Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Параваните

Параваните

By Bestfurniture On June 23rd, 2009

Паравани

Паравани


Параваните са част от обзавеждането, които в миналото дамите в Европа използвали като средство, зад което да се прикрият, за да подготвят тоалета си. В Азия обаче тяхното предназначение е като разделители за стаите, които се използвали вместо стени. В японския начин на обзавежадне светлината играе съществена роля, затова подобни артикули в интериора са изключително подходящи заради рехавата си повърхност на екрана, който пропуска нежна светлина.
Параваните са функцинална част от обзавеждането, чрез който пространството в стаята се разделя на няколко части, а от друга страна са и впечатляваш декоративен елемент. Те се изработват от няколко отделни сегмента, които се присъединяват един към друг. По този начин лесно могат да се движат, а когато се поставят на определено място се превръщат в интересен елемент от интериора с естетична визия благодарение на вълнообразната форма, която придобива тяхната конструкция.
Декориране на интериора с паравани в азиатски стил

Декориране на интериора с паравани в азиатски стил


Параваните на Мебели Италия са изработени от три плоскости, закрепези стабилно по между си. Материалите, от които са направени различните модели се различават по плътност и външен вид, като така предлагат богат избор за всеки в зависимост от начина, по който иска да използва паравана си. Дизайнът на параваните варира от изцяло традиционен до модерен, с нетипични линии и форми. Полирана гладка повърхност или покрита с кожа, дървена или с дълги текстилни нишки – предлагаме голям избор за всеки.
Параваните са част от колекциите на Мебели Италия, които са повлияни от японския дизайн и характерното за него обзавеждане Татами. Затова те се предлагат в комплект с още други мебели в класически азиатски стил.
Съвременните паравани у дома

Съвременните паравани у дома

Сега вече можете да отделите вашето специално място в хола, спалнята или кабинета си чрез тези елегантни сепаратори на пространството. Използвайте ги дори в къхнята си, за да отделите мястото за хранене.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели