Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Пейка за масата в кухнята

Пейка за масата в кухнята

By Bestfurniture On March 17th, 2009

Пейка в кухнята

Пейка в кухнята


Повечето днешни тесни градски апартаменти нямат отделна стая, предназначена за трапезария, където семейството да се храни на голяма и удобна маса. За целта кухнята служи освен за място, където се приготва храната и за място където тя се сервира. Вместяването на толкова много функции само в една стая прави задачата по обзавеждането й трудна.
Обикновено в кухнята се отделя един кът, където се слага масата за хранене. Но във вече, така или иначе, претъпканата кухня е много трудно да се въдвори ред, особено ако из нея са пръснати и столовете от комплекта за трапезария. За да се постигне комфорт и уют в такава кухня, на помощ идва старомодната дървена пейка. Тя е много компактна мебел, която осигурява достатъчно място за сядане на много хора. Освен това дизайнът й е семпъл и изчистен. Но освен нея на пазара има и много други модели на пейки с подобрен дизайн- тапицерия от естествена кожа, удобни подлакътници и облегалки, подвижна седалка с ракла за съхранение.
И тъй като обикновено мястото за хранене заема определен ъгъл от стаята, още по-пестяща пространството мебел е ъгловата пейка. Тя до някъде наподобява и ъглов диван и затова може да се използва и като такъв. Ъгловият кухненски кът, от друга страна, е причина за възникването на вградените в стената пейки, най-често поставяни в антрето.
Модерните кухненски пейки имат изключително елегантна и заедно с това компактна форма. В комплект с масата за хранене, те създават чаровен елемент от интериорния декор и отделно уютно място, сплотяващо семейството по време на вечеря. А когато не се използват, иновативните конструкции на пейките могат така да се прибират около масата, че да заемат възможно най-малко пространство.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели