Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Кухня в жълт цвят – енергията на слънцето в интериора

Кухня в жълт цвят – енергията на слънцето в интериора

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Енергията на слънцето и кухнята в жълтоЖълтата кухня е най-доброто средство срещу  мрачното време, сезонната депресия и киселото настроение. Топлият и енергичен жълт цвят напълно запълва липсата на слънчева светлина. Кухнята и трапезарията в златисти тонове изглеждат много уютно. Тук е приятно да прекарвате времето, да  се насладите на спокойното хранене със семейството и с приятелите. Жълтото има едно много ценно предимство – то визуално увеличава  малкото пространство .Искате ли да създадете слънчево настроение в кухнята си?

Жълтият цвят е много активен. Той подобрява апетита и активизира производството на стомашен сок. Ако сте на диета често и смело се борите с желанието да похапнете, не изкушавайте  тялото си – по-добре изберете за мебели и оцветяването на стените в по-неутрален и безопасен за фигурата ви цвят. Но в кухнята можете спокойно да използвате жълти акценти. Те правят светъл и тих интериора, по-жив и изразителен. Освен това, можете да използвате в дизайна на кухнята спокойното горчично-жълто или прохладните жълто-сиви нюанси.

Палитрата от нюанси на жълтото е много разнообразна. Сред тях със сигурност ще намерите този, който ще предизвика у вас само приятни усещания. Много естествено в интериора на кухнята ще изглеждат нежните, полупрозрачни нюанси на жълтия цвят. Например  класическият кремав  или златистият. Те ще ви доставят  удоволствие в продължение на години, без да предизвикват излишен стрес. Ето защо те са най-подходящи за кухненски мебели. За стените, можете да изберете боя или тапети в по-ярки жълти нюанси. Но е важно да не се прекалява, важно е да се придържаме към правилата: колкото  по-ярки са  цветовете, толкова по-малка трябва да бъде  заеманата площ. Един добър вариант е да се направи ярка акцентна стена и останалата част от повърхността  да се остави неутрално-бяла. Много сочните, киселинно жълти нюанси са особено добри за  кухнята в съвременен стил. По-спокойни –  в класическа обстановка. Още един детайл – от два харесани  нюанса е винаги по-добре да изберете този, който е по-светъл.

Жълта кухня – успешни комбинации

Модерно съчетание на жълти нюанси в кухнятаЕдна от най-подходящите цветови комбинации за позитивен  интериор е съчетанието на  яркия и сочен жълт цвят и сияещия кипящо бял, сметанов или млечен. Жълтото е добро с това, че върви добре с много ярки и експресивни цветове.
Жълтото в кухнята перфектно допълват:
– всички нюанси на зеленото
– сивото и среброто
– синьото
– розовото
– спокойно червеното
– кафявото
– черното
Златисто жълтият плюс червения придава на  кухнята лек ориенталски ритъм. Такъв  интериор изглежда луксозно, но и уютно. Много естествено, хармонично съчетание, сътворено от природата е  жълтото плюс кафяво. Добавяме малко зелено и ще получим  стилен и много актуален интериор в стил  Еко.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели