Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Светлина, обвита в красота- полюлеи, които ще ни вземат ума

Светлина, обвита в красота- полюлеи, които ще ни вземат ума

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Полюлей-слънце

Осветителните тела у дома- лампи и интересни полюлеиКак ярко свети след буря слънцето, озарявайки света с  лъч вълшебен! Цялата любов на човека към слънцето се е отразила във възхитителния полюлей  Sole от нюйоркската MURANO DESIGNER LIGHTING. Полюлеят е направен от прославените със своите  удивителни творения майстори от остров Мурано с традиционни технологии, изобретени преди много векове. Получило се е  истинско слънце, ослепително в своето сияние!
Полюлеят изглежда направо разкошно. Напомня изображението на слънцето от  старинните гравюри: същите мощни огънати лъчи с различна дължина, форма и оттенък. В същото  време полюлеят е обемен, както и истинското светило. Сиянието му се отличава с удивителна медена мекост. И целият облик на творението на майсторите-стъклари е  пронизано от духа на Италия, изпълнено е със слънчева топлина и светлина.
Дивният полюлей е в пет различни варианта и размери. Цената не се съобщава, но вещите от  Мурано никога не са стрували евтино.
Полюлей -хаос
Лампи и осветителни тела за дома Защо, ако в дома ни изведнъж се случва пълен безпорядък,то винаги ще се намери някой, който ще го нарече творчески? И ще  бъде по своему прав, тъй като в хаоса, понякога, може да се намери и нещо привлекателно. Вие не можете да не се не съгласите с това твърдение, когато видите тези изумителни полилеи Chandelier Le Paradou от американския дизайнер Робърт Кастер  (Robert Kuster). Интернет-салонът Ethel A. Furman & Associates е представил цяла колекция негови полилеи, направени от цветно стъкло.Тези полилеи представляват удачно съчетание на красота и хаос, а именно пъстрото стъклено кълбо, от което се спускат  в различни страни разноцветни ресни, също е изпълнено от разноцветно стъкло. А светлината, лееща се отвътре ,напомня пламтящо огънче, опитващо се да се промъкне през дебелината на стъклото. Невероятно красиво и омагьосващо!
Разбира се, изобразеното на снимката осветително тяло не е съвсем за дома – неговите размери са 45×225 сантиметра. На него му е отредена съдбата да украсява интериора на модерен вашингтонски ресторант. Но  автора има голяма колекция  и винаги  може да се  подбере нещо, подходящо именно за вашия дом.
Светещи слънчогледи
Полюлей MetalspotMetalspotСмята се, че жълтият цвят в интериора повдига настроението и прави помещението просторно. И още: ако вашият интериор е  в тази  цветова гама, вие безусловно сте весел и оптимистичен човек. Добавете още малко слънце в своя дом и придобийте тези чудни халогенни осветителни тела на Girasole Nuovo, приличащи на слънчогледи, от австрийската компания EGLO. Те ще внесат в  интериора ви късче слънчево  лято, даже ако навън още не се е разтопил снега. Серията е представена от полилеи, бра, торшери и настолна лампа, изпълнени в един стил.
Благодарение на  майсторството на  дизайнерите от  EGLO и подбора на цветове за  колекцията осветителните тела Girasole Nuovo изглеждат разкошно и престижно. В нея са  използвани флорентински мотиви, южни нюанси и игрива естетика. Осветителните тела са оцветени ръчно.
Асортиментът на  продукцията, основан през 1969 г.от  компанията EGLO ,включва над 2 000 наименования, пълен спектър от  изделия за осветяване на  жилищни помещения: от модерните високоволтни халогенни осветителни тела, бра, полилеи и флорентински осветителни тела до настолни  лампи, торшери и фенери.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели