Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Луксозните офис мебели

Луксозните офис мебели

By Bestfurniture On January 13th, 2009


Какво е толкова различно в тях в равнение с другите видове офис мебели? Работното място е там където хората за нещастие (или радост) прекарват повечето от времето си. Луксозното офис обзавеждане е предпочитано, защото освен, че осигурява необходимото удобство, такъв интериор стимулира на по-високо ниво и способностите за работа.
Когато избирате мебели за обзавеждане на работното си място, трябва да ги съчетаете с темпото на работния си ден и позицията, която заемате по време на работа. Президентските кресла са индикатор за статуса на седящия в тях, както и за статуса на цялата компания, ръководена от него. Затова богатата декорация, символ на просперитет би индикирала за високата позиция на някого, докато семплото офис бюро би намекнало за дори по-нисък статус от този на собственика му.
Много популярни днес са президенстските комплекти, които се използват за обзавеждането на работните места на топ мениджърите, големите шефове или дори на държавните глави. Вярва се, че подобно обзавеждане напомня за императорски кабинет. Вземете като пример интериора на Версай, където масивните кабинети са обзаведени с мебели в бароков стил, въпреки, че те дори надвишават това императорско ниво. Стените са покрири с дървени панели. Има и няколко картини с идеални рамки. Видът на масата е богат, но в същото време е и строг. Има и изкусно изработено бюро пред масата и удобен и мек диван за кратки почивки или за предразположение към разговор с гостите. То е акомпанирано от няколко прелестни стола за тези, които посещават собственика на кабинета. Това е начина, по който изглежда кабинета на Крал Луи 14. Луксозният, но строг вид на кабинета му е помогнал да се съсредоточи в намирането на жизненоважни решения за народа и света като цяло.
Съвременните кабинети на топ шефовете следват същата трядиция: обзаведени са с луксозни мебели, които им помагат да демострират тяхното богатство чрез класни, често дори уникални офис мебели, призведени от редки и скъпи материали, изработени ръчно. Когато се избират такива комплекти, всеобщо схващане е, че най-много може да се разчита на италианските и испански производители.
Интересен факт е, че кабинета на Бил Гейтс е обзаведен много просто. Вместо антични скъпи картини, на стените си е окачил най-важните си дипломи и сертификати. Вместо луксозно кожено кресло използва дървени пейки. Но разбира се, той очаква от офиса си не естетика, а високотехологичност.

Няма съмнение, че кабинета на първо време е работно място и начина на декориране и обзавеждане изцяло зависи от желанията на собственика му. Важно условие е първо собственика се чувства удобно в кабинета си и чак след това трябва да е помислено и за удобството а гостите му.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели