Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Шкаф за вино

Шкаф за вино

By Bestfurniture On April 8th, 2009

Вграден шкаф за бутилки вино

Вграден шкаф за бутилки вино


Традиционните стелажи, рафтове и шкафове за вино са мебели, които позволяват на любителите на божествената напитка да притежават изкусно изглеждащи “хранилище” за бутилки. Класическите шкафове за вино са вградени в стените или в други по-големи мебели. Те могат да складират от 10 до 100 броя бутилки в зависимост от индивидуалните нужди и възможности на всеки човек, както и в зависимост от пространството, с което се разполага.
За бутилките с вино е необходимо да бъде отделено подходящо място за съхранение, за да е сигурно, че виното ще остане с най-добър вкус. Всеки заинтересован от виното би трябвало да знае, че най-правилният и същевременно удобен и рационален начин за съхранение на бутилки вино е в хоризонтално положение. С помощта на стелажите за вино всяка отделна бутилка има отделна сигурна подпора от всички страни.
Винарна

Винарна

Подредбата на бутилките е задължителна по няколко причини. Първо, когато една бутилка е поставена легнала, утайката, която се получава през годините на отлежаване е по-добре разпределена в целия обем на течността и така помага виното да задържи колкото може повече от оригиналния си вкус. Като допълнение, етикетитите и корковите тапи се запазват в по-добро състояние.
Като цяло по-голямата част от този вид мебели са направени от дърво. Те, освен че изглеждат добре, също така и лесно се сглобяват. С повечето шкафове за вино лесно се манипулира, освен това не са тежки, за сметка на теглото на многото бутилки, които могат да понесат. Има още едно предимство на дървените шкафове за вино и това е, че ако случайно поставите бутилката с вино малко по-силно и я ударите някъде, твърде малко вероятно е тя да се счупи.
Ако и вие сте сред почитателите на тази напитка, сигурно имате нужда от вградения шкаф за вино в изящен кухненски плот на Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели