Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебели

Мебели

By Bestfurniture On January 22nd, 2009


Покрай манията по ремонтите и преобразяването на дома, чудно ли му е на някой, че всички ние търсим мебели, които имат способността да трансформират дома ни и неговата атмосфера? На всички ни се иска да повярваме, че само с малко въображение и няколко промени с мебелите можем да превърнем нашите обикновени стаи в богата италианска галерия или спокоен и тих азиатски дом.
Мебелите са онези елементи в интериора, които съставляват подвижните предмети, използвани по нужда или за удобство през целия живот. Мебелите също могат и да служат като декорация на стаята. Осветлението и аксесоарите също се включват в темата, когато става въпрос за обзавеждане.
Основните ни нужди, които задоволяват мебелите са:
– съхранение на различни предмети, това осигурява използването на рафтове, шкафове, секции, сандъци, гардероби, окачалки, чекмеджета и други.
– сядане и почивка- използваме легла, столове, пейки, дивани, табуретки и фотьойли.
– повърхост, на която да се храним, да пишем и т.н.- за това са масите, бюрата, плотовете.
Вероятно първите мебели, които исторически са се появили са били сандъкът, ниските столчета, масата и леглото. Мебелите могат да бъдат направени от много материали, включително дърво, метал, кожа, пластмаса и текстил. Най-много умения за изработка на една мебел изискват шкафовете. Функциите (практичността и ползата) на мебелите са най-важни, когото обмисляте покупката на определени мебели.
Как ще използвате хола? Трябва ли да помислите за домашните любимци? А излежаващите се тинейджъри, които играят разни компютърни игри с часове? Трябва ли огромният ТВ екран да бъде централния елемент в стаята? Мека мебел…това за вас ли е изобщо?
А когато става върос за трапезарията, обичате ли да се помотаете след вечерая и да постоите за кратко, за да поговорите? Ако е така, трапезните столове трябва да са много удобни. Изобщо не купувайте такива, на които не ви е удобно.
Има мебели в много различни стилове. Обзавеждането на хола е персонална изява на вашата същност. Добре е да сте наясно какво искате, какви материали и цветове ви харесват, какво най-добре изразява вашата личност. Ако обичате неутрална, успокояваща и семпла модерна тамосфера, тогава пищните и цветни стилове не са за вас.
От стари времена до днешни дни, мебелният дизайн и производтвото са израз на култура и цивилизацията ги е издигнала отвъд обикновените им функционални аспекти.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели