Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Библиотеките на знаменитостите

Библиотеките на знаменитостите

By Bestfurniture On March 1st, 2011

Библиотеките на тези, които ние най-малко от всичко виждаме четящи.

Библиотеките на знаменитоститеЗад всеки велик мъж стои жена? Възможно е. Може да добавим: зад всеки човек преди всичко стоят книгите, които той е прочел.Струва ни се, че това, което ще видите по-долу, ще потвърди тази мисъл. Невероятно  колко те четат.
«Книгите са наркотик в твърда подвързия . Без опасност от предозиране. Аз съм щастлива жертва на книгите».

Книгите са наричани третият Бог на  Лагерфелд. В която и да е страна от света  той да се оказва, винаги донася оттам някаква книга на любим автор, среди които Балзак и Достоевски, или книга за изкуството. Така че на колекцията на Лагерфелд биха завидели даже някои библиотеки. Чете Лагерфелд на 4-и езика – английски, немски, френски, италиански. През 2000 г. част от  колекцията  книги за френското изкуство на  XVIII век той е продал на търга Christei’s.

Майкъл Джексън

Библиотеката на ДжакоЧетенето било едно от най-големите увлечения на  Майкъл Джексън, за което красноречиво говори великолепната му  библиотека. Любими книги на краля били “Питър Пан” Дж. Бари, “Чайката Джонатан Ливингстън” Р. Бах и “Старецът и морето”. Е. Хемингуей.


Уди Алън

Библиотеките и звездитезвездите“Разбира се, че  обичам Чехов, това не е въпрос. Разбира се, че  той принадлежи към числото на  моите любими автори. Аз съм  фен на Чехов. Истина ви казвам,  още не съм срещал човек, който не е негов фен. Може да не обичаш Толстой. Сред моите познати има хора, които не харесват Достоевски, не харесват Пруст, Кафка, Джеймс Джойс или Т.С.Елиът. Но още  нито един път не съм срещал човек, който не обича Чехов.”
Опра Уинфри

Разкошните библиотеки на звездитеБиблиотеката на Опра се създава не само със собствени ръце. На Опра помага специално нает консултант, който на свой ред сам издирва издателства и купува нужните екземпляри книги. От една страна няма нищо лошо в това,  а от друга  предизвиква въпроса: колко много книги били купени от същия този консултант и стоят на рафта още непрочетени? И каква е страстта на  книгофила, лов за книги и всичко останало?
Грета Гарбо

Библиотеката на  Грета Гарбо изглежда класическа, както на картинките и в най-добрите домове. Обаче, в едно малобройните интервюта актрисата казва, че не обича да чете, не ходела на кино. “Голяма част от живота си съм прекарала лежейки в кревата. Без да съм болна , мога да  остана в леглото цял ден, просто да лежа, да ям  и да гледам телевизор. Всичко друго, но само не спорт”, –твърди тя. Ако мис все пак е ставала от леглото , то непременно  отивала на разходка . Тя обичала уединените тихи места, такива като църковни гробища, например, около Клостерс, гробницата на  Наполеон в Париж.Мебелите и интериора в дома на звездите
Понякога Гарбо пътешествала по Азия, Африка, Америка. Един път когато тя била на круиз по Средиземно море, й подарили книга, която току що  била издадена, «за великата актриса Грета Гарбо». Тя неясно какво промърморила, (навярно, това били думи на благодарност) и веднага изхвърлила книгата  зад борда.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели