Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Съвети при избиране на маса за трапезарията

Съвети при избиране на маса за трапезарията

By Bestfurniture On January 31st, 2009


Размера на стаята:Големите размери на стаята дават възможност за голям избор и на мебели. Ако имате толкова много място, можете да избирате големи, солидни и масивни правъгълни маси, които могат да съберат до 8-10 човека. Маси, които имат дебели плотове и здрави крака изглеждат зашеметяващо в голямото помещние. Ако разполагате с достатъчно място, защо да не използвате пълния му капацитет?
Ако често се събирате с много хора вкъщи, а въпреки това имате ограничено пространство в трапезарията, тогава използвайте разтегаема маса, която предлага гъвкавост на размера и може да събере всички, когато бъде разтегната. Има голямо разнообразие както от дървени, така и от стъклени такива маси, които имат подобни функции.
За по-малки трапезарии, деликатният дизайн от тънки, но здрави материали създават илюзия за повече пространство. Стъклото и дървото с алуминиев обков и алуминиеви крачета предлагат жизненост на атмосферата.
Преди да поръчате комплекта за трапезарията измерете размерите на стаята и помислете за ширината на масата, която трябва да е минимум 90 см. Като основна насока трябва да ползвате факта, че разстоянието между ъгъла на масата и стената, към което трябва да се стремите е поне 120 см, за да осигурите достатъчно място за сядане.
Материал:Трябва ли да купуте дървена, стъклена или облицована маса? Или пък комбинация от метал и дърво? Вариантите са безкрайни. Дори и на ниски цени, на пазара има отлични дърени облицовани маси и солидни борови такива. Т.к. борът е мек материал, той може лесно да се надраска, затова облицоването на покритието му е добра идея, особено ако имате и деца. Облицованото покритие е подходящо както за стеснения бюджет, с който разполагате, ака и за семесйста от много хора. Облицованото дърво е здраво и може да бъде купено евтино.
Най-високо в скалата за качетво и цена са мавивните, тежки дъбови маси. Те са най-прероръчителни, защото са практични, изглеждат страхотно и са много трайни.
Стил:В комплектите за трапезария има голямо разнообразие от такива от масивно дърво, облицовани или дори тапицирани с естествена или изкуствена кожа. Столовете са неизбежното допъление към комплекта с трапезната маса. Стилът на столовете- модерен, съвременен или каласически зависи изцяло от личните предпочитания и вкус и от декорацията на трапезарията като цяло.
Има изобилие от различни варианти, от които да купите. Избирайте внимателно, защото столовете са най-скъпата част от обзавеждането.
Семействата с малки деца имат нужда от маса, която лесно да се поддържа и която има гладко заоблени краища. Избягвайте тапицерията на седалките на столовете, защотото тя лесно може да се петноса. Подходяща алтернатива е естествената кожа в тъмен цвят.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели