Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебели от лачена кожа

Мебели от лачена кожа

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Дивани с лачена кожа

Дивани с лачена кожа


Лачената кожа започва да “лъщи” и в меката мебел и аксесоарите в дома. Нещата, които придаваха блясък на дрехите ни, сега го добавят и в дома. Това все още е рядко използва материал, но според дизайнерите и той ще изживее своите времена на слава.
В повечето си приложения, лачената кожа играе поддържаща роля. Тя добавя малко блясък в стаята и в същото време е едно перфектно бижу, поставено накрая за изключително съвършенство. Но този актьор, играещ второстепенна роля всъщност има потенциала да постигне неочакван успех в шоуто.
Мебелните дизайнери започнали да вплитат лачената кожа в продуктовите си линии преди много години, когато видели, че лъскавата, гладка кожа се използва за обувки, колани, палта- почти за всеки моден аксесоар, който можете да си представите.
Лакът добавя нотки на богатство и модернистичност в интериора и малко повече оригиналност, добавен като покритие на дървената рамка на огледалото, като ивици по седалките на меката мебел, като мънички петънца по дамаската на мебелите.
Такива мебели, освен това, имат лесно почистваща се повърхност. За това лакът е много подходящ за тапицерия на фотьойли, бар столове и дивани.
Разбира се, не бива да се прекалява с акценирането върху лака. Защото в крайна сметка нещата могат да започнат да изглеждат като “евтини лачени обувки”.
Лачената кожа обикновено се третира с непромукаем завършващ слой, който придава здравата повърхност и блясъка. Това покритие прави кожата много здръжлива. Лачената кожа е твърде нееластична, заради включения в конструкцията й винил и много трудно от нея се прави тапицерия, затова и подобни мебели са на сравнително висока цена. От обратната си страна, обикновено кожата се прави по-тънка, за да може лесно да се извие по краищата, а това е причина за оскъпяване на производствения процес.
Тя е много подходяща за тапициране на класически модели мебели, които покрити с такъв материал придобиват обновен, модерен вид. Има нещо много изкусително в такива мебели.
Изкуствена лачена кожа се прави от полиуретаново покритие и изкуствена коприна. Такъв материал не е толкова лъщящ, колкото естествената лакирана кожа, но е по-мек, рехав и гладък на допир. Затова той също често се използва в производството на мебели, защото по-лесно се обработва.
Всяка една стая има нужда от блясък. Лакът добавя ретро усещането на 70-те години, докато едновременно с това има съвременно присъствие.
Може би сега е момента и за вас лачената кожа да заблести в интериора ви. Кресла, холни гарнитури, легла, столове и много други– разгледайте лачената колекция на Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели