Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Миланска приказка от Moschino – симбиоза на разкош, стил и фантазия

Миланска приказка от Moschino – симбиоза на разкош, стил и фантазия

By Bestfurniture On April 7th, 2011

Италиански хотел и дизайн MoschinoСвоят пръв фешън хотел знаменитият италиански бренд Москино (Moschino) открива в Милано – столицата на италианската мода. Хотелът се намира недалеч от историческия център на Милано, квартала на модата «Монтенаполеоне» и театъра «Ла Скала», близо до известния бутик Corso Como 10, замъка Сфорцеско и района на Брера, където е разположена картинната галерия.

Разкошни мебели ИталияMaison Moschino е бивша железопътна гара от  1840 година. Фасадата на старинното здание на пръв поглед  не привлича вниманието.  Дизайнерите са запазили външния вид на постройката от 19 век.

Естетиката в дизайна на интериора на къщата е пропита от духа на сюрреализма. Това е последният проект на Стефано Уголино от групата Hotelphilosophy.  Творческият екип на Moschino с дизайнера Росела Жардини Уголини са създали уникален креативен проект.
На четири етажа се разполагат 63хотелски стаи и 2 малки апартамента за деца с имената”Червената шапчица”, “Тайнствената гора ” и “Сън в бална рокля”. Всяка стая е оформена в определен, не повтарящ се стил.Такова удоволствие струва  270 евро за денонощие.

Вкусен полилей MoschinoУвлечението на  Moschino по сюрреализма се изразява в интересния декор на този хотел. Още щом влезеш те впечатляват  въздушните торшери-рокли, леките облачета на тавана и креслото  от “овча кожа”. Идеята на архитектите и дизайнерите е да се  пренесе всеки турист в приказка, в фантастичния свят на мечтата. Можеш да запазиш стаята  “Сън в бална рокля”– стая-символ на хотела Maison Moschino: възглавието на кревата е направено като огромна червена рокля.

Дизайнерски мебели сладки от moschinoИли туристите-любители на сладкото  могат  да нощуват в «Стаята на сладкишите », където възглавниците са с формата на кейкове,торти и на полюлея висят гирлянди от стъклени бонбони и карамелчета. Може да избереш  « Стаята на  Алиса» или стаята «Животът е легло от рози», където креватът е  «обсипан » с листенца червени рози от кадифе. Полюлей с падащи копринени алени листенца, легло-розариум и кресло във формата на  роза.
За любителите на  изискания  разкош дизайнерите са  създали «Златната стая », а за тези, които предпочитат лаконичната класика –стаята «Сенки».

Вкусна Миланска приказка и мебели изненади В хотела има свой ресторант, който вече е спечелил  слава (под ръководството на chef-готвача Морено Чедрони); център SPA с фитнес зала и масаж. И тъй като хотелът е създаден от дома на модата «Москино», то тук са открили и бутик на марката – Boutique Maison Moschino, където можете да си купите вещи за в къщи, например, покривало от рози, което така ви е харесало, или кресло с формата на  роза, или абажур-рокля.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели