Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Холът

Холът

By Bestfurniture On January 12th, 2009


В миналото, холът или всекидневната били места, обзаведени официално за посрещане на почетни гости. С времето, те са се превърнали в мултифункционални стаи, предназначени както за официално посрещане на гости, така и за почивка пред телевизора или с някоя книга. Холът е мястото, където се прекарва повечето време със семейството и приятелите. Най-подходящите мебели за хола са ъгловите дивани или комплектите мека мебел в различна комбинация, малките холни масички за кафе, табуретките, пейките, лавиците, холните секционни шкафове, а защо не и бюрата. Ако хола се използва като обща семейна стая, може в нея да има телевизор или други предмети за забавление сред декоративните аксесоари и сувенири.
В големите холове може също да има пиано, място за хранене с маса и столове, маса за билярд или тенис или дори няколко растения, ако има подходяща дневна светлина. Може дори и да има гардероб, в който да се складират някои неща.
В хола могат да се използват голям брой мебели и е наистина предизвикателство да се поберат всички те и да се съчетават с килима, цвета на стените, светлината и прозорците, както и с много други неща. Обикновено диванът или т.нар. център за забавления са мебелите с най-големи размери в стаята, но докато положението на дивана определя гледката от него и разпоожението на седящите хора, той също е и базата върху която се гради целия декор на хола.
Изразете личността си, собствения си вкус и нюхът си към декорацията по начина, по който обзавеждате хола. Премоделирането или декорирането на хола не просто означава да разхвърлите няколко неща и да добавите няколко мебели, а е и въпрос на аранжиране на мебелите и акосесоарите, които вече са в стаята.
Грешките при подреждането могат да погубят вида на хола. Не пощурявайте с въображението си. Някои от правилата и класическите начини за подредба, както и подходящият дизайн трябва да бъдат следвани, за да изглеждат нещата нормално. Креативните и необичайни идеи за декор на хола трябва да бъдат ограничени заради комфорта и употребата на пространството на стаята, за да бъде тя по-приветлива.
Дизайнът с помощта на иновативни похвати, който нарушава всички установени правила може да бъде и неподходящ, затова е най-добре да бъде оставен в ръцете на професионалистите.
Бъдете сигурни, че създавате визуален баланс и хармония чрез аксесоарите, е не бива да изглеждат хоатично. За да не сте в тежест на бюджета си, опитайте се да използвате това, което вече имате, а само като допълнителна опция купувайте нови неща, които са абсолютно необходими за хола ви. Не пренебрегвайте скъпите за вас вещи само, защото мислите, че не бихте могли да ги поставите правилно.
Докато обзавеждате хола си, трябва да:
Отделите специално внимание на центъра на фокус в стаята.
Се съобразите с обичайния начин на живот на семейството, функционалното разположение на мебелите.
Да почерпите вдъхновение от добрите образци и модели на холове.
Да създадете удобно и уютно място за разговори.
Да обърнете специално внимание на завесите на прозорците.
Най-важната част оставяме за накрая- меката мебел.
Също така трябва да внимавате с начините на подреждане на мебелите, излагането на показ на аксесоарите, прикриването на грозните архитектурни елемненти, окачването на картините, определянето на уникалния фактор на вашата декорация.
И най-важното- трябва да знаете кога да спрете!

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели