10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Четири вариант за украса на всекидневната за Коледа

By Bestfurniture On December 20th, 2011

Украсяването на дома за Коледа е не само необходимост, но е и забавна дейност, която ни прави по-щастливи и ни създава празнично настроение по приятен начин.
Ако не сте украсили още всекидневната и нямате идеи за стила, който искате да приложите, ето малко изненади за вас. Зависи, разбира се, от вкусовете ви и предпочитанията, начина, по който избирате комбинацията на цветовете и елементите. Първият пример се отнася до всекидневна, в която комбинацията на оранжево и тюркоазени акценти направо ни поразява. За тези от вас, които обичат тези цветове и искат да привлекат вниманието и да създадат цветно настроение, предложеният вариант е идеална опция.
 Ако обичате искрящата атмосфера и държите да сте модерни, може би ще изберете интериор за всекидневна със златни елементи. Бляскавото, златно Коледно дърво и магията, създадена от камината ще направят това място на спомен от времената, когато хората са се събирали около камината и са се наслаждавали на красотата на празника.
Какво ще кажете за сладкия вариант на интериорен дизайн на всекидневна на базата на комбинация от бяло и розово? Момичетата обикновено са омаяни от такива сладки акценти. Ако добавите малко розово и към дивана, розова панделка за венеца и използвате няколко розови топки за Коледа за малките бели елички, със сигурност дома ви ще стане сладък като Коледен сладкиш.
Ако вече имате червена всекидневна, поиграйте си червените елементи, които допълват традиционните цветове.

Светло-зелената кухня – свежестта на пролетта в интериора

By Bestfurniture On May 22nd, 2011

От кухнята в зелен цвят лъха свежест и енергия. Този интериор напомня за пролетта през цялата година. Изящен, полупрозрачен, акварелният нюанс на зеления цвят създава атмосфера на безгрижие, спокойствие и мир. По-сочният и ярък вариант прави интериора ободряващ и жизнерадостен. Вижте нашата селекция от снимки с идеи: стилни и красиви светло- зелени кухни в различни стилове. Съветите на дизайнерите как да използвате светло- зеления цвят в интериора на кухнята.
Кухни Анонс

Цветовото решение на кухни в светло-зелени нюанси е по-подходящо за интериора в модерен стил. Той се характеризира прости геометрични форми и ярки цветови комбинации. Светло-зеленият цвят е присъщ на стила Прованс. Много по-малко светло-зелени нюанси може да се намерят в кухнята или трапезарията в класически стил. Въпреки това в този случай можете да получите много интересен и весел интериор, като се използва подходящ тон, подходящи мебели и материали.

Светло-зеленият цвят в интериора на кухните – фон или мебел?
Основното правило – трябва да бъде ярко едно нещо: или стената, или мебелите. Светло-зелените стени са идеалният фон за светли и за тъмни фасади. Най-важното изискване за обзавеждането е простота и функционалност. Светлите мебели ще направят интериора на кухнята по-свеж и весел и тъмните – ефектен, грандиозен и динамичен. Ако искате да добавите в светла кухня ярки акценти, но се страхувате да не прекалите, направете светло- зелена една от стените – боядисайте я с добра водоустойчива боя или я облепете с флизелинови или винилови тапети. Те могат да бъдат еднотонни или с хубави геометрични или флорални мотиви. Перфектното допълнение към белите мебели са плочки в бледо- зелено. Мебелите с ярко зелена фасада ще бъде доминанта на интериора, така че изискват спокоен фон. Ярките фасади на кухненското обзавеждане заслужават акценти – светло-зелени мотиви на завесите, покривалата за столове, лампите, покривката или съдове .

Как да добавите цвят в светло-зелените кухни?
Лайм е  топъл нюанс на зелено, смес от синьо и жълто, който е доминиран от топли и слънчеви нюанси. “Зеленчуковото ” зелено върви добре с почти всеки цвят, желателно е да се използват топли цветове. Може би единственото ограничение – не трябва да го съчетавате с различни нюанси на лилавото. Тази комбинация от цветове ще направи вашия интериор прекалено тъмен и тревожен. Опитайте се да не се прекалявате с черния цвят. Въпреки това малко черно в комбинация с бяло ще направи вашия интериор  експресивен графично.
Идеалният фон за светло-зеленото е бяло, сметана, сметана и мляко. Светло-зеленият цвят в интериора е особено добър в съседство с цветове от природната гама. Перфектно го допълват всички нюанси на кафявото, пясъчното, бежовото, златистото … Изглежда много хармонично до розовото, тъмно-червеното, оранжевото, жълтото. Стилен интериор може да бъде получен с помощта на монохромната гама – съчетаване на светло-зеления с други нюанси на зеленото, като зехтиновото или цвета на мъха.
Подовите настилки могат да са светли, почти бели плочки и керамика, ламинат или корково покритие, за предпочитане в светли цветове.

 

Read the rest of this entry »

«Цветен» сюрреализъм

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Флорални мотиви лампаИталианската марка Vanin Giancarlo предлага да украсим интериора с гигантски «цветя». Екстравагантните предмети – мебели, лампи и аксесоари – сякаш са слезли от платната на художниците-сюрреалисти.
Компанията Vanin Giancarlo показа на изложбата Abitare il Tempo колекцията си от  предмети-«маргаритки» Margaret.
Дизайнерите на колекцията Винченцо Антонучо (Vincenzo Antonuccio) и Марилена Калбини (Marilena Calbini) са се вдъхновили от творчеството на художниците-сюрреалисти.

 

Флорален пуфПо тяхно мнение Салвадор Дали и Джорджо де Кирико умеят «да превръщат реалността в мечта и да съживяват сънищата».
Колекцията Margaret включва пет предмета във вид на цветя: за под и настенно огледала (с два варианта на височина: за мъже и за жени), висяща лампа, пуф и килим. Всички те са изработени ръчно  и пуснати в ограничен тираж.

Стелаж-робот Robox за фабриката Casamania от дизайнера Fabio Novembre

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Дизайнерски стелаж роботА по-точно, това е цяло натрупване от стелажи и рафтове (понякога възниква асоциация с определението «претрупване», но ние от него ще се въздържим) – външно напомнящи силует на гигантски робот. В интерес на справедливостта струва си да споменем,че сама по себе си идеята не е лоша. Но един нюанс предизвиква смущение – дизайнерите ще ни разберат  – с какво да се комплектова този стелажен комплекс в интериора. На този въпрос нито самият Fabio Novembre, нито мениджърите на фабриката  Casamania отговор  не дават. Ето такъв е той  Robox, вещ  за  себе си. Ако искаш го вземай, а ако искаш само гледай.
Фабио признава, че неговата композиция е направена под впечатлението на носталгията по детството (в нежната възраст дизайнерът е обичал да си играе с модели роботи). Но съгласете се, не всяко увлечение по роботите се трансформира в живота на възрастния  в пристрастие към кубизма, особенно реализирано  след това в дизайна на мебели. Техническите параметри на стелажа Robox са следните. Размери: височина 78 см, дълбочина 31 см, ширина 184 см. Достъпен е в различни цветове – всички с червено сърце (това е любов, господа, грешно е да й се присмивате).

Женски истории от студио Front

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Дизайнерски вазички за домаШведската марка Front показа в Милано нова колекция вази под името Story Vases, в създаването на които се използва традиционната за зулусите техника на низане с мъниста.
Вазите «разказват» за съдбата на пет жени, живеещи в отдалечено село в южно-африканската провинция Квазулу-Натал.

Историите, записани от дизайнерите, представляват уникални свидетелства за ежедневния селски живот на пост-апартейдната Южна Африка. Както казват  дизайнерите: «това са  истории, които рядко разказват и рядко чуват».

Проектът започва с няколко разговори между Анна, София и Шарлота (студио Front) и африканските жени, които са разказали на дизайнерките за  своя живот, своите мъже и деца. Те са споделили с девойките своите надежди и мечти, размишлявали са за любовта, живота и смъртта. Засегнали са и такива сериозни теми, като вируса на СПИН, бедността, безработицата и други проблеми на своята страна. Жените разказали и за това, какво е за тях низането на мъниста,което не само осигурява на много местни жени  работа, но е и за тях важно средство за самоизразяване.

След това дизайнерите и разказвачите заедно избрали частите от  разговорите, с които им предстояло да работят по-нататък.Думите от получения текст всяка от жените набрала от мъниста, нанизвайки ги на метална тел.   От тази тел били формирани форми във вид на вази, в които след това се надувало стъклото.

Три интересни бани, които ще освежат модерното ни интериорно възприемане

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Стилни идеи за обзавеждане на баниЛично за феновете на баните качествено и красиво оборудване  от дизайнери.

Компанията UsTogether ни зарадва със своите стилни и удобни комплекти.

Първият се казва Ebb, което означава «отлив». Неговият шик е в прозрачните стъклени стени на  ваната и на мивката. Освен това той привлича с  плавните линии на допълнителните панели, които се съчетават между себе си. Тоест ваната плавно преминава  в душ, или в мивка, или две мивки са съединени в едно цяло. Да се комбинира може  както искате, по ваше желание и зависейки от вашата баня.

Loop (примка) е със спокоен и класически дизайн. Неговата красота е в цветните странични панели, тоест класическата бяла баня може лесно да се превърне  в съвременна. Допълнително в серията има  приятна и подходяща по дизайн лежанка, формата на  която позволява за малко да се отпуснете след горещата вана.

Line (линия) е най-необикновеният комплект, наречен  така заради широките релефни ивици отстрани на ваната и мивката. Ваната в този случай не прилича на вана, защото всички кранове и ръкохватки са скрити, подаването на водата се активира с датчици за движение. А още там има светлинни панели с настройки на цвета. Напълнената вана е осветена във  вашия любим цвят, а мивката пуска четири вида струи в зависимост от потребностите: силна струя за миене на ръцете , слаба –за оплакване, а също гореща и студена струи за бръснене или миенето на зъби.

Черно-бял дизайн на кухнята

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Кухня в черно и бялоХит  на деветдесетте  в дизайна на  кухнята бил белият цвят. Бели били стените, подовете, таваните, гарнитурите и техниката. Обаче този стил много бързо престанал да бъде популярен, което в общи линии не е учудващо…На смяна дошъл по-приятният и не по-малко оригиналният черно-бял дизайн на кухнята.
Ако сте решили да смените обстановката в кухнята и сте се приготвили да изхарчите някаква сума, не бързайте.Червени, зелени или сини мебели ще бъдат модерни и актуални само до някое време, а след това отново ще ви се наложи да ловите  дизайнерски трендове, за да не изостанете от съвременните тенденции.
Възможно е черно-бялата кухня да бъде идеалното решение за  дългосрочни инвестиции. Защото тези два цвята се смятат за класически, а класиката ще бъде модерна във всички  времена: и след година, и след десет години… Благодарение на  правилната комбинация само на двата цвята, помещението може да изглежда по-голямо, отколкото е в същност. Особено внимание обърнете, ако решите масата да е с черен цвят. Трябва да имате предвид две основни правила.
• Купувайте черна маса само ако във вашата кухня има достатъчно количество свободно пространство.
• Подът и стените задължително трябва да бъдат светли.
Ако следвате тези две аксиоми резултатът ще е практически идеално сбалансирана цветова гама.
Помнете, че захващайки се  с класически цветове, трябва да бъдете много внимателни и акуратни. Ако не сте сигурни в силите си, то наемете дизайнер за  интериора.

Сив цвят в интериора на кухнята

Кухни в черно и бяло- обзавеждане за кухнятаВзимането на решение за използване на сив цвят в интериора е много отговорна и не лесна крачка. Ако нещо не се планира както трябва, помещението ще се получи много скучно и мрачно. Затова всичко трябва да се обмисли предварително. Но ако сивото ви е любим цвят и сте решили да го използвате на всяка цена не е невъзможно. Защо  именно кухнята? Работата е в това, че именно в това помещение ние прекарваме  голяма част от времето си. Колкото хубава ще е кухнята, толкова хубаво ще е и настроението ни.
Сивият цвят може отлично да се впише в интериора на кухнята, проектирана в минималистски стил. Матовите панели в съчетание с аксесоари от неръждаема стомана ще изглеждат изумително. Може сигурно да използваме думата «футуристично», как смятате? В сивата кухня трябва да се поставят  ярки акценти, контрастиращи с основния цвят – например лампи.. Това донякъде ще оживи изящната, но все пак «студена» кухня. Не е зле да се добавят още един-два ярки аксесоара.Мебели | Луксозни мебели | Дизайнерски мебели
Уеб дизайн