Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Как да освежите хола си

Как да освежите хола си

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Нов интериор, без нови мебели

Нов интериор, без нови мебели


Повечето мебели, които са бихи хубави преди десет години, може би сега имат отчайваща нужда от освежаване. Ако не можете да си позволите да подмените стария, изтърбушен диван с нов или дори да подновите тапицерията му, тогава ще трябва да използвате хитрините на аксесоарите. Някои малки щрихи могат да постигнат големи резултати.
Опитайте се да намерите калъфи за дивана. Изберете за него мек пастелен тон, ако смятате, че е време да въведете нов цвят в стаята, който ще се съчетае с вече съществуващите цветове. Когато поставяте калъф върху меката мебел, трябва много добре да съобразите размерите му, защото ако се окаже по-широк, калъфът може да изглежда като провиснала рокля върху мебелите.
Когато вече диванът е покрит, използвайте голям брой възглавници за да го декорирате. Можете да използвате възглавници с различен десен и от различен материал, но издържани в еднакви цветове.
Ако имате дървени столове в хола си, които са с тапицирана възглавница за сядане, опитайте се да поставите калъф и на нея- в същия цвят на дивана. Ако обаче столът няма подобна мека възглавница, можете да поставите като облегалка за гърба голяма декоративна възглавница.
Декоративните възглавници

Декоративните възглавници


Ако не искате да харчите пари за калъфи, тогава можете само да добавите новите декоративни възглавници направо върху канапето. Можете също така да постелете част от дивана или дори целият с приятен на допир плат, чийто десен да се съчетава или дори да повтаря друг елемент в хола.
Ако обаче сте решили напълно да смените вида на интериора, премахнете всички стари цветови акценти от стаята (например- възглавници, вази, снимки и декоративни елементи). Ако килима е в цветове,които вече не искате, поставете върху него още един килим в новите желани от вас тонове. Ако пода е само с дървена настилка, препоръчително е да сложите килим в посочените цветове, за да може по-лесно да се претъпят предишните.
Диван с калъф

Диван с калъф

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели