елементи, допълнени със стъкло, в последно време започнали да се използват практически във всички предмети от мебелировката: в креслата, масите, столовете, и шкафовете. Идеалните по качество гладки плоскости от матово или тонирано стъкло закриват фасадата на такъв шкаф. С помощта на специални дръжки  те се разтварят или в хоризонтална или във вертикална плоскост. Съвременните технологии, позволяващи да се шлифова и полира ръба на стъклата , да се пробиват в стъклените пластини отверстия с всякакъв диаметър, да се лепят повърхности, да се произвежда удароустойчиво стъкло и влагоустойчиви стъклени повърхности, предоставили на майсторите широко поле за дейност.
Несъмнено, «общуването» с такъв многофункционален материал, като стъклото, изиксва много повече внимание от всеки друг материал. Нали стъклото не е такова тежко и осезаемо като дървото, — даже малката форма започва активно да работи в интериора

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели