Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Луксозното обзавеждане

Луксозното обзавеждане

By Bestfurniture On January 28th, 2009


Да има луксозен дом е мечта на всеки. Но не всеки може да си позволи лукса на скъпите мебели. Луксозното обзавеждане неизбежно провокира една дума- скъпо. Луксът зависи от сумата пари, която е инвестирана в него. Всички знаем, че за да постигнем величие от такъв клас трябда да си приготвим дебели пачки. Но все пак не трябва да забравяме, че с малко повече проницателност можем да направим дома ни да изглежда като замък и то за малко пари.
Очевидно е, че мебелите, които някога са били обикновено обзавеждане за дома, днес се смятат за луксозни и антични. Това означава, че съвременното обзавеждане днес, утре може да се смята за луксозно. Тогава защо не се погрижим за бъдещите луксозни мебели сега? Първото нещо, за което трябва да имаме грижа е да не купуваме имитации. Античните мебели от своя страна, чрез които искаме да си донесем лукс вкъщи, трябва да бъдат внимателно купувани, за да не се сдобием не с антика, а с евтино подобие на оригинала. Затова, винаги се доверявавайте само на аукциони с добра репутация.
Следващата стъпка е да планирате картините в къщи. Ако не можете да си позволите стари реновирани картини, тогава заложете на такива, които чудесно си пасват на интериора и се съчетават с него, но които задължително не са копия на скъпи оригинали. Ако катрината си стои на мястото в дома ви, то това, че не е “маркова” няма никакво значение.
Следва подът. Тъканите килими с изящни десени и облицованите с керамика подове могат да осигурят на дома ви не само вид, но и усещане за лукс. Ръчно изработените килими винаги са много по-добро решение от изкуствените подове, направени по поръчка на клиента.
Трябвя да сте много внимателни когато купувате аксесоарите към мебелите. Една от характеристиките на луксозните мебели, е че те играят роля на привлекателни изкусители. За да не погубите тази тяхна привлекателност, не купувайте голямо количество луксозни мебели и аксесоари. Един изкусител няма защо да съблазнява, ако вече всичко е в краката му.
Добър вариант е да потърсите репродукции на такива мебели, които се правят от някои съвременни фирми. Кухните от гранит например не са скъпи, но въпреки това имат кралски вид. Дори и по-достъпните луксозни мебели имат висока цена, но това не бива да ви плаши. Удоволствието от това да имате мебели от толкава висок клас е много по-скъпо от цената, която ще платите. Освен да купувате нови мебели, трябва да помислите за това как можете да направите да изглеждат луксозно мебелите, които вече имате у дома. Копринените възглавници и тапетите са много лесен начин да подсилите стилния вид. Декоративните растения могат да донесат още жизнена енергия в стаята, където посрещате гостите си. И най-важното- не претъпквайте дома си с всякакви скъпи мебели. Дори и да са много красиви, всяка стая има нужда и от просторни празни пространства.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели