Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Ekokook – шокираща кухня на бъдещето от Faltazi

Ekokook – шокираща кухня на бъдещето от Faltazi

By Bestfurniture On March 29th, 2011

Ekokook- шокираща кухня от бъдещетоУлтра-съвременен, футуристичен и шокиращ еко-дизайн на кухня Ekokook предлага френската  компания Faltazi. Според замисъла на авторите, използването на такива «зелени» системи ще  позволи да се подобри здравословното състояние на  потребителите, микроклимата вътре в дома и екологичната обстановка на планетата като цяло.

Кухнята е  най-активният  «производител» на боклук и отпадъци  в дома, затова в минималистската конструкция Ekokook, освен вградени хладилници, съдомиялна машина, пароварка, варовика ламперия , индукционна печка, газова горелка и забавни окачени системи за съхранение, «замаскирани» като саксии с цветя, са предвидени  мощни системи за  очистване, филтрация и управление на  отпадъците с цел тяхното сортиране, съкращаване и компактност.

В корпуса са вградени  специални механизми с такива необикновени елементи, като например  стоманено топче, необходимо за раздробяване на счупено стъкло, раздробител за хартиени отпадъци, формиращ ги  в брикети, а също така механизъм за смакчване на различни кутии и пластмасови бутилки.

Под вградената в плота двойна мивка е разположена система с механизъм за  рециркулация, разпределяща използваната, очистена  и събрана  в специални кани вода за растителността, интегрирана в необикновената  кухненска конструкция  или за приготвяне на храна в  пароварката. Авторите на еко-кухнята установили,че благодарение на такова разпределение, за ден се  икономисват  около 15 литра вода.
Наличието на  растения, използването на ефективни методи за  обработка и приготовяне на  храната  несъмнено ще способстват за здравословен начин на живот на собствениците на еко-кухнята.

Шокираща кухня на бъдещето от FaltaziА сега внимание – обещаният шок! Органическият боклук  се преработва тук от съвсем истински земни червеи! В третото отделение е разположен непрекъснато въртящ се барабан, помогащ на  червеите равномерно да преработват бързоразвалящите се органически отпадъци. След три месеца такава обработка  отпадъците се  превръщат в тор за растенията, събирайки се в малко подвижно чекмедже, разположено под барабана. Ще рискувам да предположа, че мнозина, даже най-съзнателни представители на екологичния, здравословен начин на живот не ще се съгласят на подобни иновации в дома си.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели