Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебелното обзавеждане или как да преобразим къщата

Мебелното обзавеждане или как да преобразим къщата

By Bestfurniture On February 11th, 2011

Къщата е все едно празна без мебели. Зад кратката и събирателна дума ‘мебели’ се крие цял арсенал от подвижни предмети, които подпомагат човешката дейност- седене, спане, обучение, релаксация и т.н.

Мебелите са създадени, за да внесат лекота и удобство в нашия подреден живот. Можете да съхранявате неща, да ги организирате, да ги подреждате, за да си осигурите уют и спокойствие.
Мебелите са проектиран краен продукт, който е своеобразна форма на изкуство. Освен функционалната им роля, те могат да имат и символична или религиозна цел. Мебелите за дома са така проектирани, че да направят къщата по-удобна и да й придадат модерен вид. Мебелното обзавеждане се изработва от различни материали като метал, дърво, пластичен бамбук, мрамор и др. Мебелите са част от нашия живот и те са се установили като такива още със зараждането на номадската култура. Първите следи от мебели откриваме още през Неолита и по-късно вече срещаме цели произведения на изкуството от Античността. Мебелите се срещат и в скулптурите на Помпей, който представя разрушения и частично погребан Римски град. Друго доказателство за ‘дългият’ живот на мебелите се открива проучената част на Египет.
Мебелите през Средновековието са били доста тежки и са включвали издълбани елементи, както и прикачени орнаменти, които са създавали доста примитивна структура. Повечето мебели са били произвеждани от дъбово дърво. По-късно през 18ти век дизайнът се променя много бързо и така започва успешното развитие на мебелното производство. Въпреки че някои използвани стилове са от ранните векове и са съответно типични за някои нации, то други са оформени напълно и въплъщават съвсем нов вид, който остава увековечен по целия свят.
През 19ти век мебелите били дефинирани от хармоничните стилове, повлияни от движението на естетите и занаятчиите. През 20те години като че ли мебелното изкуство се движи към Модернизъм и дизайнерите от това време в някаква степен инициират модернистичното движение, което се пресича с популярното и поставят заедно основите на Италианските стилове в мебелното изкуство. Традиционните мебели също запълнили някои празнини между традиционния и модерния вкус.
С усилията на хората, правителствата и компаниите започва една нова ера на мебелното производство, чиято същина се състои в устойчивостта. Днес наблюдаваме на пазара мебели, които се опитват да комбинират модернистичното мислене с типичния практицизъм на купувача и еко начина на използване на наличните материали.
Мебелите подчертават красотата на нашия дом. Никога не мислете, че онова изящно шкафче за антрето е излишно, ако е грабнало вниманието Ви, а просто се отдайте на порива да създадете  Вашия малък свят у дома.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели