Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Интериорът на кухнята от Упи Голдбърг – експерименти в стил лофт

Интериорът на кухнята от Упи Голдбърг – експерименти в стил лофт

By Bestfurniture On March 23rd, 2011

В кухнята на Упи ГолдбъргМалко бохемна небрежност, високи тавани, усещане за простор, изобилие на въздух и светлина, огромно пространство, запълнено с любими вещи и аксесоари в етно-стил. Именно такъв си представя идеалният интериор за своя дом актрисата Упи Голдбърг. Огромният си апартамент  в Ню Йорк афроамериканската звезда е оформила в стил лофт.
В кухнята на Упи Голдбърг Тя явно е решила да не прибягва към услугите на декоратор. Бунтарката Упи, която преди началото на актьорската си  кариера е  успяла да поживее в комуна на хипита, работила е като нощен пазач, редяла е тухли и е гримирала покойници в моргата и тук остава вярна на себе си. В дома й няма никакъв гланц и външен блясък.
На пръв поглед може да ви се стори, че в огромния лофт има прекалено много вещи, прекалено много мебели, книги и аксесоари. Но да си  призная, лично мен апартаментът на  Упи ме порази със своята естественост. Интериорът на нейният дом е  съвършен в своето несъвършенство. Той явно е от тези, които са били създадени, за да се чувстват техните обитатели комфортно, а не за гланцираните дизайнерски каталози.

Интериорно решение за кухнята на Упи ГолдбъргДизайнът на кухнята от Упи Голдбърг е  практически еталонно въплъщение на лофт стила. Лофт, в превод от английски означава чердак  –бивша фабрика, гараж или всяко друго промишлено помещение, превърнато в жилищно пространство. Истинска кухня в стил лофт може да се  създаде само в просторен апартамент  със свободно студийно планиране. Но ако са ви  по сърце съвременните интериори в технологичен стил, няколко дизайнерски трика може да ви влязат в употреба.

Какво е характерно за дизайна на кухнята и столовата в стил лофт?

 • Съчетанието на нови и стари или изкуствено състарени материали по-добре ще придаде  духа на стара фабрика или склад.
 • Контраст на художествения маниер – например, грубият и изразителен художествен маниер на старото дърво с гланцираният блясък на съвременните супер-технологични довършителни материали. Стъклото и дървото си съседстват със стоманата и старата тухлена  зидария.
 • Дървеният под в стил лофт е подовата дъска от масив, покрита с матов или блестящ лак, или нейната имитация от качествен ламинат.
 • Бетонни или тухлени стени. Като вариант, стени, боядисани с обикновена водоемулсионна боя  със светли нюанси, най-често в бяло. Стената обикновено е само фон за мебелите и аксесоарите, които играят в интериора на  лофта главна роля.
 • Таван, боядисан в същия цвят като стените.

Кухнята в стил лофт – детайли

 • Панели от неръждаем материал или пластмаса, метална печка, мозаични плочи в един тон – най-често бял, сив, кафяв, син или кобалтов цвят.
 • Ъглова мебел за кухнята с прости, лаконични фасади и минимум гарниране и най-обикновена  фурнитура. Много открити рафтове,пълни с какво ли не – фигурки, декоративни бутилки, кухненски  съдове. Плотовете са от дърво или метал, по-рядко от пластмаса. Обикновено кухненската гарнитура е  разположена  покрай едната стена. От зоната на столовата и от жилищното  пространство лофтът го отделя кухненски  остров, честичко мобилен на колелца. Той може да послужи по съвместителство и като барна стойка.
 • Главното украшение на пространството, оформено в лофт стил са  конструктивните елементи на помещението. Розетките, кабелите, тръбите и другите инжинерни комуникации нищо не скрива.
 • На такава кухня идеално ще подхожда битова техника със стоманен цвят, със студена, блестяща хромирана повърхност. Стоманената печка, абсорбатора, микровълновата и дребната техника от рода на тостера и кафеварката често се допълват от  хладилник в стил ретро. При това с напълно нетрадиционен цвят –светло син, син, ален, бордо или розов.
 • Дълга маса от дъски с груба повърхност  и също така дървени столове. Като вариант, могат да се покрият с калъфи от плат в тон с останалите мебели.
 • Много лампи–за всяка функционална зона да има своя система на осветяване. Идеално ще е , ако тя е оборудвана с регулатор за яркост на светлината.

-Преди всичко  лофт стилът предполага спокойни приглушени цветове. Впрочем,ако ви се прииска да направите  интериора по- ярък и изразителен, по-добре е да използвате в едно помещение един или два ярки нюанса.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели