Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Модните тенденции в интериора за есента на 2009

Модните тенденции в интериора за есента на 2009

By Bestfurniture On June 26th, 2009

Последните модни тенденции

Последните модни тенденции


Тенденциите в обзавеждането за края на 2009 година са силно повлияни от последните мебелни изложения в Париж. Когато става въпрос за обзавеждане и декорация на интериора, има някои стилове, които определят крайните предели на авангарда. Цветовете, материалите, формите и десените на най-прославените парижки дизайнерски къщи винаги оформят бъдещите течения за следващите месеци. И в съответствие с това, дизайнерите, потребителите и хората търсещи шик и луксозност се струпват на тези изложения всяка година.
По време на последното изложение залите са можели да бъдат видени изпълнени с натурални цветове и иновативни материали и десени. Мебели с капризен, романтичен и поп стил са били предлагани като предизвикателство на сложното икономическо положение през тази година. Темата за естествените, сурови материали, графични десени и наситени цветове все още стоят стабилно на челните места като водеща модна тенденция. Но въпреки това са били показани още много нови предложения, съвсем различни от тези.

Какво ново се задава?

Африкански стил

Африкански стил


Африканският стил
Този стил вече се простира отвъд стереотипната сафари тема чак до традиционната африканска култура и занаятчийски изкуства. Ръчно изплетени материали, вдъхновени от природата цветове, завръщане към анималистичните десени, груба резба и строго гоеметричните форми доминират. Разбира се, както винаги са представени и съвсем нетипични продукти, като кошница изплетена не от ратан, а от телефонни жици.
Цитрусови цветове
В лимонено жълто, оранжево и бледо зелено са представени мебелите от всички категории. Жълтото е заело позицията си на доминиращ цвят, използван основно самостоятелно.Този цвят най-ярко се откроява в графичните флорални мотиви, класическите италиаски модели мебели и керамичните декоративни елементи.
Урбанистичен шик

Урбанистичен шик


Урбанистичен шик
Той смесва грубата метална повърхност с материали от рециклирано дърво. Резултатът от това е комфортна комбинация от успокояваща атмосфера на обзавеждане и мебели, създадени по природосъобразен начин.
Френска романтика
Кокетността на 18-ти век отново е на първа линия и пак се съживява чрез богата палитра от розови тонове, дантелени възглавници, изящни свещници и тапицерия от дамаска. Нео-бароковите детайли обогатяват меките линии на силуета на мебелите с орнаменти в деликатен стил.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели