Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Оранжевата кухня – мебели, аксесоари

Оранжевата кухня – мебели, аксесоари

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Искате ли да направите кухнята си весела ?

Оранжевите кухни внасят настроение в домаОранжевите кухни са  невероятно ярки, слънчеви, топли и позитивни. Интериорът на  кухнята с  оранжев цвят ободрява и тонизира и в мрачна сутрин, и  вечерта след  тежък работен ден.. Смел вариант  е  да  си купите кухненска гарнитура с лакирани оранжеви фасади. Неутрално решение е да  украсите кухнята и столовата с  текстил, домакински съдове  и аксесоари с цвят на портокал.
Прочетете съветите на декораторите за модерните кухни в оранжево и се заредете със слънчево настроение!

Психолозите твърдят: интензивността на топло оранжевото е  най-добрият лек за мрачното настроение и  душевната потиснатост. Такъв интериор ще ви избави от сезонната депресия, апатията и негативните преживявания.

Стилно и модерно кухненско обзавежданеСпоред мнението на  хромотерапевтите – специалисти, които лекуват с цвят,  оранжевият цвят притежава невероятната способност да задейства процесите за възстановяване на организма.
Смята се, че помага да се справяте с различни заболявания, особено с тези, свързани с пикочно-половата система, далака и храносмилането.
Този цвят повишава тонуса, ускорява пулса, усилва производството на ендорфини – хормоните на удоволствието, кръвта се предвижва по-бързо  в организма, подобрява се храносмилането и усвояването на хранителни вещества и витамини от храната.

Именно затова пребиваването  в оранжевата кухня е  превъзходен енергезатор, придаващ сили. Главното е да изберете  този оттенък, който ви се струва най- приятен. Важно е само  да не изглежда много ярък. Оранжевият е много активен цвят. Неговият излишък може лесно да доведе до умора и раздразнение. Освен това, той има едно коварно свойство – възбужда  апетита и увеличава удоволствието от яденето.  Така че, ако често спазвате диети, трябва да изберете кухня в по-спокойни и неутрални цветове.

Кухня в оранжев цвят  – избираме  мебели

Ярките гланцирани или полугланцирани фасади са  много подходящи за кухни в съвременен стил. Най-често се използват за фасади МДФ или ДСП в съчетание с  фолио, пластмаси или емайл.  Обикновено ярките мебели се отличават с  лаконични форми – главната роля тук принадлежи на цвета. Невероятно стилно и ефектно изглеждат извитите фасади със заоблени контури.

Избор на мебели за кухнята в оранжевоКухненските шкафове могат да бъдат изцяло оранжеви, но можете да направите ярки  само горните или долните плотове. Комбинацията с по-спокойни цветове – избелен дъб, венге и зебрано – ще направи интериора по-хармоничен. Ако ви смущава сочното оранжево, не трябва да се отказвате от мечтата за светла и слънчева кухня. Достатъчно е да подберете по-спокоен, приглушен нюанс на този цвят –  по-близо до жълтия и кайсиевия. Твърде интензивният цвят е добре да се разрежда с бял – нека да бъдат една маса и столове, абажур, покривката или порцелана на масата.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели