Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Стилен ход – кръгъл шкаф

Стилен ход – кръгъл шкаф

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Как модерно да обзаведете  апартамента? С кръгли форми…..
Кой е казал, че креватите и шкафовете задължително трябва да бъдат правоъгълни? На  мода са най-екзотичните форми. Независимо от това съвременната мебел е многофункционална.

Търкаля се – търкаля се настрани дивана

Модерни дивани за домадомаКолкото повече възможности има отоманката, толкова по-добре. От малкото диванче след няколко паса се  получава огромно спално поле – отлично.
Писък на модата е  диванът, който се състои от няколко отделни  части на колелца. Можеш да го местиш, преместваш и даже да го пратиш в съседната стая. Към закръглените краища на  дивана идеално «се присламчва » такава масичка  или кресло. Някъде между възглавниците  просто може «да се спотаи » таен бар, а към облегалката е монтирана лампа.
Ако  за такъв дом-диван нямате средства, не е проблем. Сега е актуален и минимализма. Еднотонни дивани без крака, но пък  с необикновена тапицерия и оптимална форма. За ефект хвърлете върху тях няколко възглавници.
Тапицерията може да бъде всякаква. Но по-добре – естествена кожа или плат.

Креслата са « болни  » от минимализъм

Опъвате върху желязна основа бял плат, прибавяте възглавница и се получава отговарящо на всички съвременни изисквания  място за седене. Ако креслото няма подлакътници, то се смята за не без ръце, а модерно.Още по-добре ще е, ако се разпъва и се превръща в кушетка.
Впрочем  както  винаги е актуална и класиката. Още нито един хол в света не разваля масивното дървено кресло с кожена или копринена тапицерия.

Вместо килими- телешки  кожи

Меки и удобни легла за домаПодовете сега е прието да се «оголват». Нито килими , нито други подови покрития. Затова навсякъде – от детската до банята – се търкалят под краката кожи. Естествени и не толкова. Боядисани като«крава», «зебра», «леопард». С неравни, разкъсани краища. Кожите по поръчка могат да се впишат в общия фон на интериора. За да ходите по апартамента боси и да се чувствате като хищник.
Кръгла спалня…
Огромните железни скелети и лакирани табли на креватите се изпращат в извънградските вили. А спалното място в апартамента, наопаки ни напомня извънградски пейзаж. Например плаж. Вместо обикновеното легло- голям кожен пуф петдесет на два метра. Или лежанка, сглобена от няколко меки възглавници.
Да свиете в спалнята уютно гнезденце  сега е много просто: трябва да поставите там кръгло легло. Желателно е също да е по-голямо – за да стигне мястото и за краката. Такова легло даже има възглавници, като камъчетата в морето: кръгли и плоски.
Модата е  идеална за лениви стопанки : няма крака, не трябва да миете пода под кревата!
Кръглата тематика е актуална и за шкафовете. Вписаните в железен кръг рафтове навяват мисли за спорта. А полукръглият шкаф повече напомня люлка. Чупливи предмети в такъв шкаф по-добре  не пазете!

Популярни цветове за сезона

Модерни цветове за сезона Макар че сме в годината на Заека  не е задължително да превръщате апартамента в гора. Цветът подбираме по сърцето.
1. Скандинавски син. Актуален е и светло- синият, и тъмно-синият в съчетание с белия. Последната тенденция е съчетанието с кафяв  цвят.
2. Екзотично червено. Чувства се в него влиянието върху нас на Изтока и веселите нюанси на далечните петдесетте. Ако пък изберете този цвят, то нека да е като основен (диван, маса, гарнитура), а не в детайли (табуретки, рафтове,лампи).
3. Съвременен зелен. Включва в себе си жълто-зелени и синьо-зелени тонове. И хармонира на белия и кафявия.
4. Сочен и бледо жълт. Добре се комбинира с черен. Идва при нас  от семдесетте години. А той отново е на мода.
5. Черно-бяло кино. Това съчетание все по-често се прилага от дизайнерите на интериори. Особено от тези, които се  увличат по  Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели