Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Charles Pollock- френски и чувствен разкош

Charles Pollock- френски и чувствен разкош

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Разкошно мебелно обзавеждане от Charles PollockИмето на  декоратора Чарлз Полък, брат на известния художник Джексън Полък, е неотделимо от Холивуд. Списъкът на неговите клиенти е като титри на  художествен филм, където звездните имена следват едно след друго: Бети Дейвис, Мериън Дейвис, Ли Марвин, Пол Нюман, Джек Лемън, Хенри Фонда, Арнолд Шварценегер.
Полък  безусловно знае, какво е разкош, улавя предпочитанията на  “холивудските галеници “. Изисканата фантазия на неговите  интериори напомня същата онази приказка, заради която милиони хора отиват на кино, за да избягат от сивото ежедневие и да помечтаят за красив живот.

Полък твърди: “Домът не е музей, а репродукцията не е имитация на оригинала”. Враг на всичко обикновено, той се възхищава на английските и френските мебели от 17-18 в. Отдавайки дължимото на класиката, той променя пропорции, акцентира на  детайлите, създава нещо ново.

Дизайнерско мебелно обзавеждане за холивудски звездимебелно В началото та  60-те Чарлз Полък открива своя пръв магазин на булевард Робертсън, благодарение на което мястото станало известно като “декораторски ред”. Вторият магазин, получил името Мел Роуз Плейз (Melrose Place)  е един от най-реномираните и известни по Западното крайбрежие на САЩ.
Създаденото от Полък кресло за ръководителя “Pollock Chair” е  най-продаваното кресло за цялата история на дизайна при офисните мебели. За пръв “Pollock Chair” бил представен през  1965 г. и сега заема почетно място в най-престижния музей на света – френския Лувър.

Мебелите на Чарлз Полък са съчетание на  френската елегантност, разкоша на барока от  17-и век и чувствеността на  арт-нуво. Полък лично е подбирал антични вещи за  своята колекция.Според него класическите репродукции трябва да бъдат преди всичко репродукции, а не имитации на  оригинала. Детайлите, пропорциите са  променени с оглед на времето, и по такъв начин се вписват в интериора.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели