Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Кухните, които изумиха света

Кухните, които изумиха света

By Bestfurniture On April 13th, 2011

Сферични кухни GattoСъвременните кухни – това винаги са повече от кухни. Това са  многофункционални и трансформирани агрегати, обзаведени с най-нови технологии. При това формата е толкова  съвършена, колкото и съдържанието. Пред вас са най-известните и нови  примери. Можете колкото си искате да мечтаете за дъбови шкафове, резбовани  пилястри или плетени корнизи.  Те сами готвят, показват филми и влизат в интернет. Те възникват от стените и се крият в шкафовете. Променят се сами и променят и пространството около себе си.
Запознахме ви с Z. ISLAND, Ernestomeda & DuPont Corian на  дизайнерката Заха Хадид ,единствената жена-архитект, удостоена с премията Прицкер (своеобразен архитектурен «Оскар»), създала тази футуристична и необикновена кухня още в средата на 2006 г.

Сега е ред на Кухнята-Сфера, Sheer by Gatto

Сферични идеи за кухнятаЗа производството на този революционен модел италианската фабрика Gatto е създала отделен бренд и от експозициите й в  салоните я закупуват  моментално. Невъзможно е да останеш равнодушен, щом един път видиш, как матовата полусфера се вдига нагоре, превръщайки се  в абсорбатор  и оголвайки  под себе си пълноценно оборудван кухненски остров.
За кухнята напомняща космически кораб, са се използвали космически технологии: материалът на корпуса е от въглеродно влакно, разработено от специалисти на NASA. Нашествието на  извънземни той точно ще издържи. Корианът, от който е направен плота, също се препоръчва като дълговечен материал. Благодарение на неговите уникални свойства в повърхността на долната полусфера е интегрирана мивка с две крила, плот със сензорно управление и три кулъра за бутилки. Диаметърът на сферата е само 163 см, но благодарение на допълнително подвижния плот и двете мобилни масички полезната площ се увеличава до 3 квадратни метра.

Кухни от GattoЗа да бъде концепцията на кухнята съвършена в пълна степен, в комплект към чудо-сферата бил измислен  чудо-паралелепипед –също от карбоново влакно и неръждаема  стомана. Този шкаф също е пълен със сюрпризи –след вдигането на  кухия преден панел се  откриват подвижни чекмеджета за  тенджери, кутии за кухненските прибори, поставки за чаши, отворени рафтове  с осветяване за съдовете. А най-неочакваното е специално обзаведеното място за вграждане на домашно кино! Защото панела-вратичка  напълно може да послужи за екран.
Видео-проекторът и кулърът за шампанско са разбира се  полезни прибори в кухнята. А какво ще стане  с пълноценния хладилник, печката, микровълновата печка, съдомиялната машина? Е шкафа и на това има отговор– в подвижните модули на страничните  напречни разрези на гредите. Между другото самият шкаф може още и да зонира помещението, тъй като неговата задна стена естетично е гарнирана от неръждаема стомана.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели