Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Червено-черната кухня – 8 идеи за ефектен интериор

Червено-черната кухня – 8 идеи за ефектен интериор

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Идеи за ефектна кухняКомбинацията от червен и черен цвят изглежда ярко, драматично и много ефектно. Такъв интериор едва ли може да се нарече обикновен, и да се срещне в реалния живот, а не на страниците на дизайнерските каталози може доста рядко. Червена кухня особено в комбинация с черно избират  импулсивните и самоуверени натури. Такива хора са склонни да действат спонтанно и често са склонни към приключения. Черно-червената кухня може би не е най-добрият вариант за уютни празници на семейството. Тя е по-подходяща за бърза закуска, параден обяд  или за романтична вечеря на свещи. “Пламъците на огъня” дават много специална енергетика, а контрастните комбинации създават атмосфера на тържественост.

Най-яркия контраст на червения и черния цветове в кухнята идеално смекчават бялото и неговите нюанси, например сметана, мляко, бежаво и слонова кост. Светлият фон създава илюзията за пространство, помага да избегнете умората и визуално разширява  обема на помещението. Наситеният черен придава на интериора вътрешната динамика и графичност.

Кухня в елегантно червеноЕфектно допълнение към кухнята в съвременен стил са  елементите от хром и неръждаема стомана. Добре се вписват в такъв интериор матираното и прозрачно стъкло, блестящите лакови фронтове. Много необичайно впечатление в  съчетание с червено и черно ще предизвиква естественото дърво в светли и тъмни нюанси или неговата  имитация. Например керамично покритие или ламинат, формата и текстурата на които са много реалистично възпроизвеждане на естествено дърво.

Идеи за красива кухняСпециално в черния и червен интериор изглеждат кристалните акценти и огледалните повърхности – осветителни тела, съдове за сервиране и декорация с кристали и лъскави акценти.
Активните и контрастни цветове изискват минималистична рамка. Обикновени форми, лаконични очертания, контрастиращи текстури – това е стилният и хармоничен интериор на кухнята в червени и черни тонове.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели